Even geduld...
Lezen
Plekjes
Informatie
lezen
Plekjes
bekijken
Op vakantie met je hond
Ga jij ook niet op vakantie zonder je hond? Logisch, je hond is je beste maatje, die moét mee op vakantie. Het is niet altijd makkelijk om een bijzondere accommodatie te vinden waar je hond ook welkom is. Het is soms even zoeken, maar gelukkig zijn er genoeg vakantieadresjes waar honden welkom zijn. Ook bijzondere plekjes!

De fijnste plekjes

Ontdek alle adressen waar honden welkom zijn »

Neem je hond mee op vakantie naar deze fijne adressen

Je hond is je dierbaar; hij wacht op je als je thuiskomt, je legt hem graag in de watten en samen wandelen jullie heel wat af. Je wilt je hond meenemen op vakantie, maar dat is niet je enige wens. Je wilt ook een sfeervolle accommodatie. Lekker hip slapen, of een paar dagen baden in luxe – maar dan wel met je trouwe viervoeter aan je zij. Als je even zoekt, zijn er best wat adressen te vinden waar honden welkom zijn. Maar zijn dit ook de meest leuke adressen?

Als liefhebber van bijzondere plekjes wil je het liefst ook met je hond naar zo’n fijn plekje. Gelukkig zijn die hondvriendelijke bijzondere plekjes er! Logeeradressen waar je hond welkom is en waar het interieur ook nog eens mooi is (en niet alleen maar ‘hufterproef’). We hebben een aantal heerlijke adressen voor je gevonden. Huisjes in het bos, leuke plekjes aan zee, vakantiehuizen op het platteland…

Om je een idee te geven van de leuke hondvriendelijke accommodaties die we hebben gevonden, lichten we er een paar voor je uit.

Strandwandeling met je hond

Vakantie met je hond in een B&B

Bed and Breakfast De Smidse Voorstonden ligt aan de rand van de Veluwe, bij een prachtig landgoed. In deze 200 jaar oude Gelderse boerderij krijgen honden net zo’n warm welkom als hun baasjes. In het voorhuis wacht een aangenaam gastenverblijf, met AGA fornuis, gezellige zithoek en knusse opkamer. Vanaf de voordeur starten diverse wandelingen over het landgoed.

Kom maar op met die fijne boswandelingen!

Enthousiaste golden retriever op vakantie in de avondzon

Hondvriendelijk hotel

Wil je met je hond lekker uitwaaien aan zee? Dan is Badhotel Bruin op Vlieland een ideale plek om te verblijven. Het hotel staat midden in het dorp, op loopafstand van zee en duinen. Heerlijk toch, je wandelt de deur uit en kunt gelijk beginnen met uitwaaien. Een rondje door de duinen, rennen langs de vloedlijn met af en toe een duik in zee, gezellige samen struinen…

Na een dag pootjebaden en stevig wandelen is het heerlijk thuiskomen in dit comfortabele hotel, waar in de appartementen honden welkom zijn.

‘Honden welkom’ – vakantiehuis

De eigenaar van de Heerlijkheid Vijlen weet als geen ander hoe belangrijk je hond voor je is. Zelf werd hij mede dankzij zijn tweets over zijn hond Boy een begrip op Twitter. Het Hans & Grietje vakantiehuis in de heuvels van Zuid-Limburg is ook al uitgegroeid tot een begrip. Boy staat al kwispelend te wachten om een vriendje voor jouw viervoeter te mogen zijn.

Je ziet het: je hoeft niet te kiezen tussen een fijn verblijf voor je hond of een fijn verblijf voor jezelf. Kies gauw een plek uit waar jullie allebei blij van worden, dan wordt jullie reisje zeker weten dubbel genieten.

Een weekendje weg met je hond?

 

Blije hond op vakantie in het bos, rennend door de sneeuw

Handig om te weten

Hoewel je hond welkom is bij de genoemde adressen, is het verstandig om vooraf even te informeren naar de mogelijkheden en de voorwaarden voor je verblijf. Voordat je definitief je met zorg uitgezochte vakantiehuis, B&B of hotel boekt, overleg met de eigenaar van de accommodatie over de mogelijkheden. Wat voor hond heb je, neem je 1 of 2 honden mee, heb je een bench of juist niet? Zijn honden altijd welkom of niet in het hoogseizoen wanneer er ook kleine kinderen rondhuppelen? Zijn er extra kosten verbonden aan de komst van je hond? Het is voor de eigenaar fijn te weten wie en wat er komt, het is voor jou fijn om te weten wat de mogelijkheden zijn.

Check de regels voor het buitenland

Wil je met je hond de grens over, per auto of vliegtuig, controleer vooraf de regels voor het reizen met een hond. Die regels verschillen per land. Welke inentingen zijn er nodig, welke papieren (een huisdierenpaspoort) en hoe moet je een hond vervoeren? Je hebt je te houden aan de buitenlandse wet- en regelgeving. Vergeet ook niet te kijken naar de landen waar je doorheen reist voordat je op je bestemming bent.

Heb je alles op orde, dan rest je alleen nog maar te gaan genieten bij deze bijzondere plekjes waar honden meer dan welkom zijn!

Volg je Bijzonder Plekje ook op Instagram?

 
Bijzondere plekjes waar honden welkom zijn

Je hond mee op vakantie? We hebben de fijnste vakantieadressen waar honden welkom zijn op een rij gezet. Van bed & breakfast tot groepsaccommodatie.