Even geduld...
Lezen
Plekjes
Informatie
lezen
Plekjes
bekijken
Vakantie in Drenthe
Wanneer ik aan Drenthe denk, denk ik aan rust, ruimte, oneindige fietspaden, uitgestrekte heidevelden, bos en leegte. Oh, en vergeet de Hunebedden niet. Maar Drenthe is zoveel meer! Ontdek deze oerprovincie tijdens een dagje uit, nachtje weg of vakantie. De leukste tips en mooiste plekjes deel ik graag met je.

Rust, ruimte en veel natuur

Tips in Drenthe »

Oerprovincie Drenthe

Tijdens mijn zoektochten naar bijzondere plekjes in deze provincie kwam ik op onverwacht mooie plekken en werd ik geraakt door de verrassende landschappen met daar middenin idyllische dorpjes. Je gaat hier even terug in de tijd, naar de oertijd. Door de hunebedden, de eeuwenoude landschappen ontstaan in de ijstijd.

Gun deze provincie een kans en ga een weekendje of vakantie genieten bij een van de Bijzondere Plekjes die we tippen. Je zult net als ik positief verrast zijn. Allemaal op vakantie naar Drenthe!

Nationale parken in Drenthe

Wist je dat Drenthe drie nationale parken heeft? Je hebt vast al eens gehoord van N.P. Dwingelderveld, met de uitgestrekte heidevelden. Daarnaast heb je nog Nationaal Park Drents Friese Wold en Nationaal beek- en esdorpenlandschap Drentsche Aa. Het Friese Wold ontdekte ik eerder al eens vanuit Friesland. Het park ligt in beide provincies en is een van de grootste natuurparken van Nederland.

De Drentsche Aa onderscheidt zich van de andere parken doordat dit niet alleen een natuurpark is. Binnen het gebied vind je landbouw, 16 (brink-)dorpen en natuur in de vorm van beekdalen, heidevelden en essen. Uiteraard ontbreken de fotogenieke schaapskuddes hier niet.

Natuurliefhebbers kennen vast en zeker ook de Drentse Hondsrug, een gebied dat bijna heel Drenthe doorkruist.

Een kudde schapen op een bospad in de herfst
Schaapskudde Drenthe

Fietsen en wandelen op vakantie in Drenthe

Als fietsprovincie scoort Drenthe hoog. Niet voor niets is Drenthe benoemd tot de 5-sterren fietsprovincie van Nederland. Ruim 1700 kilometer aan fietspaden doorkruist de provincie. Je fietst hier kilometers zonder ook maar een mens tegen te komen. Rust, ruimte en eindeloze vergezichten staan je te wachten.

Ook wandelaars komen niets tekort in Drenthe. Van kleine ommetjes tot lange afstandswandelingen, het aanbod is veelzijdig.

Mantingerzand

Bijzonder overnachten in Drenthe

Los van de mooie natuur en de mogelijkheid om eindeloos te fietsen en wandelen, zijn er diverse bijzondere overnachtingsmogelijkheden die een ritje naar Drenthe meer dan de moeite waard maken.

Zo heeft Tralaluna toffe vintage camperbusjes te huur, om langzaam over de landweggetjes te reizen. Bij Natuurkampeerterrein de Voscheheugte slaap je in een design trekkershut, een trek-in. Als je daar heen gaat, loop dan zeker ook even bij het eethuisje binnen. ROOM logies is een combinatie van een vakantiehuisje (met houtkachel) en B&B. Een fijne plek om je een paar dagen terug te trekken. Nog meer tips nodig? Bekijk onze bijzondere vakantiehuizen in Drenthe en plan een trip.

Let op: Drenthe doet wat met je!

Bordje met tekst De Wildernis


Ook leuk om te lezen:
Drenthe: ontdek de leukste tips voor de oerprovincie Ontdek oerprovincie Drenthe met deze tips! Ga toeren in een vintage busje, op excursie met terreinwagen en slapen bij Het Buitenland. Marleen Drenthe: Eethuis en natuurcamping Voscheheugte Een nachtje in een design trekkershut van natuurkampeerterrein de Voscheheugte in Drenthe. Lees waarom iedereen zo'n nachtje moet ervaren! Marleen Weekendje weg in Drenthe: Huisje van Hout Een weekend in de bossen bij Norg in Drenthe, in een van de meest knusse en hippe vakantiehuisjes die er bestaan! Huisje van Hout in Drenthe. Marleen Eropuit: Alpaca’s aaien in Drenthe Kennismaken met Alpaca’s: een leuk en ontspannen uitje met kinderen. Op naar Drenthe voor een knuffelig avontuur. Leuk voor jong en oud. Ellen 5x de leukste trek-ins/trekkershutten Vier vakantie in een trekkershut of een trek-in. Houten logeerplekken op een prachtige plek in de natuur. De 5 leukste adressen. Lotte Weekendje weg: Hof van Saksen, top voor tieners Op zoek naar een vakantieadres waar jong en oud zich vermaken? Hof van Saksen is the place to be! Waarom? Lees snel verder. Marleen Drenthe: Ontdek de unieke Camping Buitenland Zoek je een bijzondere plek in Drenthe? Ga naar Camping Buitenland in Nieuw-Amsterdam, een van de meest originele plekken in de oerprovincie. Marleen Wintertip: 8x winterwandelen + warme chocomelk adresjes De mooiste winterwandelingen met warme choco na afloop. Bekijk onze 8 tips om te gaan winterwandelen. Met of zonder sneeuw. Marleen De mooiste huisjes in het bos Een huisje huren in het bos is in alle seizoenen een goed idee. Ontdek de allermooiste huisjes in het bos. Marleen Tip: de leukste tiny houses te huur Langzamer leven, genieten van klein geluk en onthaasten in de natuur? Kies voor een verblijf in een van de tiny houses. Klein, maar zo fijn! Marleen

Rust, ruimte en veel natuur

Vakantie in Drenthe betekent genieten van rust, ruimte en mooie landschappen. Waar ga je logeren? Bekijk de fijnste adressen!