Even geduld...

Vakantie vieren in Duitsland klinkt (helaas) nog altijd minder spannend dan op vakantie gaan naar Frankrijk. Niets blijkt in de praktijk minder waar. Duitsland is als vakantieland bijzonder veelzijdig, gastvrij en heeft zelfs de verwende vakantieganger (zoals ik…) veel te bieden. We werden tijdens onze vakantie blij verrast door de schoonheid van de omgeving, de natuur, de historische stadjes en vooral door Schloss Moehren!

Logeren op een kasteel

Schloss Moehren ligt in Zuid-Duitsland, in Beieren. Wanneer je over de slingerende weg aankomt rijden, doemt het kasteel ineens boven het dorp op. De ligging is fantastisch, hoog boven de pastelkleurige huizen van het dorpje Treuchtlingen. De torens en kasteelmuur zijn karakteristiek en tegelijkertijd imposant. Ruud & Sandra hebben op het kasteel (officieel een jachtslot) verschillende vakantiewoningen gerealiseerd. Je kunt logeren boven de poorten, in het vrijstaande Schweizerhaus of in het Jachtslot zelf. De dikke muren en authentieke details laten je duidelijk voelen dat je op een kasteel logeert. De mix tussen oud, nieuw en typisch Duits is charmant en geeft je een 'welkomthuis'-gevoel.

Op avontuur

Er is zoveel te beleven dat je, zeker met kinderen, het kasteel niet hoeft te verlaten. Laat je fantasie op hol slaan bij het zien van de vluchttunnel die uitgegraven wordt. Luister naar de boeiende verhalen van kasteelvrouwe Sandra tijdens de rondleiding door het jachtslot. Ga op zoek naar de schat die verstopt ligt buiten de poort of neem hamer en beitel mee voor de fossielen die je 'in de achtertuin' van Schloss Moehren kunt vinden.

Cultuur of natuur?

Toch een dagje eropuit? Vanuit Schloss Moehren wandel je het natuurgbied Altmühltal in. Bossen, heuvels, vergezichten, wandelpaden… je bent alleen op de wereld. Grote kans dat je tegen een ree 'botst'. In de omgeving liggen charmante Duitse stadjes met historische centra. Slenter door de straten van Nordlingen en bewonder de gevels in Eichstätt. 

P.S. Je mag niet naar huis zonder te hebben gegeten in het Gasthaus in het nabijgelegen dorpje Haag. Schnitzels tot over de rand van je bord, goede pommes en potten bier in een authentiek Duitse setting. Doen!