Even geduld...
Lezen
Plekjes
Informatie
lezen
Plekjes
bekijken
Vakantie in Gelderland
Gelderland, de grootste provincie van ons land, is een prachtige vakantiebestemming. Het is een groen stukje Nederland dat favoriet is bij veel natuurliefhebbers. En ook voor gezinnen met kinderen is het een fijne plek om vakantie te vieren. Je hoeft niet ver te reizen, maar krijgt wel het gevoel echt even weg te zijn. Mooie natuur, leuke dorpen, historische steden en nog veel meer. In Gelderland is veel te zien en altijd iets te beleven!

Op vakantie in Gelderland

Ontdek alle bijzondere plekjes »

Vakantie in de natuur

Gelderland is een provincie met veel verrassingen. Natuurliefhebbers kunnen hier met gemak een week, twee of misschien zelfs wel drie vullen.

  • Lange wandelingen en mooie fietstochten door de Nationale Parken op de Veluwe (De Hoge Veluwe en De Veluwezoom), waarbij je elke dag weer iets anders ziet. Als je er vroeg bij bent kun je bij zonsopgang langslopend wild spotten, een bijzondere ervaring!
  • Maar ook de rest van de provincie is mooi en groen. Ben je al eens in de Achterhoek geweest? Op het platteland word je overdonderd door een heerlijk gevoel van ruimte. Bij veel boerderijen kun je overnachten, in een speciale accommodatie, B&B of huisje op het erf waar je als gast kunt verblijven.
  • Een ander uniek stukje Gelderland is de Betuwe, de fruittuin van Nederland. Hier biedt elk seizoen weer een hele andere beleving. In het voorjaar kleuren de boomgaarden wit en roze door de bloesems, sprookjesachtig mooi! In juni worden de kersen geoogst en in het najaar de appels en peren, tijdens de plukdagen mag je ze zelf vers uit de boom plukken. En ook de rest van het jaar is het de moeite waard om af te reizen naar de Betuwe. Naast de mooie boomgaarden staat deze regio ook bekend om de Linge, de langste rivier van Nederland. Stap in een kano of blijf op het droge en maak een mooie wandeling langs het water.
Solitaire boom met wolkenlucht

De leukste steden in Gelderland

Naast mooie natuur heeft Gelderland ook veel leuke steden. De historische Hanzesteden hebben elk een eigen verhaal en charme. Breng bijvoorbeeld eens een bezoek aan Doesburg, Harderwijk of Zutphen. Wandel door de smalle straten, plof neer op een terras voor koffie met een taartje en geniet van de lekkerste streekproducten bij een restaurant in het oude centrum. Ook de steden Nijmegen en Arnhem zijn de moeite waard. Hier breng je de dagen door met winkelen, wandelen over de kade, picknicken in het park, musea bezoeken en lekker eten.

Rood met witte luiken op de gevel van de Waag in Doesburg

Op vakantie met kinderen

Ook voor gezinnen met kinderen is vakantie in Gelderland een absolute aanrader. Avontuurlijke activiteiten in de natuur, lammetjes aaien bij de boer, dagje dierentuin zoals Burgers Zoo of Apenheul, pretparken, het Nederlands Openluchtmuseum… Er is altijd wel iets te beleven!

Bijzonder overnachten in Gelderland

Met zoveel te bieden, voor een dagje uit, weekendje weg of vakantie, kan het niet anders dan dat Gelderland veel bijzondere plekjes heeft om te overnachten. En dat klopt! We hebben de krenten uit de pap gehaald voor je. Kies je voor een verwenarrangement bij een boutique hotel op de Veluwe of ga je liever logeren in een Tiny House met de zwijnen in je ‘voortuin’? Wordt het een B&B in een van de Hanzesteden, een vakantiehuis in de Achterhoek, een plekje op de boerderij of een accommodatie waar je hond ook welkom is? Bekijk ons aanbod bijzondere overnachtingsadressen en ga genieten van deze prachtige provincie.
Verrassend veelzijdig

Gelderland is een provincie met veel verrassingen. Ontdek de Veluwe, Hanzesteden, Arnhem, Nijmegen & meer leuks tijdens je vakantie in Gelderland.