Even geduld...

Na mijn kakelvers en heerlijke ontbijtje bij B&B Droom & Daad vervolg ik mijn Antwerpen tour, ik stap op mijn fiets van Baja Bikes en vertrek richting de Volkstraat. De Volkstraat is een levendige straat vol leuke winkels, restaurantjes en koffiebarretjes, echt een straat waar heel veel te ontdekken is.

Charlie’s

Hotspot 1 op mijn lijstje is Charlie’s. Zo’n plek die je wel moet delen, wat een goede sfeer en uitgebreide kaart. Ook als je gluten- en lactosevrij eet ben je hier op de juiste plek. Van de kaart is het lastig kiezen, alles lijkt me lekker. Ik kies voor een cappuccino die naar meer smaakt. Naast de koffies, met bijvoorbeeld speltmelk, is er keuze uit mooie thee, verschillende chocolademelken, ontbijtjes, lunch, gin & tonic en natuurlijk taart. Huisgemaakte taartjes die met liefde worden gebakken door eigenaresse Charlotte. Charlie’s is niet groot, maar wel erg knus en huiselijk. In de zomer is het goed toeven op het terras voor de deur.

Charlie’s – Volkstraat 63, 2000 Antwerpen

Naast Charlie’s vind je een hoop andere leuke bedrijfjes in de Volkstraat, zoals een glutenvrije bakkerij op nummer 5 genaamd Eugène, conceptstore Jeff Antwerp op nummer 9 vol met kleine meubels, gadgets en leuke cadeautjes zoals boeken, sieraden en geurkaarsen. Op nummer 11 Henri, een conceptstore voor mannen. Ze verkopen o.a. zonnebrillen, houten strikjes, wijn, gin & bier. Voor nog meer koffie is Coffee & Vinyl op nummer 45 een aanrader, onder het genot van een kopje koffie kun je snuffelen tussen de oude platen en de leuke kunst bekijken.

Loes & Krikke

Na mijn rondje Volkstraat ga ik weer terug richting Borgerhout. In deze wijk ligt mijn B&B en sinds kort is de wijk enorm in trek. Ik heb een lunchafspraak met foodblogster Els van Njamelicious. We hebben afgesproken bij Loes & Krikke Express voor een uitgebreide lunch. Loes & Krikke is een koffiebar gerund door een stel dat sinds 1992 een eigen cateringbedrijf heeft, ze koken alles in eigen keuken, kopen in bij partners die hun eco visie delen en hebben een eigen kijk op eten. We genieten van een fijne lunch met verse salade, huisgemaakte foccacia en limonade. Alles is huisgemaakt en dat proef je! Je kunt niet alleen lunchen bij Loes & Krikke, ze hebben ook erg lekkere koffie, ontbijtjes met bijvoorbeeld huisgemaakte granola en taart.

Van Loes & Krikke lopen Els en ik langs haar favoriete restaurant Mi’ró, een feelgood bistro waar chef Michael de sterren van de hemel kookt en volgens Els een echte aanrader om ’s avonds een keer te gaan eten.

Loes & Krikke – Congresstraat 42/101, 2060 Antwerpen

Mokkakapot

We hebben nog zin in koffie en lopen door naar Mokkakapot, een cultuur-bar-baar/bazaar/galerie in hartje Borgerhout. Elke maand zijn er wisselende exposities van ontwerpers en kunstenaars. Er hangt een fijne en relaxte sfeer. Het interieur bestaat uit boomstronken, schoolbankjes & vintage keukenstoelen. De kaart staat vol lekkere koffietjes (met gekke bijnamen als Maya de Bijna latte), thee, sapjes & shakes. Ook voor de lunch is er volop keuze, denk daarbij aan huisgemaakte bio-soep & boerenboterhammen geserveerd op houten plankjes.

Mokkakapot – Sergeyselsstraat 2, 2140 Antwerpen

September

Mijn fijne dag eindigt helemaal top bij September, de nieuwste hotspot in Borgerhout en net een week open. September ligt op een mooi zonnig plein, de inrichting is erg smaakvol, sereen en licht. De bevlogen eigenaren hebben als motto “Every month is a new month”. Het is dus elke maand een verrassing wat er dit keer op het menu staat. Ik geniet van een heerlijke cappuccino en word omringd door prachtig meubilair, veel planten en verse bloemen, mooie tijdschriften en mijn koffie zat in een handgemaakt kopje. Er is zoveel zorg en aandacht besteed aan de sfeer dat ik daar enorm van geniet, gewoon van het zitten en rondkijken. Elke maandag organiseert September een diner, met elke week een ander 3-gangen menu van verse ingrediënten. We komen zeker terug, alleen al omdat we benieuwd zijn wat de volgende keer ons zal brengen. September, ook in oktober!

September – Vinçottestraat 36, 2140 Antwerpen

Ook handig: de Time to momo stedengids van Antwerpen.