Even geduld...

Na opnieuw te hebben genoten van een verrukkelijk en vers ontbijtje in Antwerpen stap ik weer op mijn fiets, dit keer richting Mirlo’s op de Verbondstraat.

Mirlo’s

Alweer een enorm fijne plek voor ontbijt, lunch & koffie en als kers op de taart verkopen ze ook nog hele fijne woonaccessoires. Mirlo’s ziet er licht en fris uit en overal waar je kijkt zie je fijne spulletjes die zo op je verlanglijst kunnen en die ook nog vrijwel allemaal te koop zijn.
Eigenaresse Merel houdt van pastel, van de mintgroene Smeg koelkast die een echte blikvanger is, tot de zachtroze muren, alles is mooi op elkaar afgestemd. Ik voel me erg welkom, na mijn glaasje verse jus d’orange besluit ik weer verder te gaan, want er staat nog een hoop op mijn lijstje voor vandaag.

U3RlZGVudHJpcCBBbnR3ZXJwZW4=U3RlZGVudHJpcCBBbnR3ZXJwZW4=

Mirlo’s – Verbondstraat 1, 2000 Antwerpen

Stay

Van de Verbondstraat fiets ik naar de Nationalestraat, 1 van mijn favoriete straten om te shoppen. Ik stap als eerste af bij Sissy Boy omdat deze vestiging erg mooi en groot is. Sissy Boy Antwerpen is gevestigd in een prachtig pand waar de Homeland collectie erg goed vertegenwoordigd is. Na Sissy Boy steek ik over naar de IJzerenwaag en loop ik naar binnen bij Hay & Moose in the City, beide winkels verkopen prachtige meubels & woonaccessoires en zeker een aanrader.

Op loopafstand op de Nationalestraat zit Stay, een Boutique Bar. Stay staat voor Style, Taste & You, de winkel verkoopt stijlvolle kleding en accessoires en achterin kun je lekker zitten en genieten van een kopje thee, lekker ontbijtje (scones, pancakes of eggs benedict, Yay!) of een glaasje cava met fingerfood.

Stay – Nationalestraat 49, 2000 Antwerpen

Vlak naast Stay zit de Tafel van Amandine, nog een shop boordevol servies, woonaccessoires en must haves.

De tafel van Amandine – Nationalestraat 47, 2000 Antwerpen

Kaffeeini

Mijn leuke dag eindig ik bij Kaffeenini, ook aan de Nationalestraat. Wat heeft Antwerpen toch ontzettend veel leuke plekken voor koffie en lunch, ook Kaffeenini is weer een aanrader, sfeervol, gezellig en een kaart vol lekkers! Ik kies voor een frambozensapje van Belvoir en geniet van de goede sfeer. Als je het menu ziet kun je bijna niet kiezen, heel veel lekkere koffie, zoals een Cookie Crumble Cappucino, veel lattes, huisgemaakte ice tea in veel smaken waaronder witte thee met viooltjes, fris, apéro, bagels & flammkuchen. De Retro inrichting en het grote terras maken Kaffeenini tot een goede plek om neer te strijken tijdens het shoppen.

Kaffeenini – Nationalestraat 114, 2000 Antwerpen

Sissy Boy – Nationalestraat 36, 2000 Antwerpen
Hay – IJzerenwaag 12, 2000 Antwerpen
Moose in the City – IJzerenwaag 12, 2000 Antwerpen

De afgelopen 3 dagen Antwerpen waren heerlijk, op mijn fiets door de stad langs alle mooie hotspots. Ik kom snel weer terug, want er valt nog zoveel meer te ontdekken!

Zelf Antwerpen ontdekken? Koop de Time to momo stedengids.