Even geduld...

Als de temperatuur daalt naar onder de nul en er sprake is van sneeuwdumps in de Alpen, dan gaat ons hart sneller kloppen. Wij zijn dol op wintersport! Het buiten en het samen bezig zijn, het is wat we het liefste doen: Marc op zijn snowboard en de meiden en ik op ski’s.

Dagje Winterberg

Dus wat doe je in de eerste week van januari, als de kinderen nog kerstvakantie hebben en er sprake is van volop sneeuw dichtbij huis, dat wil zeggen in het dichtstbijzijnde wintersportgebied vanuit Nederland? Dan ga je daar heen! Winterberg ligt in het Sauerland, een gebied in de Duitse deelstaten Noordrijn-Westfalen en Hessen. Het skigebied, Skiliftkarussel Winterberg, is per auto gemakkelijk bereikbaar: vanuit Oost- en Zuid-Nederland in circa 2 tot 2,5 uur en vanuit West- en Noord-Nederland in 3 tot 4,5 uur. Even een dag skiën is dus goed te doen!

Je moet er wat voor over hebben, maar dat vinden wij niet erg. Vroeg op dus! Om half 6 staan we op en om 6 uur vertrekken we met een auto vol ski’s, snowboard en proviand vanuit Wormer, Noord-Holland. Rond half 10 komen we in Winterberg aan. Dankzij de sneeuw van de afgelopen dagen komen we terecht in een ansichtkaart, beter kan niet!

We parkeren (gratis) op P4, een parkeerplaats gelegen halverwege de pistes van de Bremberg. Een prima parkeerplek ontdekken we, want vanaf de auto is het maar een paar stappen naar de skipiste. Een skipas hebben we nog niet maar dat is helemaal geen probleem. We skiën naar beneden en bij de eerste de beste skilift is een skipas zo gekocht.

De mooie omgeving, de prima geprepareerde skipistes… We genieten. Om het feest helemaal compleet te maken, begint het flink te sneeuwen en dat gaat nog uren door. Heerlijk. Het gebied is ideaal voor beginnende skiërs. Ook als je al wat langer op ski’s staat maar niet kunt wachten tot de voorjaarsvakantie of de Alpen even te ver weg zijn en een indoorbaan geen goed alternatief voor je is, dan kun je je (wintersport)hart hier zeker ophalen!

Rond 15.00 uur zijn we moe maar voldaan, pakken we alles in en rijden weer terug naar huis. Even skiën. We kunnen er weer helemaal tegen.

P.S. momenteel zijn de wintersportomstandigheden in Winterberg fantastisch, dus als ik je een tip mag geven…

Praktische informatie:

Meer informatie over het wintersportgebied: Skiliftkarussel Winterberg
Kosten skipas: Een losse dagpas voor een volwassene kost € 34,00 en voor een kind € 27,00. Kijk vooral even naar de mogelijkheden voor een gezinspas, dat is voordeliger!
Parkeren: Großraumparkplatz P4 – Am Waltenberg 115, 59955 Winterberg.

Neem gezellig vrienden en familie mee en blijf slapen:

Als je dit plekje leuk vindt, dan vind je deze plekjes ook leuk: