Even geduld...
Lezen
Plekjes
Informatie
lezen
Plekjes
bekijken
Vakantiehuis Friesland
Ga je op vakantie naar Friesland, dan kun je alle kanten op. Watersporten op de Friese Meren, wadlopen, eilandhoppen op de Waddeneilanden, cultuur snuiven in de elf steden, rust en ruimte opzoeken... Kies tijdens je weekendje weg of vakantie voor een vakantiehuis in Friesland en neem de tijd om uitgebreid te ontdekken. Kijk snel bij onze tips. Hippe, trendy vakantiehuizen, van Waddenzee tot IJsselmeer.

Vakantiewoningen Friesland

Vakantiehuisjes in Friesland »

Ontdek veelzijdig Friesland vanuit je vakantiewoning

Welke regio je ook kiest om een vakantiehuis in Friesland te huren, Friesland is verrassend veelzijdig. Grofweg is Friesland in de volgende regio’s te verdelen:

  • Het Andere Friesland – Zuidoost Friesland, met bossen, landgoederen en de nationale parken Drents-Friese Wold en het Fochteloërveen.
  • Zuidwest Friesland – ookwel het Waterland van Friesland met de Friese Meren, een aantal van de elf steden en de IJsselmeerkust.
  • Noordoost Friesland – rust en ruimte, het leuke Dokkum, de Waddenzeekust en het Lauwersmeer.
  • Noordwest Friesland – ruimte zover je kunt kijken, het gezellige Harlingen en de Waddenzee
  • De Wadden – met de Waddeneilanden Vlieland, Terschelling en Schiermonnikoog.

Je ziet al, elk stukje Friesland heeft eigen kenmerken en eigen bezienswaardigheden. Bepaal je interesses en kies de regio die het beste bij je past. Of ga vaker naar een huisje in Friesland om alle mogelijkheden te ontdekken.

Steiger bij een van de Friese Meren

Verschillende vakantiehuisjes in Friesland

Het aanbod aan vakantiehuizen in Friesland is groot. Van charmante boshuisjes in de bossen van Appelscha tot design woningen in het uiterste noorden en van luxe rietgedekte villa’s op de Waddeneilanden tot tiny houses op het platteland.

Voor Bijzonder Plekje hebben we gezocht naar de parels, de mooiste huisjes met elk een ander uniek kenmerk. Ik licht er graag een paar voor je:

Laat je inspireren door het aanbod aan mooie huisjes in Friesland en plan een datum om te gaan genieten van de rust, ruimte, het gevarieerde aanbod, de weidsheid met Hollandse wolkenluchten en… en…

De keuken in het boshuisje in OudemirdumVan Waddenzee tot IJsselmeer

Zoek je een vakantiehuis in Friesland? Kijk snel bij onze tips. Hippe, trendy vakantiehuizen, van Waddenzee tot IJsselmeer.