Even geduld...

In mijn jeugd kampeerden mijn familie en ik bijna elk jaar in Noord-Holland. Maar in Schoorl had ik tot voor kort nog niet overnacht. Daar kwam dankzij Dutchen verandering in toen manlief en ik in een luxe vakantiehuis mochten logeren op park Duynvallei. 

RmlldHNlbg==TmF0dXVyIDM=

Fietsen langs de kust

Ze staan bij aankomst naast ons vakantiehuis te pronken in de zon: de fietsen van STE!F die je via de receptie van Dutchen kunt huren. Deze toffe fietsen worden met de hand gemaakt door mannen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Ze hebben genoeg versnellingen om door wind (kust) en weer (ehh.. Nederland!) te gaan en we gebruiken ze tijdens ons weekendje optimaal. De fietstocht naar Strandpaviljoen Paal 29 in Schoorl aan Zee is een aanrader. Dit paviljoen bereik je alleen te voet of met de fiets en dat maakt de route extra bijzonder. Ook gezellige plekjes als Bergen en Callantsoog zijn op fietsafstand.  

RmlldHM=

Licht en ruimte

En dan het huisje zelf. Dat is modern ingericht en van alle gemakken voorzien. Door de vele ramen en openslaande deuren valt er veel licht naar binnen. De grote tuin trekt ons het meest – thuis in Delft moeten we het doen met een dakterras. We zitten beide avonden tot de laatste zonnestraal buiten. Een beetje eten en drinken. Een beetje lummelen en hoofden leegmaken. Op de website van Dutchen staan alle huisjes op een rij. Er zit ongetwijfeld eentje tussen die je leukt vindt. Wij sliepen in een huisje met sauna, heerlijk!  

Hotspots in de buurt

Ik hoor je denken: zijn er nog een paar hotspots in de buurt? Dat hebben we natuurlijk even voor je uitgezocht. De eerste tip is L’Etoile: een hippe conceptstore in zowel Schoorl als het nabij gelegen Bergen. Hier vind je prachtige spulletjes voor in je huis. In Bergen vind je naast de Ruïnekerk nog zo’n gave conceptstore. In het oude postkantoor zit PT Post. Hier koop je écht van alles: van taarten tot tassen, van leesvoer tot lampen! Ook de Sissy Boy en Vanilia in Bergen zijn de moeite van een bezoekje waard. In het centrum van Schoorl kun je het klimduin, een 51 meter hoge zandberg, onmogelijk missen. Aan de voet van het klimduin drink je gezellig een koffie bij Zilte Zoen voordat je de klim waagt – of je blijft gewoon lekker zitten. 

TCdldG9pbGUgTCdldG9pbGUgMg==

Tempootje lager

Natuurlijk: we wilden nog (zoveel) meer doen en zien. Maar de wind blies tijdens het fietsen onze plannen zó uit het hoofd. We hebben heerlijk een versnelling teruggeschakeld. Daar kom je in Schoorl en omgeving echt aan toe. Nu al zin in nog eens zo’n weekendje Dutchen.

PS. Maar een volgende keer ga ik óók graag naar Bloem in Alkmaar en Woest in Callantsoog. Heb jij nog leuke tips voor in Noord-Holland?

Praktische informatie
Waar: Park Duynvallei  
Fietsen huren: STE!F via de receptie van Dutchen (je kunt ze ook kopen: STE!F). 
In de buurt: in het nabijgelegen Groet vind je een aantal restaurantjes en een supermarkt. In Bergen kun je leuk shoppen. 
Handig: bij de receptie van Dutchen kun je Nespresso cups kopen voor in je vakantiehuis.

Als je dit plekje leuk vindt, dan vind je deze plekjes ook leuk: