Even geduld...

Ben jij ook een echte theeleut? Een paar van onze favoriete thee-adressen in eigen land. Voor een momentje genieten én om meer te leren!

1. Op de thee bij Mevrouw Cha

Mevrouw Cha, Chinees voor thee, heet eigenlijk Linda. Ze is theesommelier en reist de hele wereld over om overal op aarde de mooiste en lekkerste thee voor je te selecteren. Ze laat je graag proeven en ervarend dat thee zoveel meer is dan dat warme kopje. Koude thee in de zomer, een frisse thee als alternatief voor een glas champagne, een kopje met wat hartigs erbij: tijdens een workshop bij Mevrouw Cha proef je bijzondere soorten thee in combinatie met bijzondere hapjes. Warme smaaksensaties! En zo leuk om met vriendinnen te doen!

Mevrouw Cha – Noordervaart 30B, 1841 HA Stompetoren

2. Theehuis Dennenoord

Theehuis Dennenoord in het Twentse Nutter is misschien wel het meest bekende theehuis van ons land. Een begrip tot in de verre omgeving en een absolute must-go als je van thee houdt. Het houten theehuis uit 1921 serveert een high tea, zoals het hoort. Een echte theemaaltijd met naast scones, teabread, sandwiches en taart ook diverse hartige lekkernijen. Na afloop van je genietmoment wandel je nog even binnen bij het bijbehorende winkeltje, boordevol thee voor thuis en servies.

Theehuis Dennenoord – Vasserweg 37, 7638 PK Nutter

Het Theehuis is een origineel houten pand uit 1921. Die karakteristieke uitstraling heeft het nog altijd.

3. Theetuin Binnen & Buiten

Wil je graag weten waar thee vandaan komt? Welke soorten er zijn? Welke thee bij jou past? Wat het verschil is tussen groene en zwarte thee? Karin Kamstra van Theetuin Binnen & Buiten is theesommelier en vertelt je graag meer. Wanneer je de theetuin in Sleeuwijk bezoekt, vraag dan gerust om advies als je het leuk vindt om te weten welke thee het lekkerste smaakt bij je brownie, appelgebak of andere lekkernij. Of reserveer voor de workshop Theeproeverij, waar je allerlei verschillende theesoorten met lekkernijen proeft en leert hoe je zelf de lekkerste thee zet.

Theetuin Binnen & Buiten – Kerkeinde 14, 4254 LC Sleeuwijk

4. Thee voor thuis

Is een lekkere kop thee vaak ook niet heel lekker thuis op de bank? Om de lekkerste thee te vinden kom ik graag bij de Tea Bar, waar ze unieke theesoorten verkopen. Je kunt hier alles proeven en je mag overal aan ruiken. Ze geven je ook graag advies bij – wat zij noemen – het vinden van je personalitea. En als je dan je lievelings hebt gekocht, hop naar je bank, onder een dekentje en even genieten.

Tea Bar – Haarlemmerdijk 71, Amsterdam of in hun webshop!

5. Een thee abonnement

Wil je niet altijd de deur uit voor een lekker kopje, maar geniet je thuis ook graag van een pot vers gezette thee? Op de bank met een boekje, een frisse groene thee als zomerdrankje? Verwen jezelf met een thee abonnement. Of geef een abonnement cadeau aan een van je vriendinnen. Elke maand krijg je kwaliteitsthee in je brievenbus, direct van de theeboer. Elke maand een andere smaak, mooi verpakt (echt een cadeautje in je brievenbus!) en met gebruiksaanwijzing hoe je optimaal geniet van die theesmaak.

Ook zo dol op thee? Bekijk ook de fijnste high tea adressen