Even geduld...
Lezen
Plekjes
Informatie
lezen
Plekjes
bekijken
Op vakantie in Zuid-Limburg
Een vakantie in Zuid-Limburg betekent genieten van een vakantie met het gevoel in het buitenland te zijn. Door de glooiende heuvels die je doen denken aan Toscane, de wijngaarden op de hellingen, het bourgondische leven, de vele verwarmde terrassen. Dit stukje Nederland is echt even anders; een heerlijke vakantiebestemming.

Met buitenland gevoel

Bijzondere plekjes in Zuid-Limburg »

Zien en doen tijdens je vakantie in Zuid-Limburg

Hoewel Zuid-Limburg geen Eiffeltoren of Grand Canyon heeft, voelt deze regio met de hoogste bergen van ons land en een onverstaanbaar dialect als ons eigen binnenste buitenland. Het ‘buitenland-gevoel’ is niet het enige waarom een vakantie in Zuid-Limburg zo fijn is. De ontspannen sfeer, de vele wandelmogelijkheden, de charmante dorpen, de vakwerkhuizen verspreid in de heuvels, de slingerende wegen… en natuurlijk een aantal bekende bezienswaardigheden zoals het Drielandenpunt in Vaals, de Zuid-Limburgse Stoomtrein vanaf Simpelveld, de grotten van Valkenburg, Maastricht.

Wat mij betreft moet je tijdens je weekendje weg of vakantie een van de volgende activiteiten zeker zien en/of doen:

  • Een wijnproeverij bij Domein Holset
  • Een picknick inkopen bij de Eyserhalte
  • Een vespa huren en door de heuvels rijden
  • Een workshop vlaai bakken bij de Bisschopsmolen in Maastricht
  • Aanschuiven bij Loods81
  • Een stadswandeling maken door Maastricht

Het heerlijke van Zuid-Limburg is dat je hier weken op vakantie kunt gaan en elke dag iets anders kunt ondernemen.

Uitzicht vanaf het logement over de wijnranken tot aan Duitsland

Bijzonder overnachten in Zuid-Limburg

In Zuid-Limburg vind je een uitgebreid aanbod aan bed and breakfasts, vakantiehuizen en hotels. Bij een aantal accommodaties lijkt het of de tijd heeft stil gestaan. Maar, je vindt hier ook bijzondere b&b’s, luxe vakantiehuizen en boutique hotels. Vakantieadressen waar ze als geen ander weten wat je als gast graag ziet tijdens een weekendje weg of vakantie. Sfeervol ingericht, met een ontbijt met lekkers uit de streek, persoonlijke aandacht, een authentieke vakwerkhoeve met hedendaags comfort, design interieur… Kies voor zo’n bijzonder plekje als uitvalsbasis voor je ontdekkingstocht door het Limburgse Heuvelland.

Grote glazen gevel in loft, met whirlpool in grond en hot tub buiten

Op vakantie met je hond in Zuid-Limburg

Samen met je hond een weekendje weg of op vakantie naar Zuid-Limburg is natuurlijk ook heerlijk. Vanuit veel accommodaties starten de wandelingen bij de voordeur. Samen eindeloos wandelen over de heuvels en dwalen door het Heuvelland, onderweg even op adem komen bij een van de vele hondvriendelijke terrassen. Heerlijk!

Bij de volgende vakantieadressen is je hond van harte welkom om mee te komen genieten:

Wie je ook meeneemt naar het zuiden van ons land, (bourgondisch) genieten is het sleutelwoord.

Hotel herberg de Smidse gevel

Puur eten

Zuid-Limburg staat bekend om het bourgondische genieten. Wat deze levensstijl zo bijzonder maakt, is dat hij gevestigd is op respect voor dier en natuur. Recepten bestaan hier uit een scheutje eigen bronwater, een pondje natuurlijk wild en spek van scharrelvarken. Goudgele akkers zorgen voor verse broden en fruitgaarden vullen de vele vlaaien. Marineer dit alles in eigen hop en wijn en je hebt nog nooit zo puur gegeten.

Mocht het nog niet duidelijk zijn: genieten, daar zijn ze in Limburg goed in! Dus boek nu je weekendje weg of vakantie en geniet van alle kleine geluksmomentje die op je (Limburgse) pad komen.
Met buitenland gevoel

Vakantie in Zuid-Limburg betekent genieten van het gevoel in het buitenland te zijn. Glooiende heuvels, wijngaarden, bourgondische leven!