Even geduld...

Uit het leven van Marleen… een kijkje in mijn dagelijks leven. Van kleine geluksmomentjes tot grote ontdekkingen, van bijzondere plekjes en mooie ontmoetingen tot dagelijkse beslommeringen: september 2016.

September was veel en vol. Ik ben veel voor Bijzonder Plekje onderweg geweest, heb achterstallig werk van de zomervakantie ingehaald en keuzes gemaakt qua design en ontwikkeling voor de (nieuwe) website. Daarnaast was het in ons gezin ook gezellig druk, met twee kinderen die op de middelbare school zijn gestart. Een nieuwe fase, een nieuw ritme in huis; even wennen voor ons allemaal.

Uitverkocht!

Dit feestje wil ik echt even met jullie delen; mijn boek is uitverkocht! De verkoop liep nog altijd lekker door, met dagelijks wel bestellingen. Dat was natuurlijk hartstikke leuk, maar nog leuker was hoe de laatste boeken de deur uit zijn gevlogen. Begin september plaatste ik op een avond een foto van de laatste voorraad boeken op Facebook met de tekst ' Dit zijn de allerallerlaatste exemplaren van mijn boek! Zo cool, bijna uitverkocht. Mocht je nog een boek willen bestellen, dan 'moet' je dus snel zijn.' Wat er daarna gebeurde was echt bizar. Binnen 1,5 uur verkocht ik meer dan 60 boeken! En de dagen erna heb ik alleen maar 'nee' moeten verkopen, de mailtjes bleven binnenstromen. Een spectaculair einde! En stof tot nadenken voor Bijzonder Plekje boek deel 2.

Een weekend N.P. Alde Feanen

Drie dagen was ik te gast in Nationaal Park de Alde Feanen in Friesland. Drie dagen zon, wind, water, varen en me verbazen over de schoonheid van ons eigen land. Ik verbleef een nachtje in de hippe trekkershut van Outdoor Veldboom, sliep als een roosje in een luxe suite in het weiland, werd blij van hotspot De Koken in de haven van Akkrum en genoot van alle uren op het water. 

Airborne herdenking

Op de Airborne begraafplaats in Oosterbeek liggen meer dan 1750 geallieerde militairen begraven, gesneuveld bij de slag om Arnhem. Zondag 18 september bezochten we de jaarlijkse herdenking, waarbij onze twee oudste kinderen met school bloemen legden. Kippenvel! Een indrukwekkend eerbetoon tussen veteranen, hun familieleden en alle aanwezigen. 

Algarve

Ik stapte in het vliegtuig naar de Algarve, om nieuwe plekjes te ontdekken en bij bestaande bijzondere plekjes langs te gaan. Met onze huurauto van Sunny Cars (aanrader!) bezochten we de mooiste stranden en baaien, reden prachtige routes door het binnenland en kwamen we terecht bij o.a. Farmhouse of the Palms, Algarve Safari Lodge, O Tartufo en Pensao Agricola. Het waren heerlijke, ontspannen dagen in Portugal, een land waar ik nog veel meer van wil ontdekken.

In de media

Je kon geen blad openslaan of je kwam me wel weer tegen… Nee hoor, grapje! Maar m'n hoofd in het vtwonen blogazine zien, was toch eigenlijk wel heel cool! En ook in de FLOW Liefde & Leven special (nu in de winkels) verscheen een prachtige bijdrage over XXL vakantiehuizen en Even-weg-adresjes.

Oranje-Rie Rosendael

Wanneer ik op reis ben, staan mijn ouders altijd paraat voor onze kinderen. Niets is belangrijker wanneer je zoveel onderweg bent als ik, dat je weet dat je kinderen in goede handen zijn. Met een gerust hart trek ik keer op keer de deur achter me dicht. Ik ben mijn ouders bijzonder dankbaar dat ze nog altijd willen en kunnen komen. En ik ben blij dat ze net zo graag de wereld ontdekken en dat we die gezamenlijke liefde voor mooie plekken en reizen delen. We gingen met ons drietjes lunchen bij de Oranje-Rie op Landgoed Rosendael. Een prachtige locatie en helemaal hip ingericht. Als de bediening ook nog iets vriendelijker wordt, is dit echt een bijzonder plekje!

Nieuw Bijzonder Plekje

Op een zonnige dag (dat was in september niet zo moeilijk met al die mooie dagen) stapte ik in de auto naar Elburg. Alleen al de rit over de Veluwe was prachtig. In de weilanden aan de rand van het Hanzestadje ligt B&B en wellness de Rijsgaardhoeve, wat mij betreft echt een pareltje! Overnachten in een plaggenhut en sauna's, modderbaden en special treatments in een schaapskooi. En dat helemaal van deze tijd, prachtig!

En nu hangt de herfst alweer in de lucht, zie ik langzaam de bladeren verkleuren en is het 's ochtends prachtig met de dauw en flarden mist. Een nieuw seizoen om te genieten van al het moois dat onze aarde te bieden heeft… 

Marleen

Als je dit plekje leuk vindt, dan vind je deze plekjes ook leuk: