Even geduld...

In Noord-Holland ligt een uniek stukje Nederland: de Beemster. 3,5 Meter onder zeeniveau vind je een polder met imposante stolpboerderijen en mooie dorpjes waar vroeger een binnenmeer lag. Midden in de Beemster ligt de B&B: UniqueLudique. Waar je zalig slaapt, de dag begint met een top ontbijt en omringd wordt door UNESCO werelderfgoed. Wat wil je nog meer?

De Beemster is in de 17e eeuw drooggelegd, met behulp van windmolens. Een techniek die in andere delen van Nederland later ook werd toegepast. De gewonnen grond, omringd door een dijk, werd in strakke stukken verdeeld. Deze vierkante verkaveling is uniek in de wereld. Reden te meer om de Beemster goed te beschermen en te benoemen tot UNESCO werelderfgoed.

Eropuit in eigen land

Voor dit unieke stukje erfgoed komen jaarlijks veel buitenlandse toeristen speciaal naar ons land. Maar wat weten we er eigenlijk zelf vanaf? We zouden eigenlijk allemaal minimaal 1x per jaar een weekendje weg moeten boeken in eigen land, naar een regio waar je nog niet eerder bent geweest. Er is zoveel moois te ontdekken! Bijvoorbeeld de Beemster. Dit UNESCO werelderfgoed moet je gezien hebben. Boek een weekendje weg en ontdek dit unieke stukje Laag Holland.

Het bijzondere van de Beemster

Op het eerste gezicht valt je misschien helemaal niet op waarom de Beemster zo bijzonder is. Je rijdt door een polderlandschap waar koeien in de wei grazen, waar stolpboerderijen verspreid staan, waar je af en toe een bord Beemsterkaas tegenkomt en in de verte een kerktoren opdoemt. Een oer-Hollands landschap. Echter, wanneer je goed kijkt, zie je dat alle sloten en alle landweggetjes recht zijn en loodrecht op elkaar staan, alle stukken land zijn in gelijke stukken verdeeld. Neem een kijkje vanaf de Beemster Ringdijk en zie wat de Beemster tot werelderfgoed maakt. Dat is niet het enige bijzondere aan de Beemster, je vindt hier namelijk nóg een werelderfgoed: De Stelling van Amsterdam. Van de 42 forten liggen er 5 in de Beemster. Nog een reden dus om op ontdekking te gaan.

B&B UniqueLudique

B&B UniqueLudique in de Middenbeemster is de perfecte uitvalsbasis voor je bezoek aan alle bijzonderheden in de streek. De B&B van Gerrie en André ligt midden in het dorp, gevestigd in een voormalige veldwachterswoning. Een karakteristiek pand wat na een intensieve verbouwing omgetoverd is tot een fijne plek om te zijn. De B&B heeft twee gastenkamers. Geen ruime kamers zoals André zelf aangeeft, maar wel kamers met karakter. En dat is eigenlijk de beste benaming die je de kamers kunt geven.

QiZCIFVuaXF1ZSBMdWRpcXVl

VW5pcXVlTHVkaXF1ZSBrYW1lciBMdWRpcXVl

Overnachten met vele extra’s

Bij UniqueLudique boek je niet alleen een kamer met karakter. Zoals de naam al doet vermoeden, en ook vragen oproept, is je verblijf hier uniek én ludiek. Wat de B&B zo bijzonder maakt, zijn de vele extra’s:

  • De B&B heeft door de karakteristieke elementen een warme sfeer, die je omarmt als je binnenstapt.
  • Hier staat niet zomaar een bed voor je klaar, maar een exclusieve Pullman boxspring (en die slaapt heeeeerlijk kan ik je uit eigen ervaring zeggen) met luxe Egyptisch katoen.
  • Gasten hebben een eigen huiskamer, Romantique, met een honesty bar, koffie & thee, een goed glas wijn…
  • In de tuin liggen verschillende terrasjes, waar je bij mooi weer geniet van het ontbijt.
  • En dat ontbijt…. Uiteraard met Beemsterkaas, Beemsterzuivel, fruit uit de Beemster, een versgeperst sapje, broodjes, yoghurt met huisgemaakte granola, een eitje en mooie verhalen. Je ontbijt staat niet zomaar op tafel, daar gaat een hele filosofie aan vooraf.
  • Niet alleen uit het ontbijt blijkt de liefde voor lekker. Gastheer André is amateurkok en sommelier. Hij organiseert aanschuifmaaltijden van biologische en streekproducten en wijn-, bier en whiskey proeverijen. Wanneer je André gepassioneerd hoort praten over drank & spijzen word je al blij en dan heb je nog niets geproefd…
  • Ook Gerrie deelt graag haar passie met je. Na een dag ontdekken in de omgeving kom je tot ontspanning tijdens een voetreflexmassage.
  • Wanneer je de deur uitloopt, sta je in het historisch centrum van Middenbeemster met een paar restaurants (tip: BRASA!).
  • Wil je iets verder weg, huur een fiets die voor je klaar staat bij UniqueLudique.
  • En…

Boeken dus maar, dat weekendje weg, want 1 dag in de Beemster en bij UniqueLudique is te kort!

Praktische informatie:

Wat? B&B Unique Ludique
Waar? Rijperweg 107, 1462 MG Middenbeemster
Prijs: vanaf € 79,- per kamer incl. ontbijt
Voor: fietsers, wandelaars, rustzoekers, levensgenieters… vanaf 16 jaar!

Ontdek wat Laag Holland nog meer te bieden heeft

Ontdek ook deze plekjes: