Even geduld...
Lezen
Plekjes
Informatie
lezen
Plekjes
bekijken
Vakantie in Brabant
Brabant; een veelzijdige (vakantie-)bestemming. Bourgondisch en gezellig; van lange nachten, culinaire hoogtepunten en hippe steden. Van rust en ruimte; met prachtige natuurgebieden als de Groote Peel, de Biesbosch en de Loonse en Drunense Duinen. Ontdek alle kanten van Brabant!

De mooiste plekjes en leukste tips

Ontdek de plekjes »

Brabant is er voor iedereen

Een dagje weg met het hele gezin, opladen in de natuur, een stedentrip met de liefste, met vriendinnen in een huisje, zomervakantie met je kinderen, een familiereünie, een outdoor weekend met vrienden; Brabant is er voor iedereen en altijd, het hele jaar door. Voor levensgenieters, creatievelingen, rustzoekers, lekkerbekken, romantici, bourgondiërs, fietsers, wandelaars…

Zomerse dag met terrassen in de straten

Brabantse natuurgebieden

Wat is het hier mooi! En anders dan op andere plekken in Nederland. De natuur in Brabant onderscheidt zich.

  • Ontdek de uitgestrektheid van het grootste stuifzandgebied in West-Europa: de Loonse en Drunense Duinen.
  • Vaar over de wirwar aan waterwegen in de Biesbosch
  • Wandel langs moerassen, veen en heidevelden in de Groote Peel
  • Vergeet je paspoort niet wanneer je eropuit trekt in Grenspark De Zoom-Kalmthoutse Heide

Met vier nationale parken en tal van natuurgebieden is het groen in Brabant altijd dichtbij.

Rode fiets langs de vaart met een plezierjacht

Een stedentrip in Brabant

‘Brabantse nachten zijn lang…’ dat ontdek je tijdens een stedentrip naar Brabant. Ga op stedentrip naar Eindhoven, Breda, Tilburg en Den Bosch en kom opgeladen en geïnspireerd weer naar huis. Bezoek de steden bij voorkeur afzonderlijk van elkaar, want hoewel allemaal in Brabant gelegen zijn ze toch heel verschillend.

  • Eindhoven, de stad van design en creatieve innovatie
  • Tilburg is in ontwikkeling. Van rauwe industriestad naar hippe hotspot
  • Den Bosch heeft buitenlandse flair en is de cultuurstad van het zuiden
  • Breda heeft de beste binnenstad van Nederland, vol Brabantse gezelligheid
Smalle straatjes met een hoekpandje met terras

Brabant culinair

‘En dan denk ik aan Brabant, want daar brandt nog licht…’ zingt Guus Meeuwis over zijn geliefde Brabant. Het is ook precies mijn gedachte, én mijn herinnering aan Brabant. Gezelligheid tot in de late uurtjes, bier en bitterballen… Die bourgondische levensstijl bestaat echt niet alleen uit bier & ballen. Dat bier, daar kun je niet omheen, maar Brabant heeft nog zoveel meer te bieden op het gebied van culinair genieten, dat bewijzen de sterrenrestaurants, de nieuwe foodconcepten en de streekproducten wel. Je zou Brabant ook wel smaakprovincie kunnen noemen, met aardbeien, blauwe bessen, asperges, ansjovis van/uit eigen bodem. Ga proeven, beleven en ervaren wat Brabant zo bijzonder maakt.

Lunch met aardappelgerechtjes op een plank

Op (vakantie) naar Brabant

Je leest het al, zet de provincie Brabant maar op je lijstje en ontdek niet alleen die Brabantse gezelligheid, maar ook de mooie natuurgebieden, de culinaire hoogtepunten, de bourgondische steden…

Bijzondere adressen in Brabant, van luxe vakantiewoning, mooie B&B tot sfeervolle theetuin; ik heb een selectie gemaakt van bijzondere plekjes in Brabant. Voor een zorgeloze vakantie, een heerlijk dagje uit, een smakelijke high tea, een paar uurtjes wellness.

  • De Hoeve in de buurt van het leuke Ravenstein
  • Tiny-hotel, een van de leukste vakantiehuizen
Vrijstaand bad in B&B kamer in Brabant


Ook leuk om te lezen:
Ontdek het Land van de Peel in Brabant In het oosten van Brabant ligt het Land van de Peel. Kom ontdekken en opladen in N.P. De Groote Peel, op de Stabrechtse Heide en... Marleen Cabin ANNA, een plekje voor op je bucketlist Op Holenberg staan 5 unieke cabins: ANNA. Op ruime percelen in het bos staan deze design cabins, een heel bijzonder plekje! Marleen Ontdek Brabant vanuit Boutique hotel De Beerze In Middelbeers ligt boutique hotel de Beerze. Een goede uitvalsbasis voor een bezoek aan de Kempen. Natuurschoon in overvloed. Marleen Stedentrip: combineer Den Bosch, Helmond & Veghel In Noordoost-Brabant gaan cultuur en historie hand in hand met hippe food-concepten. Ontdek onze tips voor Den Bosch, Helmond & Veghel. Marleen Tip: samen genieten bij de Dorpswoning in Brabant In Brabant liggen verspreid in Leende, Leenderstrijp en Borkel en Schaft de vakantiehuizen van de Dorpswoning. Perfect om samen te genieten. Marleen Stedentrip: Breda, de leukste en lekkerste tips Een stedentrip Breda: wandel langs street art, vaar over singels, proef Brabant, meng je tussen de locals. De leukste plekjes! Marleen Stedentrip: Tilburg, experimenteel en tegendraads Een stedentrip Tilburg? Ja! Deze stad ontwikkelt zich snel, hier wil je zijn. Om de creativiteit te ervaren, voelen en proeven. Marleen Stedentrip: vestingstad Heusden Vestingstad Heusden is een charmant stadje aan de Maas. Vol historie, mooie gevels, een leuke stadshaven met terrasjes. Bezoek Heusden! Marleen Tip: Boomsuite Life is Good Je hebt boomhutten en luxe boomhutten. De Boomsuite van Life is Good Luxury Suites in Brabant is een hele luxe boomhut. Een droomhut! Marleen Stedentrip: de leukste lekkere adressen in Den Bosch Breng jij binnenkort een bezoek aan Den Bosch? Ontdek snel onze tips voor een bezoek aan deze bourgondische stad, vol met leuke en lekkere adressen. Marleen Romantisch overnachten bij Het Raatshuisje Een suite in het groen, een verwenontbijt om de dag mee te beginnen, een fiets om eropuit te gaan... B&B Het Raatshuisje is onze favoriet! Heidi Tip: GuestHouse Hotel in Kaatsheuvel Het hippe GuestHouse Hotel is een perfecte plek voor gezinnen met kinderen in alle leeftijden. Mooie familiekamers, een goed restaurant en tof dakterras. Marleen Ontdek ’t Bakhuisje op Landgoed de Hoevens 't Bakhuisje op Landgoed de Hoevens in Brabant is een charmant vakantiehuisje. Een perfecte uitvalsbasis voor de mooie omgeving. Linda Tip: de 5 beste plekjes om te niksen Lukt het jou niet om af en toe een stapje terug te doen? Boek dan eens een nachtje weg. Er zijn namelijk genoeg plekjes waar je heel goed kunt niksen. Lotte

De mooiste plekjes en leukste tips

Ontdek de provincie Brabant; tijdens een dagje uit, nachtje weg of vakantie. De leukste tips voor je vakantie in Brabant.