Even geduld...

Ga je mee een frisse neus halen? Wij kozen voor een heerlijke winterwandeling door de Dintelse Gorzen in West-Brabant. Met warme chocolademelk na afloop!

Natuurgebied Dintelse Gorzen

Een goede warme jas aan, hoge laarzen, een muts op en lopen maar. Naar buiten gaan is fijn en goed voor je. Natuurgebied Dintelse Gorzen, onderdeel van de Brabantse Wal, is een echt wandelwalhalla. Je gaat dwars door voormalige schorren en slikken, ziet wilgen, vlier en duinriet en loopt – soms op maar een paar meter afstand – langs grote, grazende Schotse hooglanders. Wat een krachtpatsers zijn dat! Via bruggetjes, over kleine slootjes en boomstammen (leve je waterdichte winterlaarzen!), een beetje kruipdoor en sluipdoor kom je uiteindelijk ook bij de vogelhut. Met je verrekijker spot je hier de spierwitte zilverreiger, een blauwe kiekendief, de buizerd…

Smullen van warme chocolademelk en appeltaart

Wat is het fijn als je je wandeling kunt combineren met een bezoek aan een bijzonder plekje! Met je frisse neus ben je in no-time opgewarmd bij restaurant & huiskamercafé Beneden Sas. Je komt er (afhankelijk vanuit welke richting je komt) heel leuk via het monumentale sluizencomplex waar je als je geluk hebt meteen het oude bruggetje over kunt. Binnen wacht je een warme beloning: een brandend vuurtje, gezellige behangetjes, zitjes en zelfgemaakte appeltaart met chocolademelk. Zalig!

Restaurant & huiskamercafé Beneden Sas – Benedensasweg 2-4, De Heen

Blijven slapen

Geen zin om na je wandeling naar huis te gaan? Duik dan lekker rozig in een van de bedden van de twee vakantiewoningen van Beneden Sas. In het historische schippershuis, naast het huiskamerrestaurant, bevinden zich een appartement geschikt voor vier personen (op de eerste verdieping) en een achtpersoons vakantiewoning in het voorhuis. Ook voor de volgende dag is er genoeg te ondernemen: ga fietsend of op de step de polder in of ontdek het aangename stadje Bergen op Zoom.

Praktische informatie over de wandeling:

Handig: op de website van Natuurmomenten kun je de ongeveer 2,5 uur durende route thuis al downloaden. Onderweg is de route gemarkeerd met paaltjes.
Vertrekken en parkeren kan vanaf twee punten: Benedensasweg 2-4, 4655 ST De Heen of Vlietdijk 2-4, 4671 SV Dinteloord. Parkeren kan op de aangegeven parkeerplaatsen.
Tip! Trek stevige schoenen of laarzen en niet je beste kleren aan (zeker als het net geregend heeft). Het pad is bijna helemaal onverhard en dus niet toegankelijk voor kinderwagens of een rolstoel bijvoorbeeld.

Meer tips: de paden op met koffiestop