Even geduld...
Lezen
Plekjes
Informatie
lezen
Plekjes
bekijken
Veelzijdig vakantieland Duitsland
Een goede buur is beter dan een verre vriend – dat spreekwoord is zeker van toepassing op ons buurland Duitsland. Want hoe handig is het om een buurland te hebben dat zo veelzijdig is, dat je eigenlijk alles voor een fijne vakantie bij de hand hebt? Als je bij Duitsland een beetje oubollig gevoel krijgt, loont het zeker de moeite om dit land een tweede kans te geven. Want wat zijn er veel fijne en bijzondere plekjes te vinden!

Alles bij de hand in veelzijdig buurland Duitsland

Meer »

Toegegeven, vakantie vieren in Duitsland klinkt (helaas) nog altijd minder spannend dan op vakantie gaan naar Frankrijk of Italië. Niets blijkt in de praktijk minder waar. Duitsland is als vakantieland bijzonder veelzijdig, gastvrij en heeft zelfs de verwende vakantieganger (zoals ik…) veel te bieden.

Stedentrip Duitsland?

De Duitse hoofdstad Berlijn is een stad met een fascinerende geschiedenis, die de laatste jaren bovendien steeds populairder is geworden vanwege de progressieve en creatieve sfeer. Maar ook dichter bij huis zijn genoeg interessante bestemmingen te vinden voor een Duitse stedentrip. Wat denk je bijvoorbeeld van Aken, Hamburg, Keulen, Münster of Bremen? Of het romantische Heidelberg! Elke stad heeft zo zijn bijzonderheden – de grootste kerstmarkt bijvoorbeeld, of de meeste vakwerkhuizen. En natuurlijk kun je er lekker winkelen!

Zicht op Heidelberg tussen herfstbomen, zicht over de rivier

Duitse natuurgebieden

Meer nog dan voor Duitse stedentrips komen veel Nederlanders naar Duitsland om te wandelen, fietsen, klimmen en kajakken. Duitsland heeft dan ook prachtige natuurgebieden zoals de Eifel, het Zwarte Woud, de Harz, de Noordzeekust en Sauerland. Hier en daar ligt tussen de boomtoppen een stoer kasteel verscholen, voor als je je outdoor-activiteiten wilt afwisselen met wat geschiedenis. En na een flinke wandel- of fietstocht door de Duitse natuur smaakt zo’n Duits biertje – misschien wel met een bratwurst of schnitzel – natuurlijk extra goed.

Toren van een kasteel in Beieren

Naar het strand tijdens je vakantie in Duitsland

Toegegeven, Duitsland is vooral een bossen- en rivierenland. Veel Duitsers komen juist graag naar de Nederlandse kust. Maar in Noord-Duitsland vind je wel degelijk een strook strand en zelfs Duitse waddeneilanden als Borkum en Sylt. Uitwaaien aan zee kan dus ook bij onze oosterburen. Vergeet ook de bijzondere kustlijn van het eiland Rügen in de Oostzee niet. Krijtrotsen en zandstranden wisselen elkaar af.

Geen wonder dat Duitsland onder Nederlanders zo’n populair vakantieland is. Of je nu één accommodatie in Duitsland kiest, of een roadtrip door Duitsland gaat maken – viel Spaβ!

Tip: Ontdek Nedersaksen

Gekleurde strandkorven aan zee in Noord-Duitsland


Ook leuk om te lezen:
Duitsland: ontsnap aan de drukte in Heidelberg Heidelberg: voor de een de mooiste stad van Duitsland, voor de ander een plaats om vooral uit de weg te gaan. Ontdek Heidelberg met deze tips. Linda , 15 maart 2019 Duitsland: het Zwarte Woud in Baden-Württemberg Op slechts 5 uur rijden van Utrecht ligt het Zwarte Woud. Ontdek de uitgestrekte bossen, voel de rust en ruimte, geniet van de tradities. Jorieke , 26 juni 2019 Duitsland: 5x bijzonder overnachten in Nedersaksen Ontdek Oost-Friesland en de Duitse Noordzeekust in Nedersaksen vanuit een van deze bijzondere plekjes. Van hip hotel tot luxe boomhut en pipowagen. Marleen , 1 juni 2019 Duitsland: culinaire fietstocht langs de Bodensee Baden-Württemberg is de foodregio van Duitsland. Proef de regio tijdens een culinaire fietstocht langs de Bodensee, fietsen met vier stops. Marleen , 16 juni 2018 Duitsland: De mooiste plekjes langs de Noordzeekust Ontdek een bijzonder stukje Duitsland; de Noordzeekust van Nedersaksen. Met vergezichten over de Waddenzee, havenplaatsjes, idyllische dorpjes en... Marleen , 1 juni 2019 Duitsland: 6 hoogtepunten in de Moezelvallei Een van de bekendste vakantiebestemmingen in Duitsland is het dal van de Moezel. Ontdek de mooiste plekjes, 6 hoogtepunten in de Moezelvallei. Marleen , 9 september 2018 Duitsland: Verrassend Monschau Ons bezoek aan het stadje Monschau in de Eifel heeft me ervan overtuigd vaker naar Duitsland te gaan. Als je de beelden van Monschau ziet... Marleen , 10 augustus 2016 Duitsland: De Bodensee, het zonnige zuiden De Bodensee, een verrassend stukje Duitsland in mediterraanse sfeer. Met boulevards als de Franse Rivièra, met wijngaarden als in Toscane. Marleen , 16 juni 2018 Stedentrip: ontdek Keulen in 9 tips Keulen is hip en happening, zeker ook de wijk Belgisches Viertel. Plan een stedentrip Keulen en ontdek hoe leuk deze stad is. Irene , 12 december 2017 Interrail: Ontdek de fijnste wijnen in Oostenrijk, Zwitserland en Duitsland Met Interrail ontdek je de wereld. Ga treinen door Oostenrijk, Zwitserland en Duitsland langs de mooiste wijngebieden en proef. Linda , 26 oktober 2018 Duitsland: hip München en verrassend Beieren Een mooie combinatie: een stedentrip München in combinatie met logeren op een kasteel in Beieren, midden in een natuurpark. Iets voor jou? Femke Ditmars, 5 september 2017 Stedentrip: Hamburg Historische pakhuizen, moderne architectuur, levendige streetart en de Reeperbahn. Hamburg is een stad vol contrasten. Onze tips voor een trip naar Hamburg. Marre , 27 december 2018 Duitsland: ‘t Sauerland, zoveel te doen! Bezoek het Duitse Sauerland, waar zomer & winter heel veel te doen is. Voor gezinnen, natuurliefhebbers, wandelaars, sportievelingen... Marleen , 7 september 2015 Duitsland: Baden Baden, 10 tips voor je stedentrip 'Baden Baden, so good they named it twice!' Tien tips voor een romantische citytrip of als tussenstop op weg naar Oostenrijk of Italië. Jorieke , 18 juli 2019