Even geduld...
Lezen
Plekjes
Informatie
lezen
Plekjes
bekijken
Vakantie in Denemarken
Veel Nederlanders die eenmaal een keer in Scandinavië zijn geweest, willen daarna niet anders meer. Dat maakt nieuwsgierig, toch? Als jij ook eens de Scandinavische sfeer wilt proeven, is Denemarken een ideale bestemming. Je rijdt er makkelijk naartoe en eenmaal tussen de golvende velden met schattige huisjes waar de Deense vlag wappert, ben je meteen verkocht. Maar hoe vind je de fijnste plekjes in Denemarken? We helpen je een beetje op weg.

Drie Deense vakantieregio’s

Je kunt Denemarken grofweg verdelen in drie regio’s. Of je nu kiest voor het vasteland van Denemarken (Jutland), het eiland Seeland (met daarop Kopenhagen) of het daartussen gelegen eiland Funen, elke regio heeft een eigen charme en het fijne Scandinaviëgevoel vind je overal.

Of je Denemarken bezoekt om te wandelen, te fietsen, voor de rust, een stedentrip of een heerlijke strandvakantie; elk gebied biedt een breed scala aan bezienswaardigheden, activiteiten, cultuur en natuur.

Je raakt betoverd door de rust, de ruimte, het licht…

Strandvakantie in Denemarken

Voor een strandvakantie in Denemarken zit je bijna overal goed. De kust is in Denemarken namelijk nooit ver weg en op veel plekken langs de kust vind je prachtige stranden. Van kleine baaien met kiezelstranden en rotsformaties tot brede zandstranden waar je op sommige plekken ook met de auto mag rijden.

Daarnaast heeft Denemarken ook steile kliffen, zoals bijvoorbeeld de wereldberoemde krijtrotsen bij Moens Klint op het eiland Møn – spectaculair om over te wandelen of in een bootje langs te varen.

Stedentrip in Denemarken

Als je van stedentrips houdt, is Kopenhagen natuurlijk dé stedentrip van Denemarken. Deze stad met de Kleine Zeemeermin en de gekleurde huisjes aan Nyhavn kun je prima per fiets verkennen, er zijn volop fietspaden aangelegd. Wil je eens een andere stad bezoeken, dan zijn Odense op het Deense eiland Funen of Aarhus in Jutland ook mooie bestemmingen voor een reisje naar Denemarken.

Culinair Denemarken

Genieten met een grote G is Denen niet vreemd. Niet voor niets is het Deense Hygge een wereldwijde trend.

Nieuwsgierig naar Hygge?

De Denen houden van lekker eten en staan bekend om hun zoete broodjes. Een kopje koffie (buitenshuis) gaat bijna altijd gepaard met iets lekkers.

Maar ook het bekende smørrebrød mag je niet overslaan tijdens je bezoek aan Denemarken. Lunch met een rijkelijk belegde boterham, in vele soorten en maten.

Met al dat water is het niet verbazingwekkend dat je er lekker vis kunt eten, maar de Denen zijn ook echte vleeseters. En wist je dat ze gek zijn op drop, misschien nog wel meer dan wij Nederlanders? Als je je echt wilt laten verrassen, moet je eens het grootste softijsje bestellen bij een Deense ijssalon, met een flødebol!

Bekijk de lekkerste adressen op FunenOok leuk om te lezen:
Impressie: Denemarken in beeld Denemarken veroverde onze harten. Waarom? Kijk mee naar de impressie van Denemarken. Marleen Brekelmans, 3 september 2015 Denemarken: kindvriendelijk eiland Møn Op vakantie naar Denemarken met kinderen, bezoek het eiland Møn, slechts 650 km van Nederland. Veel te doen, mooi strand, goede voorzieningen. Marleen Brekelmans, 5 september 2015 Denemarken: Seeland, oneindige mogelijkheden! Denemarken, met name Seeland, biedt je veel mogelijkheden om vakantie te vieren. Fietsen, cultuur, wandelen, steden bezoeken: bekijk de ideeën voor tweeën! Marleen Brekelmans, 20 december 2015 Denemarken: 5 leuke en lekkere adressen op Funen Op vakantie op Funen? Dit zijn de lekkerste adressen voor je koffie, lunch of diner. Onze 5 tips. Marleen Brekelmans, 6 mei 2018 Denemarken: 6 activiteiten voor kinderen langs de Limfjord Rust, ruimte en toch ook leuke activiteiten voor kinderen? Je vindt het langs de Limfjord in Denemarken. Liesbeth , 6 mei 2018 Denemarken: 5 redenen om naar Funen te gaan Het eiland Funen is een van de fijnste plekken van Denemarken. Rust, ruimte, prachtige stranden, leuke activiteiten en mooie steden. Alles in een! Marleen Brekelmans, 22 mei 2018 Denemarken: 3 tienerproof activiteiten in Middelfart Ga jij naar Denemarken op vakantie en bezoek je het eiland Funen? Zet ook Middelfart op de planning. Deze drie toffe activiteiten mag je niet missen. Marleen Brekelmans, 22 mei 2018 Denemarken: Strandvakantie? Kies voor Hornbaek Een strandvakantie in Denemarken? Jazeker, bij Hornbaek vind je prachtige stranden en een helderblauwe zee. Verrassend mooi! Marleen Brekelmans, 17 juli 2018 Denemarken: De leukste badplaatsen van Noord-Seeland Op vakantie naar Noord-Seeland in Denemarken? Ontdek de leuke badplaatsen Gilleleje, Tisvilde en Hornbaek. Ontdek de fijnste adressen. Marleen Brekelmans, 18 juli 2018