Even geduld...

Nu de dagen korter worden en ik meer de gezelligheid binnenshuis op zoek, wordt de sfeer van een plek steeds belangrijker. En vooral ter voorbereiding op het jaarlijkse Sinterklaasfeest. Dan wil ik kunnen genieten van een plekje waar ik me samen met mijn gezin thuis voel. En dat hoeft eigenlijk niet eens mijn eigen huis te zijn.

Ik herinner mij een van de mooiste Sinterklaasfeesten in een Nederlands vakantiehuisje. Samen met mijn ouders en schoonzus aan de pepernoten en chocolade, terwijl we gedichtjes voorlazen en cadeautjes uitpakten. Buiten was het donker en stil, maar binnen zorgden de puurheid en eenvoud van de vakantielodge voor een onvergetelijke sfeer. En aan het einde van de avond hoefde niemand naar huis. Samen logeren op het vakantieadres waar we Sinterklaas vierden en de volgende dag met elkaar nog even nagenieten van het heerlijk avondje: een bijzondere herinnering! We voelden niet alleen elkaars liefde en geluk, maar ook die van het huisje.

Eerlijke plek

Bijzondere plekjes zijn niet zomaar accommodaties waar je alleen, samen of met je familie kunt ontspannen. Nee, iedere keer ervaar ik met hoeveel liefde en aandacht de eigenaren zulke plekjes runnen. Oprecht en vanuit het hart. Vaak is het er ook precies zoals je verwacht, zeker niet minder, eerder nog fijner. En daarom kies je er bewust voor. Net als die ene keer toen ik met mijn familie Sinterklaas vierde. Heb jij wel eens overwogen om samen Sinterklaas te vieren in een fijn vakantiehuis? Het bijzondere avondje uit te breiden naar een bijzonder weekend met elkaar?

Elkaar verwennen

Geniet van elkaar, thuis of bij een van de fijne plekjes, van lekker eten en drinken, en wees je bewust van de mooie dingen in het leven. Er is niet veel nodig om eenvoudig gelukkig te zijn. Gun jezelf met enige regelmaat een plek waar de eigenaren jou en je gezin vanuit hun hart verwennen. Haal het beste en mooiste uit je leven, samen met je geliefden.

Extraatje namens Sinterklaas

Geen Sinterklaas zonder pepernoten en chocoladeletters. Wil je jouw gezin tijdens Sinterklaas verwennen met de lekkerste feestchocolade? Overweeg dan eens Fairtrade chocolade te kopen. Je kiest bewust voor een Bijzonder Plekje om tijd met elkaar door te brengen, kies dan ook bewust voor chocolade. Door eerlijke chocolade te kopen help je boerengezinnen in Afrika op weg naar een fatsoenlijk bestaan. Zij moeten nog steeds ontzettend hard werken voor nog geen euro per dag. En hun kinderen werken soms uren achter elkaar in de cacaoteelt. Daar wordt niemand gelukkig van. Kies je voor Fairtrade chocolade, dan heb je niet alleen een heerlijk Sinterklaasfeest, je helpt ook anderen aan een beter bestaan. Een mooie gedachte om de feestdagen mee in te gaan.

Benieuwd wat er te koop is aan Fairtrade chocolade?

Fairtrade chocolade is niet alleen maar die chocoladeletter van Tony’s Chocolonely. Bij de meeste supermarkten vind je een breed aanbod aan eerlijke chocolade. Zelfs bij de chocolade kruidnoten.

Dit artikel is geschreven door onze ambassadeur Didie. Naast haar schrijven voor Bijzonder Plekje zet zij zich in voor eerlijke chocolade.