Even geduld...

Rustzoekers, natuurliefhebbers en romantici opgelet: ben je op zoek naar een bijzonder nachtje weg? Ga Slapen op de Maas. Deze drijvende hotelkamer, ookwel vaarstudio, is uniek in zijn soort. Ga het zelf ontdekken!

Slapen op de Maas ligt in de haven van Kerkdriel, op de grens van Gelderland en Noord-Brabant. Het is een vaarstudio voor 2-4 personen. Wat deze ‘boot’ zo uniek maakt, is niet alleen het ontwerp (er is er maar één in Nederland!), ook het feit dat je er zelf mee mag varen! Dat moet je echt een keer erVAREN!

Over Slapen op de Maas

Slapen op de Maas is de uit de hand gelopen droom van Michel en Saskia, woonachtig in Kerkdriel. Elke zomer zijn ze veel op het water te vinden. Helaas moet de gehuurde boot aan het einde van de dag dan altijd weer ingeleverd worden bij de eigenaar of in de haven. De zoektocht begon: een eigen boot om in te slapen en om in de natuur te genieten van de rustgevende kracht van het kabbelende water. Naarmate de zoektocht naar de perfecte boot vorderde, groeiden ook de wensen. ‘Ik wil er wel in kunnen staan’, vertelt Saskia, ‘en een goed bed is ook een vereiste, samen met een douche aan boord en een beetje comfort is toch ook wel heel fijn’. Geen enkele boot voldeed aan de wensenlijst en na een bezoek aan de bekende Vaarhuisjes in Friesland, werd de knoop doorgehaakt. Het zou een ‘boot’ op maat worden. Aan tafel bij Waterstudio werd de droom steeds realistischer en in samenwerking met Tinyfloats ontstond het perfecte plaatje: de vaarstudio van Slapen op de Maas.

Slapen op de Maas

Nieuwsgierig naar wat het uiteindelijke resultaat is geworden? Slapen op de Maas is eigenlijk een combinatie tussen een drijvende hotelkamer en een varend huisje. Zodra je aankomt in de haven van Kerkdriel springt de vaarstudio al in het oog. Bij aankomst bij de ‘boot’ weet je niet wat je ziet: wat een gaaf ontwerp! Aan de voorzijde stap je aan boord, hier vind je ook het stuurwiel, de bedieningsknoppen en de achteruitkijkcamera, samen met comfortabele zitbanken. Aan deze zijde van de boot vind je een grote raampartij. Stap binnen en je blik wordt gelijk aan de achterkant van de boot weer naar buiten getrokken, waar ook een terras met tafel en stoelen ligt. Door de vele ramen lijkt de vaarstudio ruim (10×4 meter) en is het er heerlijk licht. De ruimte is super praktisch ingedeeld. Voor het grote raam aan de voorkant staat een lekkere bank, om te bouwen tot slaapbank. Er is een eettafel met twee stoelen en een keukenblok met 2-pits fornuis, warm en koud stromend water, een koelkast en Nespresso apparaat. Voor het raam aan de achterzijde staat het tweepersoons bed. Vanuit bed staar je lekker over het water. Dan is er ook nog een badkamer met goede douche, een wastafel en scheepstoilet.

Waar je ook naartoe gaat met je vaarstudio van Slapen op de Maas, je hebt dus alles bij je voor een paar ontspannen dagen op het water!

Mag je zelf varen? JA!

Een drijvende hotelkamer met alles erop en eraan, kan het nog mooier? JA! Je mag/kan er mee varen! Maar niet voordat schipper Michel heeft gezien dat je echt kán varen. Voor Slapen op de Maas heb je geen vaarbewijs nodig, maar enige behendigheid en inzicht is wel fijn. Na aankomst op de ‘boot’ krijg je van Michel een uitgebreide uitleg waarna je het water op gaat om te oefenen, zelf te varen en te leren. Aanmeren, voor anker gaan, sturen: wanneer je de kneepjes onder de knie hebt, ben je vrij om te gaan en staan waar je wilt. Maar waar ga je dan heen?

Varen met de vaarstudio

Slapen op de Maas heeft haven De Zandmeren in Kerkdriel als thuishaven. De haven ligt aan een zijarm, Den Bol, van de Maas. Wanneer je op zoek bent naar een rustig plekje om in de natuur te overnachten hoef je alleen maar de doodlopende zijarm uit te varen en voor anker te gaan. Hier dobber je in het groen, met alleen de geluiden van de natuur om je heen. Heerlijk!

Andere vaarmogelijkheden:

 • Vaar naar recreatiegebied Lithse Ham
 • Leg aan voor een drankje of de lunch bij het Oude Veerhuis in Ammerzoden
 • Ontdek de charme van vestingstadje Heusden
 • Ga voor anker op de Zandmeren, om de hoek bij de haven van Kerkdriel

Je hoeft natuurlijk niet ergens anders te overnachten of voor de nacht voor anker te gaan in the middle of nowhere. Je kunt er ook voor kiezen om dagtrips te maken met de boot en ‘s avonds weer naar je veilige haven in Kerkdriel terug te keren.

Wat ga je doen bij Slapen op de Maas?

Gebruik je Slapen op de Maas liever als ‘huisje’ voor een paar dagen van waaruit je de omgeving gaat verkennen? Ook dat kan! Ook als je niet gaat varen, is het slapen op het water een unieke ervaring en in de buurt is veel te zien en ondernemen. Een paar tips:

 • Neem fietsen mee of huur ze bij Saskia en Michel en verken de omgeving. Een rondje Bommelerwaard, slingeren langs de Maas of een dagje naar de stad; er lopen tal van mooie routes.
 • Liever wandelen? Vanuit de haven kun je een leuk ‘Rondje pontje’ van 5 kilometer wandelen. Of wandel het Klompenpad Zandslagenpad vanuit het pittoreske dorp Rossum.
 • Ga suppen op De Zandmeren
 • Niet ver van Kerkdriel liggen de steden Den Bosch, Heusden en Zaltbommel. Stuk voor stuk de moeite waard om te bezoeken.

Handig om te weten

 • Het vaarseizoen van Slapen op de Maas loopt van 01 april tot 01 oktober. Tijdens de wintermaanden ligt de vaarstudio in de haven van Kerkdriel en wordt er niet gevaren. De ‘boot’ is dan te reserveren als drijvende hotelkamer.
 • Een vaarbewijs is niet nodig, inzicht en een beetje behendigheid is wel fijn!
 • Verblijf je in de haven van Kerkdriel, verwen jezelf met een uitgebreid ontbijt aan boord, gebracht door Paviljoen 212.
 • Een avondje uit eten? In de haven van Kerkdriel vind je de restaurants Dukdalf en Brandend Zand.

Enthousiast geworden en wil je het zelf graag ervaren?

Bekijk meer informatie en de actuele beschikbaarheid van Slapen op de Maas