Even geduld...
Lezen
Plekjes
Informatie
lezen
Plekjes
bekijken
Vakantie in Frankrijk
Al kunnen we de heel wereld rondreizen, toch is een vakantie in Frankrijk nog altijd enorm populair. Waarin zit die bijna magische aantrekkingskracht van dit populaire vakantieland toch?

Vive la France

Ontdek de mooiste plekjes in Frankrijk »

De veelzijdigheid van Frankrijk

Een van de redenen waarom veel mensen zo graag op vakantie naar Frankrijk gaan, is de enorme veelzijdigheid van Frankrijk als vakantieland. Het land heeft zoveel gezichten, dat iedereen er eindeloos kan genieten. Of je nu sportief bezig wilt zijn, geïnteresseerd bent in geschiedenis en cultuur of juist alle culinaire kanten van een land wilt proeven, in ‘la douce France’ ben je altijd aan het goede adres.

De mooiste plekjes van Frankrijk

Frankrijk heeft dan ook zoveel verschillende landschappen. Om maar een paar voorbeelden te noemen:

  • De ruige Atlantische kust met zijn bijzondere natuur en indrukwekkende geschiedenis.
  • De kust van de Middellandse Zee met zijn palmbomen en mondaine badplaatsen zoals Nice en Cannes.
  • Wereldstad Parijs met zijn prachtige musea en parken.
  • Het binnenland van Zuid-Frankrijk, waar de geur en kleur van lavendelvelden je tegemoet komt.
  • De pieken van de Franse Alpen, waar je ’s zomers uitdagende fiets- en wandeltochten kunt houden en ’s winters de lange latten kunt onderbinden.
  • De Vaucluse met de beroemde rode rotsen van Roussillon.

Zo kunnen we nog wel even doorgaan, want Frankrijk kent ook nog statige kathedralen, middeleeuwse dorpjes, vakwerkhuizen, moerassen, kloven, wijngaarden… Noem maar op! Misschien heb je zelfs wel je eigen favoriete stukje Frankrijk waaraan je zulke goede herinneringen hebt dat je er steeds weer naartoe terug wilt.

Waar vier jij vakantie in Frankrijk?

Welke bestemming je kiest, kun je natuurlijk helemaal laten afhangen van jouw persoonlijke interesses en voorkeuren. Gelukkig hebben we op heel veel verschillende locaties in Frankrijk al mooie, bijzondere plekjes gevonden voor een onvergetelijke vakantie. Welke kies jij?Ook leuk om te lezen:
Frankrijk: De Savoie Mont Blanc in de zomer Ontdek de schoonheid van de Franse Alpen door in de zomer naar de Savoie Mont Blanc te gaan. Voor elk wat wils. Actief of passief. Onze tips voor de Savoie. Marleen Frankrijk: Vier de lente in de Lot et Garonne Lente in de Lot en Garonne, zuidwest Frankrijk, is genieten van natuur, cultuur en heerlijk eten. Ontdek hoe fijn de lente in Zuid-Frankrijk is. Marleen Frankrijk: 5 redenen om naar Bretagne te gaan Heb je plannen om op vakantie naar Frankrijk te gaan? Kies voor Bretagne, veelzijdig en spectaculair. 5 redenen om te gaan. Marleen Frankrijk: 6x bijzonder restaurant in Les Menuires Al eens gegeten in een yurt of een cocon? Lees hier meer over de meest bijzondere restaurants op en rond de pistes van Les Menuires. Marre Frankrijk: Culinair genieten in La Clusaz Een zalige wintersport in de Franse Alpen. Een culinair feest met kaas in de hoofdrol! Combineer het sporten met genieten in La Clusaz. Jorieke Frankrijk: Les Menuires, zoveel meer dan alleen skiën Ken je dat gevoel, dat een weekje wintersport per jaar eigenlijk te kort is? Zet je schrap als Les Menuires bezoekt! Marre Frankrijk: Wintersport in La Clusaz La Clusaz in de Haute Savoie heeft alles voor een ideale winter(sport)vakantie. Of je nu komt om te skiën, snowboarden of ... Jorieke Frankrijk: zomer in Brides-les-Bains Zomer of winter, kuuroord Brides-les-bains is een fijne vakantiebestemming middenin de prachtige natuur van de Franse Alpen. Ellen Frankrijk: Wintersport in de Savoie Mont Blanc Ergens, verstopt aan de voet van de Mont Blanc, ligt een (ski)gebied dat nog relatief onbekend is bij Nederlanders. Ga hier op wintersport! Marleen

Populair vakantieland

Frankrijk is een populair vakantieland. De veelzijdigheid biedt voor ieder wat wils. Wij tippen de fijnste vakantieadressen. Vakantiehuis tot glamping.