Even geduld...
Lezen
Plekjes
Informatie
lezen
Plekjes
bekijken
Vakantie op de Waddeneilanden
Een vakantie op de Waddeneilanden is populair en voelt altijd speciaal. Uitwaaien, wandelen, genieten van zon, zee en strand... Het vakantiegevoel begint al wanneer je voet zet aan boord van de ferry naar Texel, Vlieland, Terschelling, Ameland of Schiermonnikoog. Tegen de tijd dat ‘jouw’ eiland aan de horizon verschijnt, ben je de dagelijkse sleur al lang en breed vergeten. Geniet van het eilandgevoel, van de weidsheid van de landschappen, de frisse zeelucht en de oer-Hollandse wolkenluchten.

‘Altijd wad te doen’

De Waddeneilanden zijn voor veel Nederlanders een favoriete bestemming voor een weekend, midweek of langere vakantie. In elk seizoen is er wat te beleven. In de zomer genieten van zon, zee en strand, tijdens de herfstmaanden en in de winter lekker uitwaaien aan het strand. Stel je de huizen in de dorpjes voor als er net een vers laagje sneeuw op is gevallen. In de lente ontwaken de eilanden uit hun winterslaap met kleine bloemetjes in de duinen en watervogels die uit het zuiden terugkeren.

Eindeloos wandelen door de duinen, lange fietstochten, wadlopen, genieten van de mooie en pure natuur… in alle seizoenen!

Yurts in de ochtendmist op het Waddeneiland Texel
Texel Yurts op Texel

Eilandhoppen in Nederland

Wist je dat je tijdens de zomermaanden kunt eilandhoppen? Combineer een verblijf op meerdere eilanden tot een complete vakantie. Je kunt eilandhoppen op een traditonele zeilklipper, die meerdaagse tochten maakt. Je overnacht aan boord van het schip. Daarnaast kan je ook per veerdienst van eiland naar eiland. De veerdiensten zijn seizoensgebonden passagiers diensten. Je start in Den Helder en vaart via Texel naar Vlieland en via Terschelling naar Harlingen.

Meisje in badpak met schelpen in haar handen

De Waddeneilanden op een rij

Welk eiland je ook kiest, elk eiland heeft een eigen charme. Weet je nog, de ‘tv-tas’ van school? We zetten alle Waddeneilanden die bij dit ezelsbruggetje horen nog even voor je op een rij en vertellen er meteen bij wat er zo leuk aan is:

  • Texel is het grootste eiland, met 7 gezellige dorpen als De Koog en Den Burg en een landschap waar je oneindig kunt wandelen en fietsen.
  • Vlieland, autovrij, het eiland dat helemaal in het teken staat van natuur en stilte. Het is het kleinste eiland en ligt het verst uit de kust. Een tocht met de Vliehors express mag zeker niet ontbreken tijdens je vakantie op Vlieland.
  • Terschelling, bekend om de Brandaris, het breedste strand van Europa, cranberries en het jaarlijkse Oerol-festival.
  • Ameland, het eiland met het Natuurcentrum en het Reddingsmuseum, dat het spectaculaire verhaal van de paardenreddingsboot vertelt. 4 dorpjes en veel gezelligheid.
  • Schiermonnikoog is klein maar fijn, met een gezellige dorp met een historische dorpskern en uitgestrekte natuurgebieden. Het is een Nationaal Park en heeft het donkerste plekje van Nederland, charmant dorpje met historische dorpskern. Autovrij.
Krijtbord met daarop een verwijzing naar Strand 10
Gezellige strandtenten, terrasjes en restaurants.

Hoe vier jij vakantie op de Wadden?

Wanneer ga jij er een paar dagen tussenuit naar een van de Waddeneilanden? En heb je al een bepaald eiland in gedachten? Welk eiland en welk seizoen je ook kiest, je vindt altijd wel een fijne plek voor een paar dagen op de Wadden. 5 eilanden = 5 x genieten!

Geniet van het eilandleven!

Op vakantie naar zee? Een strandhuisje is ook een goed idee!

Duinen met helmgras en een woeste zee op de achtergrond