Even geduld...

Herkenbaar? Na een dagje uit, weekendje weg of vakantie ‘stik’ je van de mooie foto’s. Ze staan op je telefoon of op je camera, je deelt ze via je social media kanalen met je vrienden en familie en that’s it. Daar blijft het bij. Zo jammer! Doe wat met je vakantiefoto’s!

Druk je herinneringen af. Elke foto vertelt een verhaal en herinnert je aan dat ene moment. Of het nu die zondagmiddag in die theetuin is, dat uurtje op het ijs of dat weekendje weg waarin jullie de tijd voor elkaar hadden: met foto’s ga je weer even terug naar dat gevoel van ‘toen’.

Eindeloos veel mogelijkheden voor je foto’s

Voor Bijzonder Plekje kom ik op de mooiste plekken in Europa. Ik ben dol op fotograferen, zowel met mijn iPhone als met mijn systeemcamera en elke keer kom ik thuis met prachtige foto’s. Een aantal deel ik via Instagram of op het blog, maar veel foto’s blijven ongezien. En dat terwijl je eindeloos veel dingen kunt doen met je foto’s.

Ik moet je eerlijk zeggen, mijn foto-archief is een grote chaos. Op mijn smartphone staan meer dan 30.000 foto’s ongeorganiseerd, mijn externe schijf staat vol en ook op mijn computer staan nog beelden. Ik neem me elke keer voor om er iets mee te doen, maar het ontbreekt me aan tijd (en moed). Toch vind ik dat jammer. Wanneer ik op zoek ben naar een foto en al die mooie beelden tegenkom, dan verlies ik me in alle herinneringen. Zo fijn!

Ik heb mijn mooiste Instagramfoto’s eens af laten drukken en opgehangen op de muur, als wisselende expositie. Na mijn rondreis door Skåne (Zuid-Zweden) afgelopen jaar heb ik eindelijk weer eens een album laten maken en bij terugkeer uit Lapland besloot ik een foto te laten afdrukken. Dat gevoel van Lapland, die rust, die leegte, de schoonheid, daar wil ik elke keer aan herinnerd worden.

Foto op canvas of foto op hout?

Na even twijfelen, kies ik een foto die voor mij het gevoel van Lapland het beste weergeeft. Nu nog kiezen hoe ik de foto laat afdrukken. Toen onze kinderen nog klein waren, hebben we regelmatig een foto op canvas laten maken. In alle maten hangen ze in huis, van 20×20 tot 120×160 cm. De kleuren blijven mooi, maar toch wil ik dit keer iets anders. Meer van deze tijd. Het wordt een foto op hout afgedrukt.

Een keuze gemaakt?

Wordt het een album, een fleurig kussen voor op de bank, een foto op hout of canvas? Heb je een keuze gemaakt, dan gaat het bestellen eigenlijk heel eenvoudig via je laptop, desktop of tablet. Kies een foto, kies het formaat, bewerk je foto en klaar. Het aftellen kan beginnen. Binnen enkele minuten heb ik een leuke mail binnen: ‘Gefeliciteerd met je product! Het is iets heel bijzonders. Elke foto bevat een herinnering. Een deel van een verhaal. Het is leuk om je te helpen je verhaal te vertellen. We wensen je veel plezier met je product.’ Ik moet er om lachen, dit is precies wat ik bedoel!