Even geduld...
Lezen
Plekjes
Informatie
lezen
Plekjes
bekijken
Vakantie in Twente
Twente, een prachtig stukje Nederland om vakantie te vieren! In het gastvrije Twente weet men als geen ander hoe je je gasten moet verwennen. Luxe B&B's, unieke gastenverblijven, sfeervolle vakantiewoningen, moderne boerderijlodges, comfortabel ingerichte safaritenten en bijzondere concepten als de Sterrenkubus. Bijzondere locaties voor jouw vakantie in Twente!

Gastvrij en ontspannen Twente

De leukste plekjes in Twente »

Kom relaxen bij de Tukkers

Waar kun je in Nederland nou nog echt ontsnappen aan de hectiek van het dagelijks leven? Gelukkig zijn die plekjes echt nog wel te vinden. Wat denk je bijvoorbeeld van Twente? In het land van de Tukkers brengen golvende maïsvelden, geurende bossen en statige textielpanden je al gauw in vakantiestemming. Dit is dé plek om het even lekker rustig aan te doen, of zoals de Twentenaren zeggen: heanig an. En dat gaat bijna vanzelf als je kiest voor een lekker vakantiehuis in Twente of een van de andere bijzondere overnachtingstips.

Rode ansichtkaart met tekst: sorry schat, ik blijf nog even'

Proef het landelijke leven tijdens je vakantie in Twente

Tijdens een vakantie in Twente geniet je met volle teugen van het landelijke en soms nog traditionele leven. Tussen de maïsvelden en grazende koeien staan mooie Twentse boerderijen met geveltekens en daken die soms bijna tot op de grond doorlopen. Sommige boerenhoven zijn omgebouwd tot gezellige restaurants, of opgenomen in openluchtmusea zoals dat in Ootmarsum. In de lente kun je komen kijken naar het schaapscheren, in de zomer verdwalen in maïsdoolhoven en in de periode voor de feestdagen klinkt regelmatig de midwinterhoorn.

Industrieel erfgoed in Twente

Maar Twente kent zeker ook ‘stadse’ plekken. De textielfabrieken van vroeger vormen nu het Twentse industriële erfgoed en dankzij de textielbaronnen zijn in deze regio prachtige villa’s gebouwd en parken aangelegd. En ook al is het rustig in Twente, de tijd staat er zeker niet stil. Wist je bijvoorbeeld dat in Enschede nog niet zo lang geleden een hippe foodhal is geopend – ook al met een industrieel sfeertje?

Je kunt met je vakantie in Twente dus alle kanten op: de Tankenberg beklimmen, fietsen langs de kastelen van Diepenheim en wandelen op groene landgoederen zoals Singraven en Twickel. Een middagje genieten in een theehuis of gezellig theetuin of ga je toch voor de musea, winkels en restaurants in een van de steden?

Theehuis Dennenoord in Twente, een must-see tijdens je vakantie.

De leukste vakantieadressen in Twente

Waar je ook voor kiest, je hebt altijd een fijne uitvalsbasis nodig. Gelukkig zijn er volop plekjes te vinden die net zo’n fijne sfeer uitstralen als de regio zelf. Kies jij voor een landelijke B&B, een vakantiehuis in Twente of voor een luxe en kleinschalig hotel, misschien wel met wellness erbij? Het kan allemaal. Good goan!

Een bijzonder adres voor je vakantie in Twente: slapen in een Sterrenkubus. Prachtig verlicht in de schemering.Gastvrij en ontspannen Twente

Ga op vakantie naar Twente, gastvrij en ontspannen. Met prachtige landschappen, boerderijen, authentieke dorpen. De fijnste plekjes op een rij.