Even geduld...
Lezen
Plekjes
Informatie
lezen
Plekjes
bekijken
Vakantie op de Waddeneilanden
Een vakantie op de Waddeneilanden is populair en voelt altijd speciaal. Uitwaaien, wandelen, genieten van zon, zee en strand... Het vakantiegevoel begint al wanneer je voet zet aan boord van de ferry naar Texel, Vlieland, Terschelling, Ameland of Schiermonnikoog. Tegen de tijd dat ‘jouw’ eiland aan de horizon verschijnt, ben je de dagelijkse sleur al lang en breed vergeten. Geniet van het eilandgevoel, van de weidsheid van de landschappen, de frisse zeelucht en de oer-Hollandse wolkenluchten.

Genieten op de Wadden

Alle plekjes op de Wadden »

Altijd ‘wad’ te doen tijdens een vakantie op de Waddeneilanden

Een totaal ander stukje Nederland vind je op de Wadden, met de Waddeneilanden Texel, Vlieland, Schiermonnikoog, Ameland en Terschelling. Ze worden van het vasteland gescheiden door de Waddenzee, die loopt van Den Helder tot in Denemarken en ook is uitgeroepen tot Werelderfgoed van UNESCO. Of je hier nu gaat zeilen, vissen op garnalen of wadlopen, de uitzichten zijn eindeloos, weids en geven je een gevoel van vrijheid. De Waddenzee versterkt het vakantiegevoel wanneer je per boot naar een van de eilanden vaart. Zelfs de eilanden verschillen onderling en zijn allemaal het ontdekken waard! Wandel door de duinen, bossen, over brede stranden, naar het Drenkelingenhuisje, door de Slufter…

De Waddeneilanden zijn voor veel Nederlanders een favoriete bestemming voor een weekend, midweek of langere vakantie. In elk seizoen is er wat te beleven. In de zomer genieten van zon, zee en strand, tijdens de herfstmaanden en in de winter lekker uitwaaien aan het strand. Stel je de huizen in de dorpjes voor als er net een vers laagje sneeuw op is gevallen. In de lente ontwaken de eilanden uit hun winterslaap met kleine bloemetjes in de duinen en watervogels die uit het zuiden terugkeren.

Eindeloos wandelen door de duinen, lange fietstochten, wadlopen, genieten van de mooie en pure natuur… in alle seizoenen!

Eilandhoppen in Nederland

Wist je dat je tijdens de zomermaanden kunt eilandhoppen? Combineer een verblijf op meerdere eilanden tot een complete vakantie. Je kunt eilandhoppen op een traditonele zeilklipper, die meerdaagse tochten maakt. Je overnacht aan boord van het schip. Daarnaast kan je ook per veerdienst van eiland naar eiland. De veerdiensten zijn seizoensgebonden passagiers diensten. Je start in Den Helder en vaart via Texel naar Vlieland en via Terschelling naar Harlingen.

Duinen aan zee op Texel

De Waddeneilanden op een rij

Welk eiland je ook kiest voor je vakantie, elk Waddeneiland heeft een eigen charme. Weet je nog, de ‘tv-tas’ van school? We zetten alle Waddeneilanden die bij dit ezelsbruggetje horen nog even voor je op een rij en vertellen er meteen bij wat er zo leuk aan is:

  • Texel is het grootste eiland, met 7 gezellige dorpen als De Koog en Den Burg en een landschap waar je oneindig kunt wandelen en fietsen.
  • Vlieland, autovrij, het eiland dat helemaal in het teken staat van natuur en stilte. Het is het kleinste eiland en ligt het verst uit de kust. Een tocht met de Vliehors express mag zeker niet ontbreken tijdens je vakantie op Vlieland.
  • Terschelling, bekend om de Brandaris, het breedste strand van Europa, cranberries en het jaarlijkse Oerol-festival.
  • Ameland, het eiland met het Natuurcentrum en het Reddingsmuseum, dat het spectaculaire verhaal van de paardenreddingsboot vertelt. 4 dorpjes en veel gezelligheid.
  • Schiermonnikoog is klein maar fijn, met een gezellige dorp met een historische dorpskern en uitgestrekte natuurgebieden. Het is een Nationaal Park en heeft het donkerste plekje van Nederland, charmant dorpje met historische dorpskern. Autovrij.

Hoe vier jij vakantie op de Wadden?

Wanneer ga jij er een paar dagen tussenuit naar een van de Waddeneilanden? En heb je al een bepaald eiland in gedachten? Welk eiland en welk seizoen je ook kiest, je vindt altijd wel een fijne plek voor een paar dagen op de Wadden. 5 eilanden = 5 x genieten!

Geniet van het eilandleven!

Op vakantie naar zee? Een strandhuisje is ook een goed idee!Ook leuk om te lezen:
Discover the dark: opladen op Ameland Ga mee op avontuur in de natuur en discover the dark op Waddeneiland Ameland. Ga 's nachts wandelen, doe mee met een eco-safari. Laad op, rust uit! Marleen Ontdek: het leukste van Waddeneiland Vlieland Een weekendje weg of op vakantie gaan naar de Wadden is altijd een goed idee. We hebben ons hart verloren aan Vlieland. Ontdek: het leukste van Vlieland! Marleen Waddeneilanden: 7x doen op Terschelling Een weekend of vakantie op de Waddeneilanden? Kies voor het mooie en veelzijdige Terschelling! Waarom? Lees snel onze tips. Marleen Waddeneilanden: Altijd plezier op Schiermonnikoog! Ga je naar Schiermonnikoog? Lees onze tips, voor jong en oud, voor een heerlijk bezoek aan dit Waddeneiland. Marleen Waddeneilanden: Vlieland, 5 redenen om te gaan Geef jezelf een cadeautje: 24 uur op Vlieland, van de ene verrassing naar de volgende! 5 redenen om naar Vlieland te gaan. Jorieke Waddeneilanden: 10x lekker adresje op Texel Bezoek Texel, een bourgondisch eiland. De lekkerste plekjes van het eiland, om Texel te proeven en te ontdekken, van strandpaviljoen tot kaasboerderij. Jorieke Terschelling: discover the dark & meer Natuurreservaat de Boschplaat op Terschelling is een officieel Dark Sky Park. Tijdens een bijzonder weekend op de Wadden bracht ik hier de nacht door. Lotte Ontdek: De smaak van de Wadden Werelderfgoed UNESCO de Wadden is er voor ieders smaak. Ontdek de smaak van de Wadden tijdens een culinaire reis van Groningen naar Texel. Bibi

Genieten op de Wadden

5 eilanden is 5 x genieten! Een bezoek aan de Wadden is 365 dagen per jaar een goed idee! Ga vakantie vieren op de Waddeneilanden!