Even geduld...
Lezen
Plekjes
Informatie
lezen
Plekjes
bekijken
Vakantie in het bos
Vakantie vieren in het groen; eindeloze boswandelingen, frisse boslucht inademen, met je voeten door de bladeren lopen en een zijn met de natuur! Hoe heerlijk is het om op vakantie te gaan in het bos, na een paar uur buiten lekker bij de houtkachel kruipen, rust en ruimte om je heen. Ontwaken met de geluiden van de natuur.

De leukste adressen in het bos

Meer »

Vakantie in de mooiste natuurgebieden

Verlang je er af en toe ook zo naar om de hectiek van het dagelijkse leven even achter je te laten en te ontsnappen aan de drukte? Een paar dagen op vakantie in de natuur moet je af en toe echt even doen. Geniet, vanuit je B&B of vakantiehuis in het bos, van de prachtige natuurgebieden die Nederland rijk is. Van de uitgestrekte Veluwe tot aan de Drentse Hondsrug en het Zuid-Limburgse heuvelland vind je de mooiste natuurgebieden om te wandelen, fietsen en te genieten.

Ga op stap met de boswachter, lekker dwalen op de heide, volg de sporen van een zwijn of ga met je kinderen op zoek naar boskabouters. Vanuit je vakantiewoning is er veel te ondernemen.

‘Dromen tussen de bomen’ tijdens je vakantie in het bos

Na een dag in de buitenlucht slaap je als een roos en heb je mooie dromen tussen de bomen! ‘s Nachts is het stiller dan stil, je hoort alleen de geluiden van de natuur, het ruisen van de wind door de bomen en je ontwaakt door de fluitende vogels.

Een vakantiehuis huren in het bos of slapen bij een comfortabele B&B in het groen zorgt er voor dat je ontspannen weer naar huis terug keert. Vergeet je wandelschoenen niet, het bos begint bij de voordeur. Een nachtje of weekendje weg is vaak al voldoende om weer opgeladen thuis te komen.

Bekijk de 10 mooiste huisjes in het bos

Bijzonder overnachten in het bos

In de natuur liggen veel bijzondere plekjes om te overnachten. Originele vakantiehuizen, romantische B&B’s, sfeervolle hotels. Zo’n bijzondere overnachting draagt veel bij aan je verblijf in de natuur. Zo kun je zelfs overnachten in een voormalige boswachterswoning. Midden op de Veluwe, vlakbij Eerbeek, ligt vakantiepark Landal Coldenhove. Aan de rand van het park, op een heuvel, ligt de authentieke boswachterswoning Beekhul. Van dit charmante huisje is er maar een in Nederland. Je slaapt midden in het bos, hebt volop privacy en het enige teken van leven dat je ziet is van wilde dieren. Eekhoorntjes, herten, wilde zwijnen… de natuur is heel dichtbij! Even het wildrooster over en je bevindt je in de uitgestrekte bossen op de Veluwe.

Deze vakantiehuizen, B&B’s en glampingadressen bevinden zich in of nabij het bos.

‘Een lange slingerweg door het bos. Wanneer ik eindelijk om het hoekje kan kijken, weet ik niet of het snoer met lampjes of de goudgele bladeren, die glinsteren in de zon, mij naar het hutje in het bos leiden. Ik ruik de houtkachel op de veranda. Voel het schapenvachtje onder m’n koude billen. Cappuccino en het gezelschap warmen mij op. Geen WiFi maar toch verbonden. Met deze plek, de natuur, de mensen om mij heen. En dat is nog maar het begin.’
De leukste adressen in het bos

Vakantie vieren in het bos; boswandelingen, frisse boslucht inademen, met je voeten door de bladeren lopen... Tips in het bos!