Even geduld...
Lezen
Plekjes
Informatie
lezen
Plekjes
bekijken
Vakantie in Denemarken
Veel Nederlanders die eenmaal een keer in Scandinavië zijn geweest, willen daarna niet anders meer. Dat maakt nieuwsgierig, toch? Als jij ook eens de Scandinavische sfeer wilt proeven, is Denemarken een ideale bestemming. Je rijdt er makkelijk naartoe en eenmaal tussen de golvende velden met schattige huisjes waar de Deense vlag wappert, ben je meteen verkocht. Maar hoe vind je de fijnste plekjes in Denemarken? We helpen je een beetje op weg. De mooiste plekjes voor jouw vakantie in Denemarken.

Op vakantie in Denemarken

Bekijk de plekjes in Denemarken »

Deense vakantieregio’s

Je kunt Denemarken grofweg verdelen in de volgende regio’s:

Welke regio je ook kiest, elke regio heeft een eigen charme en het fijne Scandinaviëgevoel vind je overal.

Er zijn minimaal 10 redenen te bedenken waarom je een vakantie naar Denemarken moet boeken. Of je Denemarken bezoekt om te wandelen, te fietsen, voor de rust, een stedentrip of een heerlijke strandvakantie; elk gebied biedt een breed scala aan bezienswaardigheden, activiteiten, cultuur en natuur.

Je raakt betoverd door de rust, de ruimte, het licht…

Strandvakantie in Denemarken

Voor een strandvakantie in Denemarken zit je bijna overal goed. De kust is in Denemarken namelijk nooit ver weg en op veel plekken langs de kust vind je prachtige stranden. Van kleine baaien met kiezelstranden en rotsformaties tot brede zandstranden waar je op sommige plekken ook met de auto mag rijden, zoals bijvoorbeeld op Rømø.

Daarnaast heeft Denemarken ook steile kliffen, zoals bijvoorbeeld de wereldberoemde krijtrotsen bij Moens Klint op het eiland Møn – spectaculair om over te wandelen of in een bootje langs te varen.

Gekleurde strandhuisjes in Denemarken

Stedentrip in Denemarken

Als je van stedentrips houdt, is Kopenhagen natuurlijk dé stedentrip van Denemarken. Deze stad met de Kleine Zeemeermin en de gekleurde huisjes aan Nyhavn kun je prima per fiets verkennen, er zijn volop fietspaden aangelegd. Wil je eens een andere stad bezoeken, dan zijn Odense op het Deense eiland Funen of Aarhus in Jutland ook mooie bestemmingen voor een reisje naar Denemarken.

Culinair genieten in Denemarken

Genieten met een grote G is Denen niet vreemd. Niet voor niets is het Deense Hygge een wereldwijde trend. De Denen houden van lekker eten en staan bekend om hun zoete broodjes. Een kopje koffie (buitenshuis) gaat bijna altijd gepaard met iets lekkers.

Maar ook het bekende smørrebrød mag je niet overslaan tijdens je bezoek aan Denemarken. Lunch met een rijkelijk belegde boterham, in vele soorten en maten.

Met al dat water is het niet verbazingwekkend dat je er lekker vis kunt eten, maar de Denen zijn ook echte vleeseters. En wist je dat ze gek zijn op drop, misschien nog wel meer dan wij Nederlanders? Als je je echt wilt laten verrassen, moet je eens het grootste softijsje bestellen bij een Deense ijssalon, met een flødebol!

Bekijk de lekkerste adressen op Funen

Op vakantie naar Denemarken?

Bekijk het aanbod Deense vakantiehuisjes

Vakantiehuis met mos op het dak


Ook leuk om te lezen:
Denemarken: 10 redenen om er op vakantie te gaan Denemarken is een heerlijk vakantieland. Voor rustzoekers en natuurliefhebbers, voor wandelaars en fietsers. 10 redenen om te gaan. Marleen Denemarken: Waddeneiland Rømø Wist je dat Denemarken ook Waddeneilanden heeft, waaronder Rømø! Een heerlijke vakantiebestemming met stranden. Lees onze tips! Marleen Denemarken: Seeland, oneindige mogelijkheden! Denemarken, met name Seeland, biedt je veel mogelijkheden om vakantie te vieren. Fietsen, cultuur, wandelen: van Kopenhagen tot krijtrotsen. Marleen Denemarken: 5 leuke en lekkere adressen op Funen Op vakantie op Funen? Dit zijn de lekkerste adressen voor je koffie, lunch of diner. Onze 5 tips voor het eiland Funen. Marleen Denemarken: 5 redenen om naar Funen te gaan Het eiland Funen is een van de fijnste plekken van Denemarken. Rust, ruimte, prachtige stranden, leuke activiteiten en mooie steden. Marleen Denemarken: kindvriendelijk eiland Møn Op vakantie naar Denemarken met kinderen, bezoek het eiland Møn, slechts 650 km van Nederland. Veel te doen, mooi strand, goede voorzieningen. Marleen Denemarken: 6 activiteiten voor kinderen langs de Limfjord Rust, ruimte en toch ook leuke activiteiten voor kinderen? Je vindt het langs de Limfjord in Denemarken. Liesbeth Denemarken: 3 activiteiten voor tieners in Middelfart Ga jij naar Denemarken op vakantie en bezoek je Funen? Zet Middelfart op de planning. Deze drie activiteiten mag je niet missen. Marleen Denemarken: Strandvakantie? Kies voor Hornbaek Een strandvakantie in Denemarken? Jazeker, bij Hornbaek vind je prachtige stranden en een helderblauwe zee. Verrassend mooi! Marleen Denemarken: De leukste badplaatsen van Noord-Seeland Op vakantie naar Noord-Seeland in Denemarken? Ontdek de badplaatsen Gilleleje, Tisvilde en Hornbaek met de fijnste adressen. Marleen Denemarken: 6 tips voor de Limfjordregio Beleef Scandinavië. Ervaar hoe mooi het is in het noorden van Denemarken, 6 tips voor je bezoek aan de Limfjord in Jutland. Liesbeth Denemarken: de mooiste vakantiehuisjes op Rømø Het Deense Waddeneiland Rømø is een fijne bestemming om een paar dagen te onthaasten. Ontdek de mooiste vakantiehuisjes op Rømø. Marleen Denemarken: het mooiste van Aarhus en Djursland Plan een stedentrip Aarhus in Denemarken en combineer met een paar dagen op Djursland. Stad, strand en prachtig binnenland. Marleen Denemarken: de 9 mooiste tips voor Noord-Jutland Noord-Jutland, het noordelijkste stukje Denemarken, doet wat met je. Er is ruimte, de stranden zijn lang, de natuur prachtig. De 9 mooiste tips. Marleen