Even geduld...
Lezen
Plekjes
Informatie
lezen
Plekjes
bekijken
Vakantie op de boerderij
Een weekendje weg of vakantie op de boerderij is zo leuk! Eitjes rapen voor je ontbijt, helpen de koeien melken en kalfjes de fles geven, genieten van alle ruimte, buiten spelen... Een verblijf bij een van deze boerderijen is onvergetelijk!

Bijzonder overnachten bij de boer

Meer »

Wat verstaan we onder een boerderij?

De plekjes die we voor Bijzonder Plekje geselecteerd hebben, bevinden zich allemaal op het erf van een boerenbedrijf. Dat kan zowel akkerbouw als veeteelt zijn, zolang de boerderij nog maar in bedrijf is.

Een vakantie op de boerderij wordt daardoor extra leuk, voor iedereen. In alle vroegte eieren rapen, koeien melken of helpen voeren. Hooi van het land halen, de tractor mogen verplaatsen, koeien uit de wei halen. Op de boerderij mag en kan het! De boer & boerin zijn gastvrij en laten je graag ervaren hoe het leven op de boerderij is. Lekker veel buiten, leven op het ritme van de dag.

Twee kinderen met overal aan, zittend op de grond tussen de koeien

Type accommodaties op de boerderij

Ook boeren gaan met de tijd mee. Je vindt steeds vaker bijzondere accommodaties voor een boerderijvakantie. Het begon met het Boerenbed: safaritenten op het erf van de boer. Dit soort glamping mogelijkheden zijn er steeds meer. Maar ook luxe appartementen en bijzondere vakantiehuizen staan aan de rand van de akkers en weilanden. Wat dacht je van een Sterrenkubus of Grondulow?

Een karakteristieke Twentse boerderij met overnachtingsmogelijkheden.

De leukste adressen voor een boerderijvakantie

Vakantie vieren op de boerderij, een bijzondere ervaring. Ontdek de bijzondere plekjes op de boerderij: overnachten op een boerderijcamping, in een safaritent op de boerderij, B&B op de boerderij of in een vakantiehuis. Heerlijke adressen voor een weekendje weg of vakantie. Geniet van het boerenleven op het platteland.

Kom genieten van het leven op de boerderij! Iedereen blij!
Bijzonder overnachten bij de boer

Een vakantie op de boerderij is genieten voor jong en oud. In een B&B, vakantiehuis of een sfeervol appartement. We helpen je kiezen!