Even geduld...
Lezen
Plekjes
Informatie
lezen
Plekjes
bekijken
Op vakantie in Overijssel
De provincie Overijssel zegt je misschien niet zo veel als vakantiebestemming. Maar noem ik Twente, Salland, het Vechtdal en Hanzesteden als Kampen, Zwolle en Deventer dan gaat er vast en zeker een belletje rinkelen. Tel daarbij Nationaal Park de Weerribben-Wieden (met het beroemde Giethoorn) en De Sallandse Heuvelrug en je hebt alles-in-een voor een bijzonder dagje uit, weekendje weg of heerlijke vakantie in eigen land.

De leukste tips en plekjes

Ontdek onze plekjes »

Op vakantie in Overijssel, laat je verrassen!

Eerlijk is eerlijk, wanneer je plannen aan het maken bent voor een weekendje weg of vakantie in Nederland, dan denk je vast niet aan de provincie Overijssel. Het klinkt gewoon niet zo aantrekkelijk. Máár… deze provincie heeft een aantal regio’s die je alles bieden voor een bijzondere vakantie in eigen land. Bij het Vechtdal en Twente ga je vast en zeker al anders denken over Overijssel.

Overijssel voor natuurliefhebbers

Wanneer je tijdens je vakantie in Overijssel graag de natuur in trekt, dan kom je hier niets tekort. Van licht glooiende coulissenlandschappen tot waterrijke delta’s, van bosrijke gebieden tot heuvels vol heide; de variatie aan landschappen is groot. De belangrijkste regio’s voor je op een rij:

  • De Kop van Overijssel: deze regio staat voornamelijk bekend om Nationaal Park Weerribben-Wieden met als bekend middelpunt Giethoorn. Kijk gerust verder dan Giethoorn. Wandel door Dwarsgracht of maak een mooie fietstocht naar Blokzijl over talrijke bruggetjes.
  • Vechtdal: de rivier de Vecht stroomt vanaf Zwolle tot in Duitsland. Aan weerszijden van de rivier liggen idyllische dorpen, landgoederen en eindeloze bossen, zandverstuivingen en heidevelden. De mooiste wandel- en fietsroutes zijn al voor je uitgezet. Ook zijn er tal van leuke activiteiten in het Vechtdal te ondernemen: een koesafari, kanoën over de Vecht, een ouderwetse Puch huren…
  • IJsseldelta: Nationaal Landschap de IJsseldelta ligt tussen Kampen, Zwolle en Zwartewaterland. Het bestaat uit water, weilanden, polders, het Kampereiland en de monding van de IJssel. Ontdek de schoonheid van de IJsseldelta door met de IJsseldeltaman op natuurexcursie te gaan.
  • Salland: Alleen Salland zegt je misschien niet zoveel, maar de Holterberg en de Lemelerberg klinken je vast en zeker bekend in de oren. Deze ‘bergen’ vallen onder Nationaal Park De Sallandse Heuvelrug waar je eindeloos kunt fietsen, wandelen, mountainbiken…
  • Twente: verrassend dichtbij en verrassend ‘traag’. Hier heeft iedereen nog gewoon de tijd. De tijd voor een praatje, de tijd om te genieten van het leven. Los daarvan heeft Twente tal van prachtige natuurgebieden waaronder het Springendal, Landgoed Singraven, het Dal van de Mosbeek, het Lutterzand en het Hof van Twente. Wees gewaarschuwd, een weekend is hier in ieder geval tekort!
Met een oranje lelijk eendje toeren door het Vechtdal.

Overijssel voor cultuurliefhebbers

Het is niet alleen maar natuur en kleine dorpen in Overijssel. Je vindt er ook de grotere steden Almelo, Hengelo en Enschede. Én misschien nog wel leuker en mooier: de Hanzesteden Kampen, Zwolle, Deventer en Hasselt. Je zult er zeker van gecharmeerd zijn! De historische binnensteden staan vol met panden met de mooiste gevels. Dwaal door de straten of neem deel aan een stadswandeling om alle ins & outs te weten te komen.

Neem de tijd om de kastelenroute te rijden in Hof van Twente of bezoek een van de musea tijdens je vakantie in Overijssel, waaronder de bekende Fundatie in Zwolle.

Historische stadspoort met vier torens
De Sassenpoort in Zwolle

Bijzonder overnachten tijdens je vakantie in Overijssel

Ben je al overtuigd om je volgende vakantie naar Overijssel te plannen? De keuze aan accommodaties trekt je vast en zeker over de streep. Waar anders kun je overnachten in een Sterrenkubus? Of wat denk je van een mooie cabin, een Getaway Deluxe? Logeren in een boshuisje op een landgoed of slapen bij de boer? In de watten gelegd worden bij een luxe bed and breakfast in het Vechtdal?

Ontdek het aanbod aan bijzondere accommodaties in Overijssel en ga zelf ontdekken hoe mooi deze provincie is. Ga op vakantie in Overijssel en laat je overtuigen van de schoonheid.

Vooraanzicht van de houten cabin, gezien vanaf de andere kant van rivier de Vecht.
Getaway Deluxe02 in Dalfsen


Ook leuk om te lezen:
Stedentrip: Hanzestad Zwolle Ontdek de charme van Hanzestad Zwolle door een stadswandeling te maken of een SmaakRoute te boeken. Te voet langs de hoogtepunten van de stad. Marleen Brekelmans, 9 maart 2019 Eropuit: de top 5 van het Vechtdal Overijssel Het Vechtdal in Overijssel is een veelzijdig gebied. Bijzonder Plekje tipt je de leukste dingen om te doen: van koesafarit tot bushcraft. Eropuit! Marleen Brekelmans, 1 september 2014 Ontdek de IJsseldelta Nationaal Landschap de IJsseldelta heeft eindeloze vergezichten, weilanden, polders, water rust en ruimte. Ontdek de schoonheid van dit 'lege' land. Marleen Brekelmans, 23 oktober 2018 Vechtdal: 4x bijzonder overnachten Het Vechtdal in Overijssel is zo mooi en afwisselend, daar mag je wel een paar dagen voor uittrekken. Overnacht bij een van deze bijzondere plekjes. Marleen Brekelmans, 12 oktober 2018 Vechtdal: Culinaire wandeling in Dalfsen Wandelen en tussenstops maken bij leuke & lekkere adressen. Dat klinkt goed hè? Reis af naar het Vechtdal voor een culinaire wandeling in en bij Dalfsen. Marleen Brekelmans, 22 oktober 2018 Tip: verwenweekend in het Vechtdal Ben je toe aan een weekendje 'even helemaal weg'? Ga een paar dagen naar het Vechtdal: logeren bij Villa Poppenallee, dineren bij de Witte Gans. Marleen Brekelmans, 7 november 2018 Stedentrip: Hanzestad Deventer in 10 tips Hanzestad Deventer is een van de oudste steden van Nederland. Je struikelt er over geschiedenis. Ontdek en neem de tijd om de tijd te vergeten. Marleen Brekelmans, 1 augustus 2019 Stedentrip: Hanzestad Zutphen Hanzestad Zutphen: om een goed beeld te krijgen van de stad mag je tijdens je stedentrip Zutphen deze 10 tips niet missen. Marleen Brekelmans, 14 november 2018

De leukste tips en plekjes

Overijssel heeft genoeg in huis voor een heerlijke vakantie. Ontdek Twente, Salland, het Vechtdal, hanzesteden en ...