Even geduld...

Buitengoed de Gaard in Heythuysen is al jarenlang een vertrouwd Bijzonder Plekje. Dit unieke en fijne vakantieadres in het midden van Limburg is er zo eentje dat als je er eenmaal een keertje geweest bent, je altijd wel een keertje terug komt.

We verheugen ons al weken op ons weekendje weg naar de Gaard; “Mama, wanneer gaan we nou?”. Dankzij Instagram hebben we alvast sfeer geproefd en Anja en de geitjes van de Gaard al een beetje leren kennen. Ik vertel je graag meer over ons weekend in dit unieke geitjesparadijs.

Een warm welkom bij de Gaard

Het lieve bordje met onze namen aan de deur en de heerlijke, hoe kan het ook anders, Limburgse aardbeienvlaai in de koelkast; het welkom op Buitengoed de Gaard is warm en verrassend. En er zijn nog meer verrassingen. Als extraatje bij je vakantie op de Gaard kun je kiezen uit allerlei arrangementen. Dit weekend gaan we voor het speciale “Vooruit met de geit” arrangement en daarom vinden we op de eettafel van onze pipowagen allerlei extra’s. Wat denk je van een stukje geitenmelkzeep, geitenkeutels (wees gerust, dit zijn snoepjes), verse geitenkaas en een biertje van bierbrouwerij “de Natte Gijt”. Voor de kinderen zijn er geitenkleurplaten, (voor)leesboekjes en een zakje “Ontbijt voor de geit” om zelf de geitjes te voeren. Hoe leuk is dat!

Comfort en luxe in de pipowagen

Gastvrouw Anja en gastheer Bas zorgen ervoor dat het je aan niets ontbreekt tijdens je verblijf op hun mooie landgoed. Of je nu verblijft in de comfortabele pipowagen, de luxe Mammaloe pipowagen of het Vierseizoenenhuisje, iedere accommodatie op de Gaard is met veel liefde en zorg ingericht. En heel compleet. Want alles maar dan ook echt alles is aanwezig in onze gezellige pipowagen, van keukengerei tot vaatwasblokjes maar ook suiker en koffiepads. Je hoeft dus he-le-maal niets van huis mee te nemen. Fijn hè?! Mocht je toch iets missen, het centrum van Heythuysen ligt op loopafstand en de supermarkt is daar ook op zondag open. Wil je in de herfstvakantie of in de winter naar Buitengoed de Gaard? Ook dat kan! Je kunt er het hele jaar naar toe omdat de accommodaties van alle gemakken zijn voorzien, dus ook met airco en verwarming. Extra leuk: ieder verblijf heeft een eigen hout gestookte hot tub!

Vooruit met de geit

Het allerleukste is natuurlijk de kleine kinderboerderij van de Gaard! “Mam, ik ga naar de geitjes!”. Tussen Meike en babygeitje Annie is het liefde op het eerste gezicht. Tijdens je verblijf kun je knuffelen en spelen met de geitjes wanneer je maar wilt! De dwerggeitjes zijn gewend aan mensen en daardoor heel tam en aaibaar. Tussen het plonzen in het zwembad door, vertroetelen de meiden de geitjes en iedere ochtend worden de geitjes trouw gevoerd met de brokjes uit ons geitenpakket. De wandelingetjes met de geitjes van het nachthok naar het dagverblijf bij de speelweide en vice versa zijn voor ons dé hoogtepunten van de dag. Hier word je zo vrolijk van! 

Kinderparadijs

Wat ik zo fijn vind bij de Gaard is de rust en het groen. De pipowagens en het vakantiehuisje liggen in een uitgestrekte tuin en terwijl de vogels fluiten mag alles en moet er helemaal niets. Dit groene pareltje is een paradijs voor kinderen. Terwijl ik in het zonnetje zit te lezen, zie ik mijn twee tieners genieten. En dat is zeker niet vanwege de goeie WiFi maar toch echt dankzij het buiten zijn, zwemmen, springen en spelen met de geitjes. Kinderen kunnen er eindeloos spelen in de speeltuin, springen op de trampolines, pingpongen, voetballen op de speelweide of zwemmen in het verwarmde zwembad. Het is fijn om te weten dat het landgoed helemaal omheind is zodat jonge kinderen er veilig kunnen spelen.

Ridder in de Orde van de Geitjes van de Gaard

Als je dan zo lief bent voor de geitjes dan verdien je natuurlijk iets bijzonders. Zo trots als een pauw zijn Meike en Jasmijn als ze worden geridderd in de Orde van de Geitjes van de Gaard. Natuurlijk compleet met officiële oorkonde en een prachtig speldje. Een mooie herinnering aan ons onvergetelijk weekend bij Buitengoed de Gaard. “Mam, wanneer gaan we weer?”. Het afscheid nemen van Annie, de andere geitjes en ons mooie plekje is best even lastig maar ik weet zeker dat we hier terug komen.

Meer over Buitengoed de Gaard:

Wat? Arrangement “Vooruit met de geit”
Waar? Buitengoed de Gaard in Heythuysen, in het Limburgse Leudal.
Overnachten? Vanaf € 350,00 per weekend/midweek (laagseizoen). Bekijk de volledige prijslijst en beschikbaarheid online.
Voor wie? Rustzoekers, stelletjes, gezinnen met grote en kleine kinderen, tieners (goeie WiFi), vriendinnen, liefhebbers van het goede leven.

Ontdek ook deze plekjes: