Even geduld...
Lezen
Plekjes
Informatie
lezen
Plekjes
bekijken
Vakantie aan zee
Vakantie aan zee is genieten voor jong en oud, in alle jaargetijden. Met een B&B, vakantiewoning of hotel aan de kust heb je verder eigenlijk niets meer nodig. De natuur zorgt er wel voor dat je je vermaakt – en dat je weer vol energie naar huis gaat. Want een weekend, minibreak of vakantie aan de kust is opladen op z’n best.

B&B's, vakantiewoningen en hotels

Alle plekjes aan zee »

Vakantie aan zee: één grote speeltuin

Een vakantie aan de kust met kinderen is net als logeren bij de grootste speeltuin ter wereld. Neem badhanddoeken, zwemkleding en zonnebrandcrème mee en je bent klaar voor een heerlijk dagje aan het strand. Eerst spelen de kinderen nog voorzichtig tikkertje met de branding, maar al gauw wordt het pootjebaden en – als ze groot genoeg zijn – zwemmen.

Na al die waterpret is het heerlijk om even bij te komen op het warme zand. Een picknickmand en eventueel een tentje of zonnescherm mogen dan ook niet ontbreken tijdens je vakantie aan zee. Dat geldt ook voor emmertjes en schepjes om de mooiste zandkastelen te bouwen en slotgrachten te graven. Maar ook schelpen zoeken en vliegeren zijn echt van die activiteiten waarmee kinderen zich tijdens een vakantie aan de kust eindeloos kunnen vermaken. Het fijne aan een vakantie aan zee is dat het niet bij één zo’n fijn dagje aan het strand blijft. Als het strand zo dichtbij is, ga je de volgende dag gewoon weer!

Strandhuisjes voor een vakantie aan zee
Strandhuisjes in Zeeland

Uitwaaien tijdens je vakantie aan de kust

Niet alleen voor kinderen is een vakantie aan zee een feest. Ook volwassenen genieten met volle teugen. Een lange strandwandeling is de ideale manier om alle stress en sleur volledig te vergeten en een frisse wind door het hoofd te laten waaien. Hou je meer van fietsen, dan vind je in de duinen prachtige fietspaden om er eens lekker op uit te trekken.

Dat kan trouwens niet alleen in de zomer. Ook tijdens de wat guurdere seizoenen is de zee een ideale plek om eens heerlijk uit te waaien en op te laden. Te koud? Welnee! Kleed je lekker warm aan en ga gewoon naar buiten. En vergeet niet na afloop een lekkere kop warme chocolademelk met slagroom te gaan drinken op de boulevard.

Overnachten tijdens je vakantie aan zee

Als je op zoek gaat naar een fijne accommodatie, kom je de mooiste plekjes tegen: van schattige duinhuisjes tot vakantiewoningen op het strand, waar je vanuit je strandhuisje de zon in de zee ziet zakken en wakker wordt met het geluid van de golven. Heb je de mogelijkheid, ga dan zeker een keer overnachten in een strandhuisje. Een bijzondere ervaring om wakker te worden met uitzicht op het strand.

Zie jij zo’n ontspannende vakantie aan zee wel zitten? Dan moet je zeker de bijzondere plekjes aan de kust bekijken die we voor je hebben gevonden. Als je na het zien van de foto’s je ogen even dichtdoet, hoor je de zee al bijna ruisen in de verte… Veel plezier!

Bekijk de mooiste strandhuisjes

Wandelen over het strand in Ouddorp tijdens je vakantie aan zee

De zee, ook voor een nachtje weg!

Heb je maar één nachtje om even weg te gaan, ook dan is de zee een goed idee. Of misschien wel juist dan! In 24 uur kun je al helemaal opladen en het gevoel hebben veel langer van huis weg te zijn geweest. Door die frisse zeelicht en de wind door je haren is je hoofd snel leeg. Combineer een lange strandwandeling met een bijzonder plekje om te overnachten en laat je lekker in de watten leggen. Op naar zee!

Strandwandeling in Ouddorp tijdens je vakantie aan zee

Waar ga je naar toe?

Van het noorden tot het uiterste zuiden, Nederland heeft prachtige stranden. Meer dan genoeg te kiezen dus voor een vakantie aan zee. Een paar tips:
B&B's, vakantiewoningen en hotels

Vakantie aan zee is fijn in elk seizoen. Boek een vakantiehuis, B&B of hotel aan de kust, voor je vakantie. De mooiste plekjes.