Even geduld...
Lezen
Plekjes
Informatie
lezen
Plekjes
bekijken
Vakantie aan het water
Zeg nou zelf: vakantie en water vormen toch een ideale combinatie? In de zomer biedt water heerlijke verkoeling en in de winter kun je er met een beetje geluk zelfs op schaatsen. Of het nu kabbelende beekjes, kronkelende rivieren, idyllische meren of indrukwekkende golven zijn, water voegt altijd iets toe aan je vakantiebeleving. Alle reden dus om op zoek te gaan naar een vakantiehuis, hotel of bed and breakfast aan het water.

De fijnste adressen aan het water

Plekjes aan het water »

Overnachten op of aan het water

Plekjes aan het water zijn er gelukkig in alle soorten en maten. Tijdens onze zoektocht naar bijzondere plekjes troffen we bijvoorbeeld prachtige vakantiewoningen waar je samen met familie of vrienden kunt uitkijken over het glinsterende water of zelfs je boot kunt aanleggen. Maar er zijn ook genoeg sfeervolle B&B’s te vinden die direct aan het water liggen. Als dat nog niet genoeg water voor je is, kun je er zelfs voor kiezen om op het water te slapen: op een woonboot bijvoorbeeld, in een drijvend ‘tiny house’ of zelfs in een varend vakantiehuisje.

Bekijk ook de leukste strandhuisjes

Een drijvend vakantiehuis in de haven van Andijk voor een heerlijke vakantie aan het water

Een vakantie aan het water verveelt nooit

Een nachtje of weekendje aan het water kan al genoeg zijn om je een ander mens te voelen. Het gekabbel om je heen werkt rustgevend en de kans is dan ook groot dat alle opgebouwde stress snel van je af valt. Maar je kunt het water ook gebruiken om juist actief te zijn. Ga vooral lekker zwemmen, vissen, suppen of varen nu je zo dicht bij het water zit, dan vergeet je spontaan alle dagelijkse drukte. Ook voor kinderen is een vakantie aan het water één grote belevenis – zeker als je kinderen al wat groter zijn en hun eigen wateravonturen kunnen beleven. Heb je wel eens gedacht een een vakantiehuis aan het water met een bootje erbij? Dat is pas echt dikke pret.

De kans is dan ook groot dat je na één keer een nachtje of weekendje aan het water de smaak te pakken hebt en een langere vakantie aan het water wilt plannen. Water verveelt namelijk nooit en er zijn genoeg bijzondere plekjes aan het water om heel wat vakanties mee te vullen.

Een vakantiehuis aan het water?

Verblijf jij tijdens je weekendje weg of vakantie het liefst in een huisje aan het water? Ik tip je graag een paar heerlijke adressen:

Liever naar zee? Neem een kijkje bij deze bijzondere plekjes voor een vakantie aan zee. De fijnste adressen aan het water

Met water in de buurt zit je goed. Een vakantie aan het water is leuk voor iedereen. Voor zowel inspanning als ontspanning.