Even geduld...

Uitwaaien op een Waddeneiland is zo fijn. Op een eiland kom je helemaal los van je dagelijkse bezigheden. Je bevindt je midden in de natuur met duinen, Wadden en Noordzee om je heen en  kilometerslange fietspaden tot je beschikking. Wad fijn om weer terug op Ameland te zijn.

Ameland

Vorig jaar zijn we een weekend met z’n tweeën naar Ameland geweest. Dat is zo goed bevallen dat we in de herhaling gaan, maar nu als getrouwd stel. Het ritje naar Holwerd, waar de boot vertrekt, is vanaf Joure een uur rijden. Wanneer je de pier nadert, dan hoor je de meeuwen. De rust van het Wad pakt je meteen in. Met de boot vaar je in 45 minuten naar de overkant. Boven op het dek is het op en top genieten, ook in de winter. Van de wind en met een beetje geluk de zon. Vanaf de boot loop je in 15 minuten naar het centrum van Nes. Je kunt uiteraard ook op de bus stappen of fietsen huren. Wij gaan lopen en komen vol in een hagelbui terecht. Welkom op Ameland.

Hotel op Ameland

We lopen door naar hetzelfde heerlijke hotel als vorige keer; het van Heeckeren Hotel. We hebben een andere kamer, waardoor de beleving weer heel anders is. Het leuke van dit hotel is dat het zich midden in het centrum van Nes bevindt. Onze kamer heeft een heerlijke boxspring, een zithoek met tv, een eigen espresso apparaat en koelkast, een terras en natuurlijk de dubbele douche. Er staan Rituals producten voor je klaar. Laat nou net mijn favoriete geur in de douche hangen! Hammam delight fresh eucalyptus & rosemary, ik kan mijn neus niet van dat spul afhouden. Soms heb je van die kleine geluksmomentjes…
OA==OQ==

Lucky me

Nadat we ons geïnstalleerd hebben met een kopje thee/koffie, besluiten we de bus te pakken naar Hollum, het meest westelijke stukje van het eiland. Een rit van 30 minuten, waarbij je een groot stuk van het eiland voorbij ziet komen. We stappen uit bij de vuurtoren, zo’n echte als in de boekjes – rood met wit. Vanaf de vuurtoren wandel je de duinen in en loop je binnen 15 minuten naar het strand. Hier komen de Waddenzee en de Noordzee samen en geniet je als de zon schijnt van een prachtige zonsondergang. Ook zie je hier vandaan Terschelling liggen. Omdat het af en toe regent, en het best koud is, besluiten we terug te gaan naar Nes, waar we een heerlijk bakje friet met vis nemen. MTA=MTE=MTI=

Op de tandem het eiland rond

Het hotel waar we overnachten staat bekend om het uitgebreide verse ontbijt. Een kop thee, verse jus, warm suikerbrood met roomboter, vers fruit met 3 soorten meloen. Een vers gesneden volkoren boterham met honing… voor deze zoetekauw.

Klaar voor de dag gaan we naar de fietsverhuur. Een tandem hebben we in ons hoofd. De tandem staat voor lol, loslaten – als je achterop zit – verstand op 0 en gaan… Het is vrij koud en bewolkt, maar we gaan toch fietsen en hebben veel plezier. Door de duinen naar het strand in Buren. Onderweg komen we groepen jagers tegen en zien we hoe zij uit de losse pols een haas schieten, best indrukwekkend. Later die middag fietsen we nog langs het fietspad aan de Waddenkant.
Mg==

Op de terugweg stoppen we bij TopSlijter De Jong. Hier wordt al 60 jaar het Commandeurtje gestookt, de rumlikeur van het eiland. Alleen maar hier te koop! Een echte oude ambacht. Wat er in zit? Dat is natuurlijk geheim, het smaakt kruidig en een beetje zoet. Proeven maar!

Na nog wat gesneupt te hebben in de winkeltjes en een kopje thee met koekjes te hebben genuttigd, besluiten we uit eten te gaan bij de Heksenketel. Wat heerlijk om de vrijheid te hebben te doen wat we willen. We komen helemaal tot rust samen.
NA==

Nu al heimwee

Na wederom zo’n lekker ontbijt wandelen we nog even door het dorpje, op weg naar de boot voor de terugreis. Nog even heerlijk aan dek met mijn gezicht in de zon. Een bezoek aan Ameland is ook tijdens de wintermaanden heel fijn. Het is er veel rustiger, niet alles is geopend, maar als je voor de natuur en de rust komt is het echt genieten!

Li(e)fs,
Lotte

Als je dit plekje leuk vindt, dan vind je deze plekjes ook leuk: