Even geduld...

Op vakantie naar Oostenrijk

Frisse berglucht en eeuwenoude tradities
Lezen
Plekjes
Informatie
lezen
Plekjes
bekijken

Op vakantie in Oostenrijk

Oostenrijk is een heerlijk vakantieland, in zomer en winter. Eeuwenoude tradities, een prachtige natuur, indrukwekkende berglandschappen en culinaire hoogtepunten wisselen elkaar af. De veelzijdigheid van het land, de gastvrijheid, de vrijheid, rust en ruimte... Zoveel moois in Oostenrijk! Nog meer redenen nodig om een vakantie te boeken? It's #austriantime!

OostenRIJK...

Wanneer ik aan Oostenrijk denk, dan kan ik de warme brötchen bijna ruiken. Als kind gingen we regelmatig op vakantie naar Oostenrijk. Wat we toentertijd niet altijd even leuk vonden, blijken nu de mooiste herinneringen. Lange bergwandelingen (soms mopperend en foeterend) werden beloond met een spezi bij een berghutje, de zware rugzak bevatte een prima basis voor een gezellige picknick tussen de koeien en bloemen. 's Ochtends werd je het bed uitgelokt met de geur van warme brötchen, 's avonds genoten we van Kaiserschmarrn en schnitzels. En op zondag bewonderden we het traditionele dijenkletsen.

Oostenrijk is rijk aan tradities, aan indrukwekkende natuur, aan activiteiten voor jong en oud, aan mooie en sfeervolle accommodaties, aan afwisseling, gezelligheid en warmte. Aan herinneringen die je je leven lang bij blijven. 

Wandelen in de bergen bij Innsbruck (foto: Christian Vorhofer)

Tirol, Salzburgerland of Karinthië?

Iedereen kent wel iets van Oostenrijk. Of het nu Tirol is, het Salzburgerland, Steiermark, Vorarlberg of Karinthië, we zijn er geweest of kennen het van naam. Ook steden als Wenen, Salzburg en Innsbruck trekken jaarlijks veel Nederlandse vakantiegangers. De geboortestad van Mozart (met de lekkere Kugeln), het paleis van Sissi (Schloss Schönbrun) en natuurlijk The Sound of Music zijn klassiekers waar we niet om heen kunnen, maar Oostenrijk heeft zoveel meer te bieden. Voor wandelaars, fietsers, gezinnen met grote en kleine kinderen, rustliefhebbers, natuuraanbidders... 

(foto: Hermann Schmid -Wildschönau)

Indrukwekkende natuur

Alpenweides vol bloemen, hooggelegen bergmeertjes met ijskoud water, kletterende watervallen en indrukwekkende kloven, steile bergkammen en imposante gletsjers, groene dalen met idyllische dorpjes: de afwisseling in Oostenrijk is groot. Wandel over almen met koeien, naar toppen met een kruis als hoogste punt, door dennenbossen en langs beekjes. Geen dag is hetzelfde, geen uitzicht gelijk.

(foto: Alpbachtal)

Culinaire verrassingen

Wanneer we over Oostenrijk praten, noemen we gekscherend altijd de grote pullen bier en de schnitzels groter dan je bord. De Oostenrijkse keuken is puur en smakelijk, met een paar internationaal bekende klassiekers als warme Apfelstrüdel met vanillesaus, Kaiserschmarrn, Mozart Kugeln en de Tiroolse Knödel.

In de verschillende regio's zijn smaakroutes uitgezet, zodat je ook eens wat anders proeft dan Sachertorte, Goulash en Tiroolse Gröstl. Laat je verrassen door de smaak van Oostenrijk, bovenop de berg of in een authentiek Gasthof.  

HüttenjauseLeuk om te lezen
Oostenrijk: het mooiste plekje! De Körbersee in Vorarlberg is verkozen tot mooiste plekje van Oostenrijk. Kijk snel! Marleen Brekelmans, Oostenrijk: geluk in het Brixental Herfst in het Oostenrijkse Brixental. Wandel over hoge bergen en diepzinnige dalen voor prachtig uitzicht en helder inzicht. Jorieke Arntz, Oostenrijk: Wandelen in Grossarltal Wandelen in het Grossarltal betekent wandelen met telkens veranderende uitzichten, frisse lucht en huisgemaakte lekkernijen in de vele berghutten onderweg. Marre Smit, Oostenrijk: 5x doen in Salzburg Meezingen met klassiekers uit de Sound of Music, lunchen in Afrikaanse sferen of op 10 cm afstand van een Formule 1 auto staan; in Salzburg kan alles. Marre Smit, Oostenrijk: Bauernbrot Op vakantie geweest in Oostenrijk en nu op zoek naar een beetje Oostenrijk voor thuis? Maak dan dit heerlijke Bauernbrot en waan je in de bergen. Jorieke Arntz, Oostenrijk: Rupertikitag in Salzburg Elk jaar eert Salzburg haar oude aartsbisschop met een festival midden in de stad. Iedereen trekt zijn mooiste lederhosen aan, drinkt grote pullen bier, eet heel veel worst en danst op traditionele muziek. Marre Smit, Oostenrijk: Oost-Tirol, van hoogtepunt naar hoogtepunt Oost-Tirol, onderdeel van Tirol, wordt ook wel het 'Dak van Oostenrijk' genoemd. Met 266 toppen boven de 3000 meter vind je hier spectaculaire uitzichten, adembenemend natuurschoon, een stukje authentiek Oostenrijk en veel minder Nederlanders dan in Tirol. Marleen Brekelmans, Oostenrijk: 5 activiteiten voor het hele gezin in Vorarlberg Vorarlberg in Oostenrijk is een veelzijdige regio met toffe activiteiten voor het hele gezin! Niet alleen maar bergwandelen, maar... Marleen Brekelmans, Oostenrijk: 3 bijzondere activiteiten in Vorarlberg Bezoek je een van de mooiste regio's van Oostenrijk, Vorarlberg, dan mogen deze drie activiteiten niet ontbreken! Marleen Brekelmans, Oostenrijk: 3 tips voor het Bregenzerwald Het Bregenzerwald in Oostenrijk, behorend bij de regio Vorarlberg, is net even anders dan anders. Authentiek, kleinschalig, verre van massaal en met variatie genoeg om je vakantie te vullen. Marleen Brekelmans, Oostenrijk: dit móet je doen in het Alpbachtal! Een vakantiebestemming voor het hele gezin: het Alpbachtal in Tirol. Van deze 5 activiteiten krijg je een adrenalinekick! Marleen Brekelmans, Oostenrijk: Alpbachtal In de meest bekende regio van Oostenrijk, Tirol, ligt het Alpbachtal met het mooiste dorp van het land! Een lieflijk dal, een natuurparadijs met veel mogelijkheden. Marleen Brekelmans,