Even geduld...
Lezen
Plekjes
Informatie
lezen
Plekjes
bekijken
Vakantie in Nederland
Vakantieplannen aan het maken? Kies voor een vakantie in Nederland. Ons eigen land is weliswaar klein, maar verrassend veelzijdig. Met lange stranden langs de kust, rust en ruimte in Drenthe, heuvels in Zuid-Limburg die lijken op Toscane en Sahara landschappen in Brabant. Hier moet je zijn!

Vakantie in eigen land

Bekijk alle bijzondere plekjes »

Waarom kiezen voor een vakantie in Nederland?

Hoewel we geneigd zijn in onze grotere vakanties naar het buitenland te reizen, zijn er tal van redenen te bedenken om te kiezen voor een vakantie in eigen land.

  • Korte reistijd, waardoor je meer tijd over houdt voor leuke dingen. Ook ideaal voor gezinnen met jonge kinderen die nog niet zo lang stil kunnen zitten.
  • De keuze is reuze! Wie denkt dat vakantie in Nederland saai en eenzijdig is, heeft het helemaal mis. Mooie en afwisselende natuur, leuke steden, gezellige dorpjes, de zee en het strand; we hebben het allemaal in eigen land.
  • Een ruim aanbod aan goede accommodaties. Wanneer je kiest voor vakantie in Nederland, dan weet je zeker dat de accommodatie aan onze standaard voldoet. En als je goed zoekt, dan krijg je nog veel meer dan ‘gewoon’ een goede accommodatie. Nederland zit vol bijzondere plekjes!
  • Eigen taal, want hoewel Engels (en Frans, Duits, Spaans, …) de meeste Nederlanders prima af gaat, is het in sommige gevallen toch wel fijn om in het Nederlands te kunnen communiceren.
  • Duurzaam: geen vliegreis en ook geen ellenlange autorit. Als je wilt, kun je zelfs met de fiets of het openbaar vervoer op vakantie in eigen land.

Zoveel mooie plekken in ons land

Nederland is veelzijdig, mooi, leuk en verrassend. Tijdens een tripje naar de Waddeneilanden heb je door de boottocht het gevoel in het buitenland te zijn, terwijl je gewoon in eigen land blijft. Of ga eens op vakantie naar de Veluwe, waar je uren kunt dwalen door de natuur. En wat dacht je van Zeeland voor een heerlijke zomervakantie aan de Nederlandse kust? Slechts een greep uit de vele mogelijkheden.

Kijk ook eens verder dan de bekende vakantieregio’s. Salland, het Overijsselse Vechtdal, de IJsseldelta, grote delen van Brabant, Groningen of…

Rood met witte vuurtoren aan de kust van Zeeland

Zomervakantie in Nederland? Hier moet je zijn!

Nederland is perfect voor een weekendje weg, want je bent in een mum van tijd op plaats van bestemming. En ook voor een paar dagen in de voorjaars- of herfstvakantie trekken we er graag op uit in eigen land. Maar voor de zomervakantie neigen we meestal toch naar een bestemming in het buitenland. Overweeg je om komend jaar een keertje in Nederland te blijven, maar ben je bang dat het ‘echte’ vakantiegevoel dan misschien ontbreekt? Ons advies: gewoon een keer doen! Dan ervaar je zelf hoe fijn de zomer in Nederland kan zijn.

Strandhuisjes met een gezin spelend in het zand

Kies een bijzonder plekje voor je vakantie in Nederland

We delen graag bijzondere plekjes met je die niet onderdoen voor de mooiste plekken in het buitenland. Een fijn vakantiehuis voor de hele familie, kleine campings waar de kinderen makkelijk vriendjes maken, een knus huisje in het bos voor met z’n tweeën… Zoveel keuze!Ook leuk om te lezen:
Dagje uit: dit zijn de 3 mooiste theetuinen Met mooi weer een paar uur in de tuin doorbrengen, heerlijk! Dit zijn de drie mooiste theetuinen van Nederland. Wie neem jij mee? Mirjam Discover the dark: opladen op Ameland Ga mee op avontuur in de natuur en discover the dark op Waddeneiland Ameland. Ga 's nachts wandelen, doe mee met een eco-safari. Laad op, rust uit! Marleen Eropuit: 7x Op avontuur in de natuur Het is een feit: de natuur is goed voor je! Hoe simpel kan het zijn: springen over een slootje, gillen van plezier. Ga mee op avontuur! Mirjam Drenthe: ontdek de leukste tips voor de oerprovincie Ontdek oerprovincie Drenthe met deze tips! Ga toeren in een vintage busje, op excursie met terreinwagen en slapen bij Het Buitenland. Marleen Lente: 10x toeren en wandelen langs bollen & bloemen Lente? Zie hoe de natuur ontwaakt en geniet van bloesems en bloembollen. 10x toeren en wandelen langs bollen & bloemen. Puur lentegeluk! Mirjam Limburg lonkt: De paden op, langs de lekkerste adressen Wandelen door de mooiste Limburgse landschappen en opladen bij de lekkerste adressen: Limburg lonkt! Onze tips. Marleen Ontdek de IJsseldelta Nationaal Landschap de IJsseldelta heeft eindeloze vergezichten, weilanden, polders, water rust en ruimte. Ontdek de schoonheid van dit 'lege' land. Marleen Limburg: Wijn proeven in het Heuvelland Zuid-Limburg geeft je het gevoel in het buitenland te zijn. Ga wijn proeven bij Domein Holset en je voelt je even op vakantie. Marleen 5x bijzonder overnachten in een kerk Overnachten in een kerk, dat is pas echt bijzonder! Er zijn verschillende kerken in Nederland waar je logeert in hemelse sferen. Lotte 10x bijzonder overnachten in Twente Twente is een regio van met ruimte, rust en schoonheid. Plan een weekend Twente en ontdek het zelf: 10x bijzonder overnachten. Marleen

De beste vakantieplekken

Ons eigen land is klein, maar o zo fijn. En veelzijdig. Bekijk de mooiste logeerplekjes voor jouw vakantie in Nederland. Onze tips.