Even geduld...
Lezen
Plekjes
Informatie
lezen
Plekjes
bekijken
Op vakantie met je hond
Ga jij ook niet op vakantie zonder je hond? Logisch, je hond is je beste maatje, die moét mee op vakantie. Het is niet altijd makkelijk om een bijzondere accommodatie te vinden waar je hond ook welkom is. Het is soms even zoeken, maar gelukkig zijn er genoeg vakantieadresjes in Nederland waar honden welkom zijn. Ook bijzondere plekjes! We zetten de mogelijkheden voor een vakantie met je hond in Nederland op een rijtje.

De fijnste plekjes

Ontdek alle adressen waar honden welkom zijn »

Met je hond op vakantie in Nederland

Je hond is je dierbaar; hij wacht op je als je thuiskomt, je legt hem graag in de watten en samen wandelen jullie heel wat af. Je wilt je hond meenemen op vakantie, maar dat is niet je enige wens. Je wilt ook een sfeervolle accommodatie. Lekker hip slapen, of een paar dagen baden in luxe – maar dan wel met je trouwe viervoeter aan je zij. Als je even zoekt, zijn er best wat adressen te vinden waar honden welkom zijn. Maar zijn dit ook de meest leuke adressen?

Als liefhebber van bijzondere plekjes wil je het liefst ook met je hond naar zo’n fijn plekje. Gelukkig zijn die hondvriendelijke bijzondere plekjes er! Logeeradressen waar je hond welkom is en waar het interieur ook nog eens mooi is (en niet alleen maar ‘hufterproef’). We hebben een aantal heerlijke adressen voor je gevonden. Huisjes in het bos, leuke plekjes aan zee, vakantiehuizen op het platteland…

Om je een idee te geven van de leuke hondvriendelijke accommodaties die we hebben gevonden, lichten we een paar leuke opties voor een vakantie in Nederland met hond voor je uit. Fijne adressen in eigen land zodat jouw viervoeter niet te ver hoeft te reizen, maar jullie wel het echte vakantiegevoel krijgen.

Strandwandeling met je hond

1. Vakantie met je hond in een B&B

Hoe heerlijk, de kleinschaligheid van een bed and breakfast om te verblijven. Die geldt vaak niet alleen voor jou als gast, ook voor je hond. Die wordt net als jij in de watten gelegd. Kies voor een B&B waar honden welkom zijn, zoals B&B Bij Tante Toos in Zuid-Limburg. Vanaf de voordeur starten diverse wandelingen door het Limburgse Heuvelland.

Kom maar op met die fijne wandelingen!

Enthousiaste golden retriever op vakantie in de avondzon

2. Vakantie aan zee met je hond

Wil je met je hond lekker uitwaaien aan zee? Dan is Badhotel Bruin op Vlieland een ideale plek om te verblijven. Het hotel staat midden in het dorp, op loopafstand van zee en duinen. Heerlijk toch, je wandelt de deur uit en kunt gelijk beginnen met uitwaaien. Een rondje door de duinen, rennen langs de vloedlijn met af en toe een duik in zee, gezellige samen struinen…

Na een dag pootjebaden en stevig wandelen is het heerlijk thuiskomen in dit comfortabele hotel, waar in de appartementen honden welkom zijn.

3. ‘Honden welkom’ – vakantiehuis

De eigenaar van de Heerlijkheid Vijlen weet als geen ander hoe belangrijk je hond voor je is. Zelf werd hij mede dankzij zijn tweets over zijn hond Boy een begrip op Twitter. Het Hans & Grietje vakantiehuis in de heuvels van Zuid-Limburg is ook al uitgegroeid tot een begrip. Boy staat al kwispelend te wachten om een vriendje voor jouw viervoeter te mogen zijn.

Je ziet het: je hoeft niet te kiezen tussen een fijn verblijf voor je hond of een fijn verblijf voor jezelf. Kies gauw een plek uit waar jullie allebei blij van worden, dan wordt jullie reisje zeker weten dubbel genieten.

Een weekendje weg met je hond?

 

Blije hond op vakantie in het bos, rennend door de sneeuw

Handig om te weten voordat je met je hond op vakantie gaat 

Hoewel je hond welkom is bij de genoemde adressen, is het verstandig om vooraf even te informeren naar de mogelijkheden en de voorwaarden voor je verblijf. Voordat je definitief je met zorg uitgezochte vakantiehuis, B&B of hotel boekt, overleg met de eigenaar van de accommodatie over de mogelijkheden. In veel gevallen zijn honden in overleg welkom. Het hangt er vanaf wat voor hond je hebt, neem je 1 of 2 honden mee, heb je een bench of juist niet? Is je hond gewend aan een andere omgeving? Zijn honden altijd welkom of niet in het hoogseizoen wanneer er ook kleine kinderen rondhuppelen? Zijn er extra kosten verbonden aan de komst van je hond? Het is voor de eigenaar fijn te weten wie en wat er komt, het is voor jou fijn om te weten wat de mogelijkheden zijn.

Bekijk op je gemak alle hondvriendelijke vakantieadressen, kies er een paar favorieten uit en geniet van de voorpret.

Volg je Bijzonder Plekje ook op Instagram?

 
Bijzondere plekjes waar honden welkom zijn

Je hond mee op vakantie? We hebben de fijnste vakantieadressen waar honden welkom zijn op een rij gezet. Van bed & breakfast tot groepsaccommodatie.