Even geduld...
Lezen
Plekjes
Informatie
lezen
Plekjes
bekijken
Bezig...
Vakantie in Zweden
Vakantie in Zweden
Vakantie in Zweden
Vakantie in Zweden
Pin
Marleen ontdekt

Vakantie in Zweden

Vakantie in Zweden

Steeds meer mensen ontdekken Zweden als vakantieland. Logisch, want een vakantie in Zweden betekent niet alleen IKEA, Pippi Langkous en elanden, maar vooral ook rust en ruimte. Ruimte voor uitgestrekte bossen, spiegelgladde meren en rode houten huizen. En misschien nog belangrijker: ruimte voor jezelf. Een Scandinavische droombestemming!

De mooiste regio’s

Zweden is zo’n uitgestrekt land, dat één vakantie nooit genoeg is. Er is zoveel moois te ontdekken. Elke regio heeft zijn eigen charme. De ruige kustlijn met mooie baaien en schattige vissershuisjes, het golvende binnenland van het zuiden waar je toffe koffieplekjes ontdekt, de uitgestrekte bossen in Zweeds Lapland, het waterrijke midden, de overweldigende natuur. Wees gewaarschuwd; na een vakantie in Zweden wil je nooit meer anders!

Het dichtst bij Nederland liggen de golvende velden van Skåne, waar het aantal zonuren lekker hoog ligt. De steden Stockholm en Göteborg zijn fijne bestemmingen voor een stedentrip, met een prachtige scherenkust vol eilandjes voor de deur. Wanneer je net als ik al jaren droomt van het Noorderlicht, bezoek Zweeds Lapland. Dichterbij en makkelijker bereikbaar dan je denkt! Ben je op zoek naar het traditionele Zweden? Dan moet je echt naar het gebied rondom het enorme Siljan-meer: Dalarna.

Lotshuset B&B

Typisch Zweeds

Dalarna is de regio waar je veel traditioneel Zweeds handwerk tegenkomt, zoals de beroemde Zweedse Dalapaardjes. In het noorden van Dalarna kun je bovendien kennismaken met een unieke cultuur: die van de Sami. Als je door de Zweedse natuur rijdt en je ineens de rendieren van de Sami tegenkomt, is dat een onvergetelijk moment.

Voor een ontmoeting met Pippi Langkous ga je naar Småland, waar je in Astrid Lindgrens Värld de wereld van Pippi en allerlei andere personages uit de boeken van deze Zweedse schrijfster kunt betreden. ABBA heeft een eigen museum in Stockholm en er is zelfs een IKEA-museum over de geschiedenis van de Zweedse woonwinkel die de wereld heeft veroverd.

Ongerepte Zweedse natuur

Natuur met elanden en rendieren

Maar de grootste aantrekkingskracht van Zweden als vakantieland is toch wel de uitgestrekte natuur. Hier lig je niet handdoekje aan handdoekje op het strand, maar heb je vaak een heel meertje voor jezelf. Je kunt in Zweden wandelen zonder een mens tegen te komen en om te overnachten mag je dankzij het allemansrecht op heel veel plekken je tentje opzetten. Maar je kunt ook kiezen voor zo’n schattig rood huisje. Zie jij jezelf al op de veranda zitten, wachtend tot er een eland of rendier langskomt?

Het allerfijnste is nog wel dat al die ruimte voor de natuur je volop rust en ruimte voor jezelf geeft. Wedden dat je na een vakantie in Zweden met een opgeruimd hoofd en vol nieuwe energie thuiskomt? Zeker wanneer je je reis naar Zweden combineert met een verblijf bij een van de bijzondere plekjes die we voor je geselecteerd hebben!

Zweeds Lapland


Leuk om te lezen