Even geduld...

Ben jij ook een echte theeleut? Marre tipt haar favoriete thee-adressen in Amsterdam en een bonus adres in de Franse Alpen! 5x Thee!

Thee. Ik zal het maar meteen eerlijk zeggen: ik hou niet van koffie. Nooit lekker gevonden, ga ik ook nooit lekker vinden. En geloof me: ik heb heel veel 'proef-maar-zo-is-ie-echt-lekker' koffie geprobeerd. Ik heb zelfs een keer tegen heug & meug een hele sloot koffie weggewerkt omdat ik het zo onaardig vond om ’t gegeven bakkie niet op te drinken. Word ik overigens nog steeds mee gepest door m’n vriendinnen… 

Anyway, tijd voor wat meer aandacht voor de, soms ondergewaardeerde, lekkere kop thee. Bij mij in de buurt heb ik inmiddels zo mijn favoriete plekken gevonden, maar soms ontdek ik ook ineens een pareltje een stuk(je) verder weg. Hieronder een lijstje van mijn favorieten plekken:

1. Trakteren

Dit is officieel een koffiebar. Volgens mijn koffie drinkende vrienden zelfs een van de beste in Amsterdam. Waar ik dan dus thee drink. De witte thee wel te verstaan. Lekker licht & zacht voor ’s morgens vroeg. Maar eerlijk gezegd kom ik hier ook vooral voor de heerlijke ‘homemade’ baksels. Caroline, de patissier die hier bakt, weet wel wat lekker is. Ik wacht met smart op de dag dat ze haar citroen-meringue taart gaan serveren!

Trakteren – J.P. Heijestraat 119 , Amsterdam

2. Voldaan

Iets verderop in de straat zit Voldaan. Eigenlijk verkopen ze hier met name lekker eten. Maar ik kom er ook graag voor de verse gemberthee met steranijs. Het interieur is hier ook erg fijn. Robuust maar toch verfijnd en met regelmaat mooie veldboeketten op tafel. En de thee? Hij ziet er net zo mooi uit als dat die lekker is.

Voldaan – J.P. Heijestraat 121, Amsterdam

3. Starbucks

Dit is natuurlijk vloeken in de kerk op dit blog. Want een bijzonder plekje is Starbuck TOTAAL NIET. Maar hun Skinny Chai Latte is wel bijzonder lekker. Wel maar 2 pompjes Chai bestellen anders is het veel te zoet.

Starbucks – Overtoom 72, Amsterdam 

4. Thuis

Is een lekkere kop thee vaak ook niet heel lekker thuis op de bank? Om de lekkerste thee te vinden kom ik graag bij de Tea Bar, waar ze ENORM VEEL unieke theesoorten verkopen. Je kunt hier alles proeven en je mag overal aan ruiken. Ze geven je ook graag advies bij – wat zij noemen – het vinden van je personalitea 😉 En als je dan je lievelings hebt gekocht, hop naar je bank, onder een dekentje en de laatste restjes van deze winter uitzitten met een lekker bakkie!

Tea Bar – Haarlemmerdijk 71, Amsterdam of in hun webshop!

5. Le Vaffieu

Ik was kort geleden Frankrijk om daar de pistes te ontdekken toen ik ook de Thé Gourmand ontdekte. Het wordt regelmatig besteld als toetje in de betere restaurants in de Franse Alpen. Een overheerlijke verzameling van kleine hapjes van de verschillende desserts. Voor mij echt het lekkerste toetje wat er is: van alles wat kunnen proeven met een heerlijke bak thee erbij. Niks meer aan doen.

74110 Morzine – Les Gets, France

Ook zo dol op thee? Bekijk ook de fijnste high tea adressen