Even geduld...

Een vakantie op een van de Waddeneilanden is zo fijn. Of je nu kiest voor Texel, Terschelling of Ameland, op een eiland kom je helemaal los van je dagelijkse bezigheden. Je bevindt je midden in de natuur met duinen, Wadden en Noordzee om je heen en kilometerslange fietspaden tot je beschikking. We hebben een voorliefde voor het grote Ameland, zo fijn om te zijn! Een paar tips voor je bezoek aan dit eiland.

Onderweg naar Ameland

De rit naar Holwerd, waar de boot vertrekt, is al mooi. Wanneer je de pier nadert, dan hoor je de meeuwen. De rust van het Wad pakt je meteen in. Met de boot vaar je in 45 minuten naar de overkant. Boven op het dek is het op en top genieten, ook in de winter. Van de wind en met een beetje geluk de zon. Vanaf de boot loop je in 15 minuten naar het centrum van Nes. Je kunt uiteraard ook op de bus stappen of fietsen huren. Welkom op Ameland.
OA==

Tip 1: Uitwaaien aan zee bij de vuurtoren

Nadat we ons geïnstalleerd hebben, besluiten we de bus te pakken naar Hollum, het meest westelijke stukje van het eiland. Een rit van 30 minuten, waarbij je een groot stuk van het eiland voorbij ziet komen. We stappen uit bij de vuurtoren, zo’n echte als in de boekjes – rood met wit. Vanaf de vuurtoren wandel je de duinen in en loop je binnen 15 minuten naar het strand. Hier komen de Waddenzee en de Noordzee samen en geniet je als de zon schijnt van een prachtige zonsondergang. Ook zie je hier vandaan Terschelling liggen.MTI=MTA=

Tip 2: Op de tandem Ameland rond

De volgende dag gaan we naar de fietsverhuur. Een tandem hebben we in ons hoofd. De tandem staat voor lol, loslaten – als je achterop zit – verstand op 0 en gaan… Het is vrij koud en bewolkt, maar we gaan toch fietsen en hebben veel plezier. Door de duinen naar het strand in Buren. Onderweg komen we groepen jagers tegen en zien we hoe zij uit de losse pols een haas schieten, best indrukwekkend. Later die middag fietsen we nog langs het fietspad aan de Waddenkant.

Mg==

Tip 3: Opwarmen met een bittertje

Op de terugweg stoppen we bij TopSlijter De Jong. Hier wordt al 60 jaar het Commandeurtje gestookt, de rumlikeur van Ameland. Alleen maar hier te koop! Een echte oude ambacht. Wat er in zit? Dat is natuurlijk geheim, het smaakt kruidig en een beetje zoet. Proeven maar!

Tip 4: Overnachten bij Zee van Tijd of Olivier Ameland

Je leert Ameland het beste kennen wanneer je er blijft slapen! Een weekendje weg of op vakantie is nog het allerbeste idee. Boek een bijzonder plekje zodat je in alle rust het eiland kunt verkennen. Vind je het heerlijk een eigen plekje te hebben, reserveer dan een paar dagen bij Olivier Ameland, een appartement met sauna! Liever lekker in een hotel? Ga naar Zee van Tijd en ervaar een zee aan tijd!

Op weg naar de boot voor de terugreis lopen we nog een ommetje door het dorp. Vervolgens nog even heerlijk aan dek met mijn gezicht in de zon en ik kan er weer tegenaan. Een bezoek aan Ameland is ook tijdens de wintermaanden heel fijn. Het is er veel rustiger, niet alles is geopend, maar als je voor de natuur en de rust komt is het echt genieten!

Ontdek ook deze redenen om naar Ameland te gaan:

Ontdek ook deze plekjes: