Even geduld...
Lezen
Plekjes
Informatie
lezen
Plekjes
bekijken
Op vakantie naar België
België is een veelzijdige vakantiebestemming, waar wij als Nederlanders nog veel te weinig van af weten. Bij een stedentrip denken we als eerste aan Antwerpen, gevolgd door Brugge. Voor een actieve vakantie wordt het automatisch de Ardennen en aan de kust kennen de meesten van ons Knokke en Oostende. Maar er is nog zoveel meer te ontdekken. Ga iets vaker de grens over en ontdek het beste van België! 5 redenen om op vakantie naar België te gaan:

De leukste plekjes voor je vakantie in België

Bijzondere plekjes in België »

Vakantie België: dichtbij en toch heel anders

Zo dichtbij Nederland en toch zo heel anders: zodra je de grens over gaat, zie je en voel je het al. De wegen, de huizenbouw, het landschap; België is écht anders. Je vakantie begint à la minute. Zo leuk om zo dichtbij huis het gevoel te hebben echt even weg te zijn. Alleen de taal al is zo leuk. Amai, en dan die beleefdheid.

Op stedentrip in België

Niet alleen Antwerpen en Brugge verdienen je aandacht, België heeft een ruime keuze aan mooie steden. Wat dacht je van studentenstad Leuven met de charmante binnenstad en het Begijnhof, of Mechelen met de Sint-Romboutstoren die je zeker moet beklimmen en hoofdstad Brussel. Maar ook Hasselt, Luik en Namen zijn meer dan de moeite waard. Historische centra gecombineerd met moderne hotspots, uitgebreid lunchen zoals de Belgen doen en na een wandeling door de stad een Belgisch biertje op een terrasje.

Historische gevels op de markt in Mechelen, met de grote kerktoren als achtergrond
Stedentrip Mechelen

Bourgondisch genieten tijdens je vakantie in België

Onze zuiderburen zijn echte levensgenieters. Ze eten en borrelen vaker buiten de deur dan wij doen en gaan met plezier op restaurant. Elke stad, elk dorp en elke regio heeft zijn eigen lekkernijen en specialiteiten. Luikse wafels, Belgische bonbons, frites, garnalenkroketten, biertjes in alle soorten, Ardennerham… proef België en geniet tijdens je vakantie in België zoals de Belgen van het leven genieten.

Een restaurant met lange tafels vol gasten. Stoere houten balken erboven
Op restaurant - fotografie Kris Jacobs

Op fietsvakantie naar België

België heeft inmiddels een uitgebreid netwerk aan fietspaden. Via fietsknooppunten ontdek je het mooiste van het land. Vanuit Zeeuws-Vlaanderen kun je al fietsend de kust volgen tot in Noord-Frankrijk, het Brugse Ommeland is verrassend mooi en in de Ardennen wacht een uitdaging voor de die hards. Alleen al in Vlaanderen vind je meer dan 10.000 kilometer aan fietspaden. In Wallonië volg je de zogeheten rAVelroutes, een netwerk van rustige routes, ‘langzame wegen’.

Tijdens een vakantie België fietsen over een landweg in Hageland. Langs maisvelden en door bossen.
Fietsend door Hageland

Offline in de Ardennen

De Ardennen zijn favoriet bij Nederlandse vakantiegangers. De natuur, schilderachtige dorpjes als Durbuy, de mogelijkheden voor een actieve vakantie, survivallen, kanoën, wandelen… En, fijne vakantiehuisjes ver van de buitenwereld. De ideale gelegenheid om een paar dagen offline te gaan. Alleen, samen of met familie en vrienden. Back to basic met aandacht voor elkaar. Hoe fijn om zonder WiFi samen te zijn!

Overtuigd? Kijk snel bij onze selectie bijzondere Belgische plekjes voor je vakantie.

Lees ook onze tips voor een Belgische stedentrip

Houten vakantiehuisjes in het gras, met een picknicktafel en bos op de achtergrond.
La Truite - Cabanes in de Ardennen


Ook leuk om te lezen:
Stedentrip: de leukste hotspots in Brugge Brugge, een stad om te dwalen en verdwalen. Langs toffe koffietentjes, mooie conceptstores, hotspots ... Bekijk onze ontdekkingen! Marleen Stedentrip: 5x hotspots Mechelen Bezoek je Mechelen, dan moet je zeker even een ontbijtje, lunch of koffie bij een van deze tentjes doen! 5x de leukste adressen. Marleen Stedentrip: Mooi Mechelen Een stedentrip naar de Belgische stad Mechelen is nooit in me opgekomen bij het plannen van een weekendje weg. En toch, zet 'm maar op je lijstje! Marleen Stedentrip: Leuven is zo leuk! De Belgische stad Leuven is zo leuk. De stad is klein, knus, gezellig en bruist! Een fijne bestemming voor een stedentrip. Marleen België: 5x bijzonder overnachten aan de kust Ga je mee, naar zee? We hebben de fijnste logeeradressen aan de Belgische kust voor je op een rij gezet. 5x bijzonder overnachten. Marleen België: Ontdek de Belgische kust De Belgische Kust met badplaatsen als Knokke, Oostende, Koksijde en De Panne staat van A-Z beschreven in de Time to momo reisgids De Belgische Kust. Marleen België: de 9 lekkerste adressen aan de kust Ontdek de leukste hotspots aan de Belgische kust. Van ontbijt-, lunch en borrel hotspot tot visrestaurant, van Oostende tot de Panne. Marleen Eropuit: Bloesems spotten in België Niets maakt in het voorjaar zo vrolijk als de bloesem die aan de fruitbomen bloeit. Toe aan lentegevoel? Vijf tips om te genieten van de bloesempracht! Heidi België: Liefde voor Atelier van Antonine Op het landgoed van Kasteel d'Ursel staat een bijzonder 8-persoons vakantiehuis: Atelier van Antonine, vernoemd naar de hertogin. Didie België: Onze 9 favorieten in de provincie Luik Wanneer je na Maastricht de grens met België passeert, rijd je de provincie Luik binnen. Ontdek onze 9 favorieten en voilà je zult zien, het is hier leuk! Jolanda België: Fietsen door water in Limburg Belgisch Limburg is verrassend. Met natuurgebieden, de stad Hasselt en 'Fietsen door water', verkozen tot een van de mooiste plekken ter wereld. Marleen Getest: Loof, cabin tussen het loof Op zoek naar een bijzonder plekje om een paar dagen te onthaasten? Ga naar Loof Cabin, verstopt in het groen, met plek voor vier personen. Marleen Slapen: 5 x romantisch overnachten in België Vier de liefde met een romantisch nachtje weg! Kies dan wel voor een romantisch plekje. Ik tip je 5 bijzondere overnachtingen in België. Heidi Stedentrip: 5x verrassend Brussel Een stedentrip Brussel op de planning? Niet ver van waar de groepen toeristen gaan, vind je veel meer moois in de hoofdstad. Laat je verrassen! Liesbeth Stedentrip: 9x het beste van Gent Een paar dagen Gent is altijd een goed idee. In de zomer voor de bekende Gentse Feesten, in de winter voor de Gentse Winterfeesten. 9x het beste van Gent. Linda Stedentrip: De andere kant van Brussel Op 10 metrominuten van centrum bevind je je in een andere wereld. Laat je verrassen door onze tips voor de wijk Elsene! Leuk voor je weekendje Brussel! Liesbeth

De leukste plekjes voor je vakantie in België

Ga op vakantie naar België: ontdek charmante steden, proef Belgische biertjes, geniet van prachtige natuurgebieden.