Even geduld...
Lezen
Plekjes
Informatie
lezen
Plekjes
bekijken
Veelzijdig vakantieland Duitsland
Een goede buur is beter dan een verre vriend – dat spreekwoord is zeker van toepassing op ons buurland Duitsland. Want hoe handig is het om een buurland te hebben dat zo veelzijdig is, dat je eigenlijk alles voor een fijne vakantie bij de hand hebt? Als je bij Duitsland een beetje oubollig gevoel krijgt, loont het zeker de moeite om dit land een tweede kans te geven. Want wat zijn er veel fijne en bijzondere plekjes te vinden!

Stedentrip Duitsland?

De Duitse hoofdstad Berlijn is een stad met een fascinerende geschiedenis, die de laatste jaren bovendien steeds populairder is geworden vanwege de progressieve en creatieve sfeer. Maar ook dichter bij huis zijn genoeg interessante bestemmingen te vinden voor een Duitse stedentrip. Wat denk je bijvoorbeeld van Aken, Hamburg, Keulen, Münster of Bremen? Of het romantische Heidelberg! Elke stad heeft zo zijn bijzonderheden – de grootste kerstmarkt bijvoorbeeld, of de meeste vakwerkhuizen. En natuurlijk kun je er lekker winkelen!

Duitse natuurgebieden

Meer nog dan voor Duitse stedentrips komen veel Nederlanders naar Duitsland om te wandelen, fietsen, klimmen en kajakken. Duitsland heeft dan ook prachtige natuurgebieden zoals de Eifel, het Zwarte Woud, de Harz en Sauerland. Hier en daar ligt tussen de boomtoppen een stoer kasteel verscholen, voor als je je outdoor-activiteiten wilt afwisselen met wat geschiedenis. En na een flinke wandel- of fietstocht door de Duitse natuur smaakt zo’n Duits biertje – misschien wel met een bratwurst of schnitzel – natuurlijk extra goed.

Naar het strand tijdens je vakantie in Duitsland

Toegegeven, Duitsland is vooral een bossen- en rivierenland. Veel Duitsers komen juist graag naar de Nederlandse kust. Maar in Noord-Duitsland vind je wel degelijk een strook strand en zelfs Duitse waddeneilanden als Borkum en Sylt. Uitwaaien aan zee kan dus ook bij onze oosterburen. Vergeet ook de bijzondere kustlijn van het eiland Rügen in de Oostzee niet. Krijtrotsen en zandstranden wisselen elkaar af.

Geen wonder dat Duitsland onder Nederlanders zo’n populair vakantieland is. Of je nu één accommodatie in Duitsland kiest, of een roadtrip door Duitsland gaat maken – viel Spaβ!