Even geduld...

Uit het leven van Marleen… een kijkje in mijn dagelijks leven. Van kleine geluksmomentjes tot grote ontdekkingen, van bijzondere plekjes en mooie ontmoetingen tot dagelijkse beslommeringen: augustus 2016.

VGhvcm4=

Augustus… wat een maand! Een heerlijke vakantiemaand met de kinderen thuis, gezellige uren, nieuwe hoogtepunten, moeilijke keuzes en fijne uitjes. 

Verrassend Monschau

Gelijk op de eerste dag van de maand stappen we in de auto naar het Duitse Monschau, in de Eifel. Leuk! Duitsland staat al lang op mijn 'verlanglijstje' om meer plekjes te zoeken en meer van te ontdekken. We maken een tussenstop in het Limburgse witte stadje Thorn. Een fotogeniek plaatsje! We logeren in Monschau enkele dagen in de romantische Brückenvilla, een huis uit een sprookje. Apart hoor, bij aankomst staan toeristen het huis te fotograferen en ook de volgende dagen zien we continue mensen bij 'onze' brug staan om foto's te maken van het huis. Hoewel we alleen maar regen hebben, genieten we met volle teugen. Een mooie kennismaking met Duitsland voor Bijzonder Plekje!

TW9uc2NoYXU=

Meer lezen? Verrassend Monschau

Een dagje Groene Hart

Op een zomerse zaterdag bezoek ik met onze meiden Woerden. We proeven kaas op de kaasmarkt, krijgen een rondleiding in het Reypenaer Kaaspakhuis en verkennen per kano de rivier de Meije. Een fijne dag met ons 3-tjes, waarop het Kaaspakhuis de meeste indruk maakt.

U3RhZHNob3RlbCBXb2VyZGVuV29lcmRlbg==

In dit artikel geef ik je 4 redenen om Woerden te bezoeken.

Iets te vieren

Met vakantievierende kinderen is werken een stuk lastiger. Ik werk vanuit huis en probeer mijn tijd zo goed mogelijk te verdelen tussen computer en kids. Dat is niet altijd even makkelijk, maar we genieten van kleine momenten samen, een dagje naar de stad, op de fiets naar de ijssalon en BBQ-en in de tuin. Half augustus vieren we dat Bijzonder Plekje een record aantal bezoekers heeft! Wat ben ik trots! 

Ondertussen moeten er grote keuzes worden gemaakt voor de website. Een nieuwe huisstijl met een nieuw logo en de keuze voor een nieuw design. Heel spannend en tegelijkertijd zo leuk en inspirerend! Vol trots presenteer ik dan ook mijn nieuwe logo:

In de media

Het is af en toe nauwelijks te beseffen hoe goed het gaat met Bijzonder Plekje. Niet alleen stijgt het aantal bezoekers op de website nog maandelijks (dank jullie wel!), ook de media weet me goed te vinden. Zo straalde ik deze maand in de Libelle én vulde ik maar liefst 6 pagina's in het VT Wonen Blogazine (vanaf 13 september verkrijgbaar in de winkels). 

Vakantie in Italië 

De laatste twee weken van augustus hebben we vakantie. We gaan naar Le Marche in Italië, een streek waar we al enkele jaren komen. Via Vivere e Gustare hebben we een huis geboekt, vlakbij het mooie dorp Mondavio. Hoewel niet makkelijk voor me, besluit ik deze weken echt vakantie te vieren en niet elke dag op zoek te gaan naar nieuwe bijzondere plekjes. Het blijkt heerlijk! We bezoeken prachtige stadjes, gaan een dagje naar het strand bij Sirolo, genieten van lange avonden buiten en smullen van de Italiaanse keuken. 

QmVsbGEgSXRhbGlhTW9uZGF2aW8=

Qm9yZ28gaWwgUm92ZXJlQmxpamUgSmV0

De laatste dagen van augustus zijn gevuld met mail beantwoorden, schoolspullen kopen voor onze twee oudsten die naar de middelbare school gaan en dagelijkse beslommeringen zoals afspraken bij de ortho, kapper en tandarts. We moeten oppassen dat we het fijne vakantiegevoel niet gelijk kwijt zijn. September sluipt er in en zo ook alle drukte. 

De zomervakantie is omgevlogen… Wordt september een maand to remember? 

Marleen