Even geduld...

Als Bijzonder Plekje ambassadeur voel ik mij enorm bevoorrecht, omdat ik op de leukste plekken kom en daar ook nog over mag schrijven.


(Copper – Antwerpen)

Stedentrip Antwerpen

Toen Marleen mij vroeg om 3 dagen naar Antwerpen te gaan, aarzelde ik geen moment. Antwerpen is al jaren 1 van mijn favoriete steden. Al zo’n 5 jaar probeer ik een paar keer per jaar naar deze inspirerende stad te gaan. De gastvrije en leuke mensen, de steeds wisselende hotspots en de veelzijdigheid van de stad vol kunstenaars en mensen met een verhaal die staan te popelen om dat te delen.

B&B Droom & Daad

Om te overnachten kies ik altijd dezelfde Boutique B&B, namelijk Droom & Daad in de wijk Borgerhout. De eigenaren zijn bevlogen mensen die in een oude parfumfabriek een B&B zijn begonnen. Door de mooie kamers met heerlijke bedden en het uitgebreide ontbijt slaap ik nooit ergens anders.

Ik nam de trein en was binnen 2 uur in Antwerpen. Vanaf het station is het een kwartiertje lopen naar de B&B. Nadat ik was ingecheckt, ben ik teruggelopen naar het centrum om mijn fiets op te halen bij Baja Bikes aan het Steenplein. Ideaal, op mijn mooie witte stadsfiets vertrok ik langs de Schelde naar hotspot nummer 1.

S29mZmllIGJpaiBDb3BwZXI=SG90c3BvdCBDb3BwZXI=

(Copper – Antwerpen)

Copper

Wat een charmante plek! Eigenaresse Annemiek heeft van Copper een erg fijn plekje gemaakt. In een mooi hoekpand met grote ramen serveert Annemiek koffie, ontbijt, lunch & taart. Ik genoot van de huisgemaakte champignonsoep met prei en brood. De kaart staat vol lekkere biobroodjes met huisgemaakt beleg zoals houmous en walnotenpaté.

Alles is met smaak gedaan, de mooie serene inrichting met vintagestoeltjes en de mooie roze muur, daarnaast staat Copper vol planten, waardoor je bijna het gevoel hebt dat je in een huiskamer zit. Kortom een fijne plek voor koffie met huisgemaakt lekkers of een goede lunch.

Copper – Belegstraat 80, 2018 Antwerpen

TGVra2VycyBiaWogS29sb25lbCBLb2ZmaWU=S29sb25lbCBLb2ZmaWUgQW50d2VycGVu

(Kolonel Koffie – Antwerpen)

Kolonel Koffie

Vlakbij Copper vind je Kolonel Koffie. Ze noemen zichzelf een specialty coffeebar met dagverse producten zoals homemade toasted muesli met yoghurt en vers fruit, chocoladebroodjes, taartjes & broodjes. Bij Kolonel kun je lekker zitten op fijne plofbank of je zoekt een plekje op het terras dat ligt aan een leuk pleintje. Ik nam een ijskoffie en uit de vitrine vol lekkers koos ik de frangipane met abrikoos. Het personeel was erg aardig en er hangt een fijne & relaxte sfeer.

Kolonel Koffie – Montignystraat 51, 2018 Antwerpen

Ik verloor de tijd, dwaalde rond op mijn fiets en ontdekte nog veel meer fijne plekjes, die ik in Antwerpen deel 2 graag met je deel! Geen zin om te verdwalen? Ontdek Antwerpen met de Time to momo stedengids Antwerpen.