Even geduld...

Bijna elke stad in het westen van ons land heeft er wel een, een foodhall. Ze zijn erg populair en inmiddels niet meer weg te denken. In een industriële omgeving vind je een gezellige plek om aan te schuiven, om vervolgens bij een van de tentjes je lekkers op te halen en te proeven. Ook het oosten van het land heeft zo’n hippe foodplek: Fooddock in het Havenkwartier in Deventer. 

Fooddock Deventer

Eind 2015 opende Fooddock in Deventer haar deuren. Op een stoere, industriële locatie, in een oude graansilo aan de haven. De oorspronkelijke functie van het gebouw zie je nog goed terug in het interieur. Verspreid over 2 ruimtes vind je verschillende keukens, van smakelijke kip tot Indonesische saté, van Sushi tot Afrikaanse samosa’s. Zoek een plekje aan een van lange tafels, in een hoekje met uitzicht over de haven of aan een tafeltje voor twee op grote hoogte (met leuk zicht op de keukens!). Mooi weer? Het terras Buitenboord, aan het water, is een fijne plek. Stevige trek voorbij? Neem baklava mee voor thuis. Om je vingers bij af te likken. 

Havenkwartier Deventer

Fooddock is niet het enige leuke aan de haven. Het Havenkwartier in Deventer is het creatieve centrum van de stad. Pioniers, creatieve ondernemers, bedrijven; de variatie is groot, de sfeer inspirerend. Combineer je bezoek aan het Fooddock met een koffietje bij de KoffieMakerij of ga voor het zomerse gevoel naar zomerbar PIKNIK waar strandstoelen, vuurkorven en een lekker muziekje je het gevoel geven even op vakantie te zijn. Een duik nemen in de haven behoort ook tot de mogelijkheden.

Blijven slapen?

Heeft de positieve vibe die er hangt bezit van je genomen en wil je hier niet meer weg? Blijf slapen! Ook dat is bijzonder in het Havenkwartier. Bij Lucy GLXY is the sky the limit. Hoe cool, slapen in een cube tussen PIKNIK en Fooddock in.

Praktische informatie:

Wat? Fooddock Deventer
Wanneer? Elke woensdag t/m zondag
Waar? Havenkwartier Deventer – Zuiderzeestraat 2, Deventer

Handig, vanaf het centrum van Deventer loop je er in enkele minuten naar toe en kom je met de auto, je kunt er gratis parkeren. Het Fooddock is van woensdag t/m zondag geopend.

Ook bijzonder: