Even geduld...

Heb je er al wel eens over gedacht om te gaan lente skiën? Het voorjaar is een uitstekende skiperiode voor liefhebbers van zon én sneeuw. De dagen zijn langer, het is relatief rustig op de pistes, de temperatuur is zo fijn dat je lekker buiten kunt lunchen. Een uurtje in de zon, heerlijk!©Savoie Mont Blanc – Guillaume Lucazeau

Kies voor de Savoie Mont Blanc

Het Franse Savoie Mont Blanc – met meer dan 112 skigebieden – telt veel skiplaatsen op grote hoogte, waardoor er tot laat in het wintersportseizoen sneeuw te vinden is. Zo is de geplande sluitingstijd van het skiseizoen voor Chamonix, Tignes en Val d’Isère eind april en kan er in Val Thorens nog tot in mei geskied worden. In de periode van het ‘lente skiën’ worden verschillende activiteiten voor jong en oud georganiseerd, zoals activiteiten voor kinderen in de voorjaarsvakanties en live optredens op de piste voor feestgangers. De voorjaarsperiode leent zich ook uitstekend voor een wintersportvakantie voor beginnende skiërs. Zowel het weer als de sneeuwcondities helpen mee om je voor altijd verslaafd te maken aan skiën.

Over Savoie Mont Blanc   

Savoie Mont Blanc beslaat maar liefst twee derde van de Franse Alpen. Het is de overkoepelende naam van de Franse departementen Savoie en Haute-Savoie. Het gebied herbergt 112 skigebieden die behoren tot de top in de wereld. Dat betekent eindeloze afdalingen, majestueuze besneeuwde bergtoppen en winterse vergezichten. Naast een wintersport-walhalla is Savoie Mont Blanc ook zeer aantrekkelijk in het zomerseizoen. Prachtige wandelingen, uitdagende fietsroutes, luxueuze kuuroorden en grandioze gorges. Voor elk type vakantieganger is er wat wils.

Nieuwsgierig naar de Savoie? Lees snel meer.