Even geduld...
Lezen
Plekjes
Informatie
lezen
Plekjes
bekijken
Vakantie in Noord-Holland
Denk jij bij Noord-Holland vooral aan Amsterdam? Dan moet je deze provincie zeker eens buiten de hoofdstad gaan verkennen. Als je eenmaal de polder boven Amsterdam in trekt, kom je er al gauw achter dat Noord-Holland soms wel één groot openluchtmuseum lijkt, vol stolpboerderijen, grachtenpanden en groene weiden die doorlopen tot aan de horizon. En laten we de kust aan de Noordzee en het IJsselmeer niet vergeten. Genoeg moois om een vakantie in Noord-Holland mee te vullen!

oer-Hollands!

Bijzondere adressen in Noord-Holland »

Een grote diversiteit tijdens je vakantie in Noord-Holland

Je bevindt je in Noord-Holland in een bijzondere omgeving. Een deel van dit gebied hoorde vroeger bij de Zuiderzee en is pas later ingepolderd. Zo komt het dat je hier voormalige vissersplaatsen kunt bekijken, waar nog steeds een speciaal sfeertje hangt. Volendam is wereldberoemd, maar ook Marken en Edam verdienen je aandacht tijdens je vakantie in Noord-Holland. Het water is niet helemaal verdwenen natuurlijk. Het Noord-Hollandse landschap zit vol met slootjes – leuk om over te varen met een fluisterbootje. Uniek hier is de Beemster, werelderfgoed van UNESCO. Wil je nog meer water, dan vind je aan de ene kant de stranden van het IJsselmeer en aan de andere kant de Noordzeestranden van Zandvoort tot Julianadorp.

Een rijk verleden

De visserij en de scheepvaart hebben Noord-Holland in het verleden geen windeieren gelegd. Met al het geld dat ermee verdiend werd, zijn de mooiste panden gebouwd, inclusief statige ramen en gevels. In Monnickendam kun je zelfs een speciale gevelstenen-wandeling maken. In de oud-Hollandse dorpjes, zoals Broek in Waterland, vind je vooral houten gevels in rustieke kleuren. Combineer dat met de vele bruggetjes en je treft er het ene fotomoment na het andere. Wil je tijdens je vakantie toch nog naar een echt openluchtmuseum, dan kun je terecht in Enkhuizen.

Vakantie in Noord-Holland betekent ook kaas!

Er is één ding dat je echt niet mag overslaan als je in Noord-Holland bent, en dat is de kaas. Kaas uit de Beemster gaat de hele wereld over, maar hier zit je echt bij de bron. Bezoek bijvoorbeeld een kaasboerderij of de kaasmarkt in Alkmaar. Hollandser wordt het niet.

Ontdek de regio Laag Holland

Net boven Amsterdam en tussen Alkmaar en Hoorn vind je een regio die bekend staat als Laag Holland. Dit stukje Noord-Holland is wereldwijd bekend om werelderfgoed UNESCO de Beemster, oer-Hollands Volendam, de Zaanse Schans en de Eilandspolder.

Ontdek Laag Holland

 

De Kop van Noord-Holland

Nog zo’n uniek stukje Nederland vind je in het uiterste noorden van Noord-Holland: de Kop van Noord-Holland. Hier geen toeristisch circus zoals in Volendam, maar rust en ruimte. Eindeloze bloemvollenvelden, weilanden, uitgestrekte stranden vormen het decor van je vakantie in Noord-Holland.

Vierkante vuurtoren in het gras

De mooiste plekjes voor je vakantie in Noord-Holland

Heb je wel oren naar een vakantie waarin je het mooiste van Nederland allemaal binnen handbereik hebt? Bekijk dan de leukste adressen voor je vakantie in Noord-Holland die wij alvast voor je hebben verkend. Van glamping aan de kust, tot B&B, vakantiehuis en nostalgische pipowagen.Ook leuk om te lezen:
Ontdek: De Kop van Noord-Holland In het uiterste puntje van Noord-Holland ligt een bijzondere regio, aan drie kanten omringd door zee. Dit is de Kop van Noord-Holland. Marleen Eropuit: 5 wateractiviteiten in Laag Holland Laag Holland ligt ten noorden van A'dam en bestaat uit idyllische dorpjes, polders, water en vergezichten. Ervaar vanaf het water per sup, fluisterboot... Marleen 3x bijzonder overnachten in Laag Holland Hollandser wordt het niet: Laag Holland! Deze streek heeft veel te bieden, een dag is tekort. Blijf slapen op een bijzonder overnachtingsadres. Marleen Eropuit: actief ontspannen in Laag Holland Zin in een ontspannen dagje uit? De regio Laag Holland, ten noorden van Amsterdam, is verrassend veelzijdig. Ga fietsen, wandelen... Marleen Tip: Glamping weekend in Callantsoog Op zoek naar een weekend weg waar het hele gezin geniet? Ga naar Duynpark het Zwanenwater. Dicht bij zee. Ellen Laag Holland: 3x uit eten ten noorden van A’dam In de polders van Laag Holland, ten noorden van Amsterdam, liggen drie goede en trendy restaurants verstopt. Ontdek ze snel! Marleen Ontdek: Werelderfgoed UNESCO de Beemster De Beemster in Noord-Holland is een beschermd gebied, UNESCO werelderfgoed. Uniek in de wereld. Ontdek de leukste tips! Marleen Vriendinnenweekend: de leukste tips in Laag Holland Samen met je vriendinnen een weekendje weg? Kies voor Laag Holland en ontdek de leukste activiteiten voor je vriendinnenuitje. Marleen Broek in Waterland, het mooiste dorp van Nederland? In Laag Holland, net boven Amsterdam, ligt het mooiste dorp van Nederland: Broek in Waterland. Een idylle omringd door water en weilanden. Marleen Stedentrip: de lekkerste adressen in Purmerend Onverwacht leuk en lekker, een bezoek aan Purmerend. De lekkerste adressen van de stad vind je hier. Marleen Eropuit: Toeren met een lelijk eendje Een tof dagje uit waar iedereen blij van wordt? Ga toeren met een lelijk eendje door Laag Holland, ten noorden van Amsterdam. Dikke pret gegarandeerd. Marleen Tip: de fijnste spa & wellness adressen Vind jij een dagje spa & wellness ook zo fijn? Onthaasten in de sauna? Ontdek de fijnste kleinschalige) adressen in Nederland. Marleen De leukste tips voor Alkmaar Alkmaar: gezellige straatjes, historische gevels, grachten en verborgen hofjes. Een dikke tip voor je stedentrip! Marleen

oer-Hollands!

Op vakantie in Noord-Holland wil je uiteraard ook bijzonder overnachten. We hebben alvast wat adressen voor je geselecteerd.