Even geduld...

Koud? Voor schaatsliefhebbers kan het niet koud genoeg zijn! Ben jij zo'n schaatsliefhebber en heb je last van schaatskoorts? Extra vrij genomen om te kunnen schaatsen? Kan een koude periode voor jou niet lang genoeg duren? Dan hebben we een paar leuke tips voor je! Vanaf deze bijzondere plekjes stap je vanaf de voordeur op het ijs. Neem vrij en geniet met volle teugen van deze kans. 

1. Het Stalhuys bij Reeuwijk

B&B Het Stalhuys ligt nabij de Reeuwijkse Plassen. Direct voor het huis ligt een sloot. Je kunt bij wijze van spreken je schaatsen in de woonkamer aantrekken en zo het ijs op lopen. Lange tochten wachten je. Met een beetje geluk schaats je de Reeuwijkse Plassen op… Bij terugkomst lekker de kachel aan en nagloeien met je eigen koek en zopie. 

Het Stalhuys – Reeuwijk

2. B&B Poldergoed bij het Veluwemeer

B&B Poldergoed ligt aan de rand van het Veluwemeer, in de Arkemheen polder. Ook hier stap je vanaf de bank op de sloot. Je kunt eindeloos door het polderlandschap toeren. Of start 100 meter verderop, het dijkje over en je staat op het Nuldernauw waar je lange banen schaatst. Waar wacht je nog op?

Poldergoed – Putten

3. De Vrijstaten in de Weerribben

Waar kun je mooier schaatsen dan bij Giethoorn en in Nationaal Park de Weerribben? B&B De Vrijstaten ligt in Kalenberg, grenzend aan het water. Verblijf in het appartement of het vakantiehuisje. Schuif 's ochtends aan voor een stevig ontbijt en je kunt de hele dag het ijs op. Intens genieten!

De Vrijstaten – Kalenberg

4. Slapen op de Heide bij de Strijbeekse Heide

Vakantiehuis Slapen op de Heidi ligt bij de Strijbeekse Heide, waar je volop vennen vindt om op te schaatsen. Het huis ligt aan de Goudbergven, middenin het bos. In een prachtige omgeving rijd je hier je rondjes. Krijg je het koud? 'Thuis' opwarmen is zo gedaan. Lekker met een warme chocolademelk bij de houtkachel… Lange leve Koning Winter!

Slapen op de Heide – Strijbeek

Meer tips voor een koude winter nodig?

Je leest ze in het boek KOUD met de leukste tips om de winter te beleven.