Even geduld...

Vakantie Noord-Ierland

Spectaculair Noord-Ierland
Lezen
Plekjes
Informatie
lezen
Plekjes
bekijken

Vakantie Noord-Ierland

Zoek je een bijzondere bestemming voor een paar dagen weg? Ik overtuig je graag om naar Noord-Ierland te gaan, slechts 1,5 uur vliegen van Amsterdam. Een verrassend mooie bestemming; voor een stedentrip naar Belfast, een lang weekend toeren langs de kust of een gevarieerde rondreis. Wandelen, de natuur bewonderen, genieten op het strand; de mogelijkheden zijn heel divers. Tel daarbij de gezellige Ierse bevolking, sfeervolle accommodaties, de smakelijke keuken en je hebt een totaalplaatje voor een geslaagde rondreis.

Causeway Coastal

De kustroute van Belfast naar Londonderry wordt gezien als een van de meest spectaculaire kustroutes van de wereld. Een 310 km lange weg slingert langs baaien, kliffen en woeste kusten. Al slingerend rij je het ene moment vlak langs de zee, het volgende moment hoog over een klif. De uitzichten zijn weergaloos, in elke bocht anders. Neem de tijd voor deze mooie route, er is onderweg veel te zien. Dunluce Castle, Carrick-a-rede hangbrug en Giant's Causeway zijn slechts enkele van de hoogtepunten.

Causeway Coastal

Games of Thrones

Fans van Games of Thrones opgelet, hier moet je naar toe! Noord-Ierland is één grote filmlocatie voor de populaire serie. Of je nu Castle Ward bezoekt, waar maar liefst 17 filmlocaties te bewonderen zijn, gaat lunchen in het haventje van Ballintoy of onder de bijzonder gevormde bomen van Dark Hedges door rijdt, alles ademt hier Games of Thrones.

Castle Ward

Bijzonder overnachten

Ook over bijzondere plekjes heb je in Noord-Ierland niet te klagen. Er zijn een paar pareltjes van accommodaties waarvoor je alleen al in het vliegtuig wilt stappen. Langs de kust liggen kleinschalige hotels en typisch Engelse B&B's. In het binnenland ligt Teepee Valley, waar je in yurts, een dome of authentieke shepherd hut kunt slapen. In het uiterste westen, op de grens met Ierland, ligt Lough Erne, met de bijzondere accommodatie Finn Lough. Een verblijf in een Bubble is een unieke ervaring. 

Bezoek Finn Lough Bezoek Teepee Valley

Finn Lough Bubble

Culinair genieten

Noord-Ierland heeft ons blij verrast qua keuken. Uiteraard gaat er geen dag voorbij zonder (Iers) biertje, maar daarnaast kwamen we ook wat food betreft niets tekort. In de Walled City Brewery, Best Gastropub 2016, proefden we verschillende bieren in combinatie met lekkere hapjes (pinxtos), bij Browns restaurant in Londonderry aten we op sterrenniveau en Armagh mag je Uluru restaurant zeker niet overslaan. 

Walled City Brewery


Leuk om te lezen
Top 10 Lonely Planet 2018: Belfast en Causeway Coast regio nr. 1 Belfast en de Causeway Coast in Noord-Ierland zijn uitgeroepen tot de mooiste regio voor 2018. Een goede keuze van Lonely Planet! Deze noordkust is van ongekende schoonheid. Marleen Brekelmans, Interrail: stopover in Belfast Na een prachtige treinreis door het ‘Game of Thrones’ landschap van Noord-Ierland, kom ik aan in Belfast. De stad waar ze overal ‘wee’ voor zeggen, wat zoiets betekent als klein/schattig/leuk. Ik ben direct verkocht. De stad is heel compact en je loopt overal gemakkelijk heen. Er hangt een creatieve sfeer met een ruig randje. Marre Smit, Impressie: Met Interrail door Schotland & Ierland Per trein reizen door een van de mooiste regio’s van Europa. Op een rustig (maar niet langzaam) tempo genieten van de golvende groene bergen, de mooie meren en indrukwekkende wolkenpartijen. Marre Smit, Tip: 5 redenen om de Causeway Coastal te rijden De Causeway Coastal, dé reden om naar Noord-Ierland af te reizen. Deze 310 km lange route langs de kust biedt je spectaculaire vergezichten, bijzondere natuurcreaties, stoere wandelingen en ruige kliffen met adembenemend mooie baaien. Marleen Brekelmans, Slapen: 3x bijzonder overnachten Noord-Ierland Een rondreis Noord-Ierland maak je extra speciaal door te kiezen voor een bijzondere overnachtingsplek. Wat dacht je van een Bubble Suite, een dome tent of zelfs slapen in een vuurtoren? We selecteerden 3 unieke accommodaties voor je. Marleen Brekelmans, Impressie: Noord-Ierland in beeld Een impressie van Noord-Ierland. Reis even mee en zie waarom we zo enthousiast zijn over deze bestemming op slechts 1,5 uur vliegen van Amsterdam. Marleen Brekelmans,