Even geduld...

Wanneer ik de snelweg verlaat, rijd ik direct in de bossen. Langs de weg zijn de eerste tekenen van de herfst al zichtbaar. Af en toe dwarrelt er een blad naar beneden en tinten bruin en geel lichten op in de namiddagzon. Mijn weg vervolgt zich slingerend en heuvelafwaarts naar Wolfheze. Daar wacht Thuisweze, een karaktervolle vakantiewoning verstopt in het groen.

Thuisweze in Wolfheze

Wat me direct opvalt wanneer ik uit de auto stap, is de rust. Wat is het hier stil! Ik hoor het geritsel van de bladeren en vooral veel kwetterende vogels. En af en toe een zachte plof, wanneer er een eikeltje uit de boom valt. Het pad is er mee bezaaid, mijn wandeling naar de voordeur is hier niet geheel zonder gevaar.

Thuisweze is een vakantiewoning en dagbestedingsproject, horend bij Pro Persona Wolfheze. In het ’30 jaren huis heeft altijd een dame gewoond, die vroeger ook bij Pro Persona werkte. Toen het huis vrij kwam, is er een vakantiehuis van gemaakt, ingericht door een stylist en gerund door de cliënten van Pro Persona. Een professioneel team begeleidt de cliënten in taken zoals gastvrijheid, schoonmaak, boekingen en verzorging etc. Je wordt gastvrij ontvangen en bij vragen kun je ook altijd terecht.

5-persoons vakantiehuis

Het interieur is hip, warm en eigentijds, de details in huis nog allemaal authentiek. Glas in lood in de buitenramen, maar ook in de tussendeuren. Een authentieke tegelvloer in de hal en keuken, hoge plafonds en de omlijstingen van de deuren. Op de muren vind je warme kleuren en hippe behangetjes. Elke ruimte in huis heeft een andere kleur, zo op elkaar afgestemd dat het niet druk en te kleurrijk is. Samen met die oude details geven ze het huis karakter.

In Thuisweze is er plek voor vijf personen. Op de begane grond vind je de keuken, een apart toilet, een hal met de trap naar boven. De woonkamer heeft een zithoek bij de schouw en een aparte loungehoek. Door een glas-in-lood deur kom je in de aparte eetkamer met speelhoek. Boven zijn er drie lichte slaapkamers onder de oude balken. Het leuke is dat een deel van die oude balken in oude staat is gelaten, ook hier geven ze het huis karakter. Er zijn twee tweepersoonskamers en er is een kleinere eenpersoons kamer. Mooi beddengoed, zachte kleuren en leuke details als een poef, fauteuiltje en warme sprei. In de badkamer met douche staat een tweede toilet en een wasmachine.

Rondom Thuisweze ligt een tuin en staan veel bomen. Omringd door groen is het geen wonder dat het gekwetter van de vogels een van weinige geluiden is die je hoort. Je kunt hier met gemak een paar dagen ‘thuis wezen’… in alle rust.

Wat ga je doen vanuit Thuisweze?

De ligging van vakantiehuis Thuisweze is perfect. Centraal gelegen in Nederland, met aan de noordkant natuurgebied de Veluwe en aan de zuidkant de Betuwe hoef je je hier geen moment te vervelen. Tel daarbij de nabijheid van steden als Wageningen en Arnhem en je hebt je dagprogramma al bijna rond. Een aantal tips:

  • Wandelen kan vanaf de voordeur, de natuur van de lage Veluwe ligt om de hoek. Ga wandelen op de Wolfhezerheide, in de bossen bij het nabij gelegen Fletcher hotel Wolfheze of in het Renkums Beekdal. Er zijn diverse wandelroutes uitgezet.
  • Dicht bij ligt het mooie dorp Oosterbeek, met winkels, supermarkten en restaurants. Fiets onder langs de Rijn terug via Heveadorp en Doorwerth.
  • Rijd over de Italiaanse weg (alleen, per fiets, DOEN) naar Kasteel Doorwerth.
  • Beklim uitkijktoren de Boersberg en kijk uit over de Rijn.
  • Ga naar Arnhem, een dagje winkelen en leuke plekken ontdekken.
  • Fiets een rondje pontje. Bij Driel, Renkum en Wageningen gaan er pontjes over de Rijn.
  • Ga naar het Airborne museum in Oosterbeek om een indruk te krijgen van de oorlogsgeschiedenis.
  • Ga naar de Ommuurde tuin in Wageningen voor een kopje thee, limonade en om verse groente en fruit in te kopen.
  • Naar koffie drinken of lunchen bij Eindeloos in Bennekom.

En dan is er nog Burgers Zoo, het Openluchtmuseum, Nationaal Park de Hoge Veluwe, Wageningen…

Praktische informatie:

Wat? Thuisweze, 5-persoons vakantiewoning
Waar? Wolfheze 11 in Wolfheze
Handig om te weten: Omdat het gaat om een dagbesteding project van Pro Persona Wolfheze kan je in- en uitchecken op maandag en vrijdag. Thuisweze is te huur voor een midweek of lang weekend.
Prijs: vanaf € 99,- per nacht

Voorlopig lopen de boekingen voor Thuisweze via Airbnb.