Even geduld...

Linda is reisjournalist en werkt regelmatig voor Zin, Roots en het Parool. Ze heeft een zwak voor fijne vakantieadressen – niet zo gek dus dat ze zich kan verliezen in een eindeloze zoektocht naar het perfecte adres. Voor Bijzonder Plekje deelt ze haar favoriete top 5:

‘Ik ben gek op bijzondere logeeradresjes – zeg maar gerust geobsedeerd! Úren kan ik surfen naar leuke locaties, voor mijn eigen vakanties ben ik zo een week aan het zoeken. Ik heb inmiddels zoveel tijd doorgebracht op Bijzonder Plekje dat het haast voelt als mijn online huiskamer! Dit is mijn persoonlijke top 5!

1 Schloss Möhren

Schloss Möhren, een kasteel waar kinderen in het zonnetje staan: dit Bijzondere Plekje had ik gauw in de smiezen met het oog op zoonlief! Vorig jaar waren we er voor het eerst, in de herfstvakantie. Toen zaten we hier in de prachtige Torenwoning en afgelopen zomer zaten we er gewoon weer. Twee keer binnen een jaar naar hetzelfde plekje, het gebeurt haast ons nooit. Dat alleen al zegt genoeg. Sfeervolle woningen, een gastvrij gezin, het mooie Altmühltal, leuke pretparken (onze favoriet: Playmobil Fun Park)… En ons ventje is natuurlijk tot ridder geslagen!

Een Duits kasteel met grote schuren

2 Buitengoed de Gaard

Dit is echt een heerlijk stekje. Dutch tubs, een zwembad, super-de-luxe pipowagens, maar ook een muziekkiosk die tot vakantiehuis is verbouwd… en gastvrouw Anja zorgt voor ieder detail. Dit adresje kende ik al voor het een Bijzonder Plekje werd. Het ligt maar een half uurtje bij mij vandaan, maar ik heb er al vaker een paar nachtjes gelogeerd. Echt even een andere wereld bij Buitengoed de Gaard.

Pipowagen met privé hot tub

3 Badhotel Rockanje

Badhotel Rockanje, het hele jaar door een super adres. In de zomer lig je hier aan het zwembad, als het frisser is kruip je lekker bij de open haard in de brasserie. Leuke details zoals de pluchen berenkop boven je bed geven het hotel een echte lodge sfeer. Een geweldige uitvalsbasis om het eiland Voorne-Putten te ontdekken, een heel bijzonder gebied onder de rook van de Rotterdamse haven. Het mooie strandpaviljoen Aan Zee, vestingstadje Brielle… en vergeet ook de kleinere pareltjes niet, zoals Museumschip De Buffel en kruideniersmuseumpje In den Halven Maen met zijn dwaaltuin.

4 Isle of Scalpay Cottages

Een privé eiland voor de kust van Skye! We hebben al op bijzondere plaatsen mogen logeren met z’n drietjes, maar dit is toch wel echt uniek. Het overtochtje met de kleine boot zette al meteen de toon voor ons avontuur. Geen wegen, geen winkels, geen WiFi. Er zijn twee huisjes, wij zaten in Keepers Holiday Cottage met een ‘eigen’ rotsstrand voor de deur. We verveelden ons geen moment. Piraatje spelen tot krabbetjes zoeken, zeearenden spotten, wandelen, een boottochtje naar het zeehondeneiland… en aan het eind van de week was ik zó ontspannen! Alsof ik naar een retreat was geweest.

5 25hours Hotel Wien

Mijn favoriete hotel als ik in Wenen ben. Lekker funky vintage aankleding en overal vind je verwijzingen naar het circus. De ligging is super: je logeert hier net naast het MuseumsQuartier met al zijn musea en daarachter vind je leuke winkeltjes en restaurants in het 7e district. Vlakbij, aan de Ringstrasse, stoppen die mooie houten trammetjes en er is ook een metrohalte voor de deur. Zeker doen: een hapje eten in het restaurant of bij de Burger de Ville, de Airstreamer annex burgertent in het parkje naast het hotel. En vergeet de rooftop bar niet!

Kleurrijke slaapkamer met muurschildering en zwartwitte sprei op bed

Als je dit plekje leuk vindt, dan vind je deze plekjes ook leuk: