Even geduld...
Lezen
Plekjes
Informatie
lezen
Plekjes
bekijken
Vakantie in Drenthe
Wanneer ik aan Drenthe denk, denk ik aan rust, ruimte, oneindige fietspaden, uitgestrekte heidevelden, bos en leegte. Oh, en vergeet de Hunebedden niet. Maar Drenthe is zoveel meer. Tijdens mijn zoektochten naar bijzondere plekjes in deze provincie kwam ik op onverwacht mooie plekken en werd ik geraakt door de verrassende landschappen met daar middenin idyllische dorpjes. Gun deze provincie een kans en ga een weekendje of vakantie genieten bij een van de Bijzondere Plekjes die we tippen. Je zult net als ik positief verrast zijn!

Nationale parken in Drenthe

Wist je dat Drenthe drie nationale parken heeft? Je hebt vast al eens gehoord van N.P. Dwingelderveld, met de uitgestrekte heidevelden. Daarnaast heb je nog Nationaal Park Drents Friese Wold en Nationaal beek- en esdorpenlandschap Drentsche Aa. Het Friese Wold ontdekte ik eerder al eens vanuit Friesland. Het park ligt in beide provincies en is een van de grootste natuurparken van Nederland. 

De Drentsche Aa onderscheidt zich van de andere parken doordat dit niet alleen een natuurpark is. Binnen het gebied vind je landbouw, 16 (brink-)dorpen en natuur in de vorm van beekdalen, heidevelden en essen. Uiteraard ontbreken de fotogenieke schaapskuddes hier niet. 

Natuurliefhebbers kennen vast en zeker ook de Drentse Hondsrug, een gebied dat bijna heel Drenthe doorkruist. 

Schaapskudde Drenthe

Fietsen en wandelen op vakantie in Drenthe

Als fietsprovincie scoort Drenthe hoog. Niet voor niets is Drenthe benoemd tot de 5-sterren fietsprovincie van Nederland. Ruim 1700 kilometer aan fietspaden doorkruist de provincie. Je fietst hier kilometers zonder ook maar een mens tegen te komen. Rust, ruimte en eindeloze vergezichten staan je te wachten.  

Ook wandelaars komen niets tekort in Drenthe. Van kleine ommetjes tot lange afstandswandelingen, het aanbod is veelzijdig. 

Mantingerzand

Bijzonder overnachten in Drenthe

Los van de mooie natuur en de mogelijkheid om eindeloos te fietsen en wandelen, zijn er diverse bijzondere overnachtingsmogelijkheden die een ritje naar Drenthe meer dan de moeite waard maken. 

Zo heeft Tralaluna toffe vintage camperbusjes te huur, om langzaam over de landweggetjes te reizen. Bij Natuurkampeerterrein de Voscheheugte slaap je in een design trekkershut, een trek-in. Als je daar heen gaat, loop dan zeker ook even bij het eethuisje binnen. ROOM logies is een combinatie van een vakantiehuisje (met houtkachel) en B&B. Een fijne plek om je een paar dagen terug te trekken. Ooit gehoord van een KunstKeet? Een kunstzinnige logeerkeet die je in de natuur plaatst voor 1 of 2 nachten. Nog meer tips nodig? Bekijk onze bijzondere adressen in Drenthe en plan een trip. 

Let op: Drenthe doet wat met je!