Even geduld...

Alica droomde als kind al van een huis in het bos. Een huisje niet te groot en niet te klein. Het werd Boshuis Nij Hildenberg in Appelscha, een plek waar Alica & Johan graag met hun vier dochters komen. Als ze niet ergens anders in (Noord-)Europa te vinden zijn… Voor Bijzonder Plekje deelt ze haar top 5 van Bijzondere Plekjes.

'Ontzettend leuk dat je mij hebt gevraagd een top 5 te maken van bijzondere plekjes. Ik kan er natuurlijk nog veel meer bedenken, maar met deze vijf probeer ik het Scandinavische gevoel dat wij hebben bij deze plekjes te omschrijven. Want dat is het eigenlijk, gevoel. Het gevoel bepaalt uiteindelijk of iets een bijzonder plekje is of niet.

Avenue hotel in Kopenhagen

Scandinavië heeft altijd een grote aantrekkingskracht op mij gehad. Met Pipi Langkous en Emil van de Hazelhoeve als TV-helden, droomde ik vroeger al van rode houten huisjes, blauwe meren en het midzomer feest. Een heerlijke sfeer die wij terugvinden in Denemarken en Zweden. Als we er zijn, proberen we altijd Kopenhagen aan te doen. We overnachten dan in het Avenue hotel. Een klein boutique hotel net buiten het centrum. Waar wij vooral van genieten is de gezellige lobby en het heerlijke terras waar je heerlijk kunt loungen en relaxen. Een echte aanrader voor 'urban nomads'.

Granit in Zweden

Wie van stoere Scandinavische woonbasics houdt, moet zeker een keer een bezoekje brengen aan de winkel Granit. Een geweldige plek om leuke spullen voor je huis te kopen met in de zomer prachtige spullen voor buiten en in de winter alles in de sfeer van Jul (kerst). Granit heeft winkels in Zweden en Noorwegen. Te ver weg? Bezoek dan de website of volg Granit op Instagram voor heel veel Scandinavische inspiratie.

Tijn Akersloot in Zandvoort

De relaxte sfeer waar wij in Denemarken en Zweden altijd zo van genieten, vinden wij terug bij Tijn Akersloot in Zandvoort. Een prachtige plek aan het strand, een geweldig ontworpen strandpaviljoen, aardige mensen, heerlijk eten en 's winters een warm haardvuur. 

L'etoile conceptstore in Schoorl

Wat word ik iedere keer blij als ik de L'etoile Conceptstore binnen stap. De winkel ademt een fijne licht Scandinavische sfeer uit en staat vol met prachtige bamboe meubels, verlichting, hamamdoeken, woonaccesoires, keramiek etc. Maar het zijn vooral pure producten met een gevoelswaarde, die seizoenen lang meegaan en gemaakt zijn met respect voor ambacht. Eigenaresse Elisabeth Borger is altijd op zoek naar unieke producten en bijzondere (Scandinavische) merken. Geen zin om te wachten op een dagje Schoorl? Kijk dan op www.letoileconceptstore.nl en bestel direct vanuit huis!

(fotografie: Paulina Arcklin)

Boshuis Nij Hildenberg in Friesland

Na al die jaren genoten te hebben van alle heerlijke plekjes in Denemarken en Zweden (en het zijn er veel!), was het een droom om ook zo'n fijne plek dichtbij te hebben. Uiteindelijk vonden wij dat in Friesland, in het dorp waar ik ben opgegroeid. Het kwam onverwachts op ons pad en hier zijn we nog iedere dag blij mee! Het Boshuis ademt de Scandinavische sfeer uit waar wij zo van houden. Zodra je één stap binnenzet, valt alles van je af en kan het grote genieten beginnen. 's Winters een heerlijke plek om bij de houtkachel te zitten en 's zomers om heerlijk buiten zijn. Wij hebben er al vele weekendjes en vakanties doorgebracht. En omdat we dit niet alleen voor onszelf willen houden, is het Boshuis ook te huur. Wil je je ook eens onderdompelen in het bos?'

Qm9zaHVpcw==