Even geduld...
Lezen
Plekjes
Informatie
lezen
Plekjes
bekijken
Vakantie dicht bij huis
Een paar dagen weg, een lang weekend of een midweek eropuit of op vakantie (met de auto)? Kies voor een vakantie dicht bij huis. Een vakantie in Nederland, België of net over de grens in Duitsland. Binnen enkele uren kun je je al in een andere wereld bevinden. Duurzaam en ideaal, ook voor een korte vakantie. Ontdek de leukste en mooiste tips voor een vakantie dicht bij huis.

Tips en ideeën

Ontdek alle plekjes dicht bij huis »

De mogelijkheden voor een vakantie dicht bij huis

Allereerst, de mogelijkheden zijn eindeloos. Ook (of juist) dicht bij huis kun je een hele leuke (en zelfs avontuurlijke) vakantie beleven. De keuze is reuze. Binnen 4 uur rijden, handig met een elektrische auto, kom je op de mooiste bestemmingen. Binnen Nederland, maar ook in België en Duitsland.

Korte reistijd, lang genieten

Los van welk land je kiest, zijn er ook veel type vakanties mogelijk. Heb je zin in een strandvakantie, een vakantie in de natuur of een paar dagen een leuke stedentrip? Alles kan!

Mooi bijkomend voordeel: een vakantie dicht bij huis is duurzamer!

Charmante dorpjes langs de kust van de Oostzee

Dichtbij op vakantie in Nederland

Zelfs in ons eigen land kun je alle kanten op. Van het glooiende Heuvelland in Zuid-Limburg tot aan de weidsheid van de Waddenzee in het hoge noorden: zelfs op het kleine oppervlak is de variatie groot.

Wil je de natuur in? Huur een huisje in het bos en geniet van het vrijheidsgevoel. Naast de Veluwe kun je ook eens kijken naar de mooie natuurgebieden in Brabant, het Vechtdal in Overijssel, het Drents-Friese Wold op de grens van Drenthe en Friesland, Twente of de Hondsrug in Drenthe.

Hou je van weidse landschappen waar je vanzelf onthaast door de leegte en de rust die er vanuit gaat? Laat je verrassen door Flevoland, bezoek de Onlanden in Groningen of zet Noordoost Friesland op je lijstje.

Vergeet ook niet om een paar dagen op vakantie in de Achterhoek, het Groene Hart en Zeeuws-Vlaanderen op je lijstje te zetten.

Zicht vanaf de toren in Nieuwkoop

Net over de grens op vakantie

Wil je dicht bij huis op vakantie maar toch echt de grens over? Tijdens een autovakantie van 3-4 uur rijden, kom je al heel ver.

Wat dacht je van de Belgische Ardennen, de Voerstreek, Belgisch Limburg of een leuke stedentrip in België?

Of ga de grens naar Duitsland over. De omgeving van Monschau in de Eifel, het Sauerland of Nedersaksen geven je ook echt een ‘ver-weg-vakantiegevoel’. Overweeg ook zeker de Duitse Waddeneilanden en Ost-Friesland ten noorden van Groningen. Prachtig!

Laat je verleiden tot een vakantie niet ver van huis! Verder weg is niet altijd beter en mooier…

Gekleurde strandkorven aan zee in Noord-DuitslandTips en ideeën

Kies voor een vakantie dicht bij huis en ontdek hoeveel moois er te zien is. De mooiste B&B's, hotels en vakantiehuizen.