Even geduld...
Lezen
Plekjes
Informatie
lezen
Plekjes
bekijken
Op vakantie in Overijssel
De provincie Overijssel zegt je misschien niet zo veel als vakantiebestemming. Maar noem ik Twente, Salland, het Vechtdal en Hanzesteden als Kampen, Zwolle en Deventer dan gaat er vast en zeker een belletje rinkelen. Tel daarbij Nationaal Park de Weerribben-Wieden (met het beroemde Giethoorn) en De Sallandse Heuvelrug en je hebt alles-in-een voor een bijzonder dagje uit, weekendje weg of heerlijke vakantie in eigen land.

De leukste tips en plekjes

Ontdek onze plekjes »

Op vakantie in Overijssel, laat je verrassen!

Eerlijk is eerlijk, wanneer je plannen aan het maken bent voor een weekendje weg of vakantie in Nederland, dan denk je vast niet aan de provincie Overijssel. Het klinkt gewoon niet zo aantrekkelijk. Máár… deze provincie heeft een aantal regio’s die je alles bieden voor een bijzondere vakantie in eigen land. Bij het Vechtdal en Twente ga je vast en zeker al anders denken over Overijssel.

Overijssel voor natuurliefhebbers

Wanneer je tijdens je vakantie in Overijssel graag de natuur in trekt, dan kom je hier niets tekort. Van licht glooiende coulissenlandschappen tot waterrijke delta’s, van bosrijke gebieden tot heuvels vol heide; de variatie aan landschappen is groot. De belangrijkste regio’s voor je op een rij:

  • De Kop van Overijssel: deze regio staat voornamelijk bekend om Nationaal Park Weerribben-Wieden met als bekend middelpunt Giethoorn. Kijk gerust verder dan Giethoorn. Wandel door Dwarsgracht of maak een mooie fietstocht naar Blokzijl over talrijke bruggetjes.
  • Vechtdal: de rivier de Vecht stroomt vanaf Zwolle tot in Duitsland. Aan weerszijden van de rivier liggen idyllische dorpen, landgoederen en eindeloze bossen, zandverstuivingen en heidevelden. De mooiste wandel- en fietsroutes zijn al voor je uitgezet. Ook zijn er tal van leuke activiteiten in het Vechtdal te ondernemen: een koesafari, kanoën over de Vecht, een ouderwetse Puch huren…
  • IJsseldelta: Nationaal Landschap de IJsseldelta ligt tussen Kampen, Zwolle en Zwartewaterland. Het bestaat uit water, weilanden, polders, het Kampereiland en de monding van de IJssel. Ontdek de schoonheid van de IJsseldelta door met de IJsseldeltaman op natuurexcursie te gaan.
  • Salland: Alleen Salland zegt je misschien niet zoveel, maar de Holterberg en de Lemelerberg klinken je vast en zeker bekend in de oren. Deze ‘bergen’ vallen onder Nationaal Park De Sallandse Heuvelrug waar je eindeloos kunt fietsen, wandelen, mountainbiken…
  • Twente: verrassend dichtbij en verrassend ‘traag’. Hier heeft iedereen nog gewoon de tijd. De tijd voor een praatje, de tijd om te genieten van het leven. Los daarvan heeft Twente tal van prachtige natuurgebieden waaronder het Springendal, Landgoed Singraven, het Dal van de Mosbeek, het Lutterzand en het Hof van Twente. Wees gewaarschuwd, een weekend is hier in ieder geval tekort!
Het leukste dagje uit: per puch door het Vechtdal is een leuke activiteit

Overijssel voor cultuurliefhebbers

Het is niet alleen maar natuur en kleine dorpen in Overijssel. Je vindt er ook de grotere steden Almelo, Hengelo en Enschede. Én misschien nog wel leuker en mooier: de Hanzesteden van Overijssel. Je zult er zeker van gecharmeerd zijn! De historische binnensteden staan vol met panden met de mooiste gevels. Dwaal door de straten of neem deel aan een stadswandeling om alle ins & outs te weten te komen.

Een paar tips voor een stedentrip in Overijssel:

Meer cultuur? Neem de tijd om de kastelenroute te rijden in Hof van Twente of bezoek een van de musea tijdens je vakantie in Overijssel, waaronder de bekende Fundatie in Zwolle.

Bijzonder overnachten tijdens je vakantie in Overijssel

Ben je al overtuigd om je volgende vakantie naar Overijssel te plannen? De keuze aan accommodaties trekt je vast en zeker over de streep. Waar anders kun je overnachten in een Sterrenkubus? Of wat denk je van een mooie cabin, een Getaway Deluxe? Logeren in een boshuisje op een landgoed of slapen bij de boer? In de watten gelegd worden bij een luxe bed and breakfast in het Vechtdal?

Ontdek het aanbod aan bijzondere accommodaties in Overijssel en ga zelf ontdekken hoe mooi deze provincie is. Ga op vakantie in Overijssel en laat je overtuigen van de schoonheid.Ook leuk om te lezen:
Op Zwolle raak je niet uitgekeken Leuke stedentrip aan het plannen met vriendinnen of moeder/dochter uitje? Ga naar Zwolle! In deze stad raak je niet uitgekeken. Marleen Vertragen in Salland Met de dagelijkse drukte en hectiek is het een verademing om op een plek te zijn waar je echt tot rust komt: Vertraag in Salland! Marleen Tips: 10x zien, doen en beleven in de Weerribben-Wieden Nationaal Park Weerribben-Wieden is zeldzaam mooi. Neem deze tips mee: 10x zien, doen en beleven in de Weerribben-Wieden. Marleen Wat maakt een stedentrip Steenwijk zo leuk? Een stedentrip Steenwijk is niet voor de hand liggend, maar wat een grote verrassing is deze kleine stad. Ontdek het zelf. Marleen Stedentrip: Hanzestad Zwolle Ontdek de charme van Hanzestad Zwolle door een stadswandeling te maken of een SmaakRoute te boeken. Te voet langs de hoogtepunten van de stad. Marleen Ontdek de IJsseldelta Nationaal Landschap de IJsseldelta heeft eindeloze vergezichten, weilanden, polders, water rust en ruimte. Ontdek de schoonheid van dit 'lege' land. Marleen Vechtdal: 3x bijzonder overnachten Het Vechtdal in Overijssel is mooi en afwisselend, blijf gerust een paar dagen en overnacht bij een van deze bijzondere plekjes. Marleen Stedentrip: Hanzestad Deventer in 10 tips Hanzestad Deventer is een van de oudste steden van Nederland. Je struikelt er over geschiedenis. Ontdek en neem de tijd om de tijd te vergeten. Marleen Stedentrip: Hanzestad Zutphen Hanzestad Zutphen: om een goed beeld te krijgen van de stad mag je tijdens je stedentrip Zutphen deze 10 tips niet missen. Marleen Dagje uit: Toeren met een Volkswagen busje Een dagje uit met je lief, gezin of vriend(inn)en? Huur een Volkswagen busje en ga toeren! Een glimlach gegarandeerd met Blauw Busje! Marleen Eropuit: de Smaakfietsroute Sallandse Heuvelrug Spring op de fiets en fiets de Smaakfietsroute Sallandse Heuvelrug. Een dag fietsen door de mooiste natuur met smakelijke tussenstops. Marleen Vechtdal: 10 tips voor het leukste dagje uit Ben je op zoek naar het leukste dagje uit? Wil je iets leuks ondernemen tijdens je vakantie in 't Vechtdal? Ontdek deze tips. Marleen Stedentrip: de leukste adressen in Zwolle Voordat ik Zwolle bezoek, hoor ik hoe leuk deze stad is. Het bruisende centrum heeft hippe koffietentjes, conceptstores en goede restaurants. Ontdek! Marleen

De leukste tips en plekjes

Overijssel heeft genoeg in huis voor een heerlijke vakantie. Ontdek Twente, Salland, het Vechtdal, hanzesteden en ...