Even geduld...
Lezen
Plekjes
Informatie
lezen
Plekjes
bekijken
Vakantiehuis in het bos
Vakantie vieren in het bos is in alle seizoenen mooi. In de winter is er de stilte van de slapende natuur, waar jouw voeten als eerste de zachte sneeuw raken als je naar buiten stapt. In de lente komen de blaadjes en bloemetjes overal voorzichtig tevoorschijn en slaap je tussen het ontluikende groen. ’s Zomers biedt het bladerdak welkome verkoeling en in de herfst verandert het bos in een sprookjesachtige wereld waar de wind door de bomen ruist en de blaadjes als confetti omlaag dwarrelen. Een verblijf in het bos is dus altijd een goed idee en Bijzonder Plekje heeft de mooiste adressen in het bos alvast voor je op een rij gezet.

De mooiste boshuisjes

Alle plekjes in het bos »

De voordelen van een vakantiehuis in het bos

Je kent vast wel dat weldadige gevoel dat een boswandeling of picknick in het bos je geeft. Het geknisper van de bladeren onder je voeten, de schaduw van de blaadjes die op het mos speelt, de geur van dennennaalden… Met een vakantiehuis in het bos geniet je daar nog veel meer van, omdat je het bos beleeft van de vroege ochtend tot de late avond.

Wie weet zie je wel een ree voorbijlopen terwijl je zit te ontbijten, of heeft jouw huisje in het bos een houtgestookte hot tub waarin je eindeloos naar de boomtoppen kunt turen. Je hoeft alleen maar op je terras te gaan zitten en daar komen de eekhoorntjes en kwetterende vogeltjes al voorbij. Wil je liever wandelen of fietsen? De mooiste routes beginnen direct bij je voordeur.

Huisjes in het bos voor elk seizoen

De voordelen zijn dus duidelijk. Nu nog een vakantiewoning vinden die helemaal bij jou past. Wat denk je van een authentiek boswachtershuisje of een rustieke blokhut – je weet wel, met zo’n grasdak? Wil je misschien een houtkachel om je bij te warmen na een wandeling, of zo’n houtgestookte hottub in de achtertuin? Voor iedereen en voor elk seizoen is er wel een ideaal vakantiehuis in het bos. Blader maar eens door de boshuisjes die wij hebben verzameld, tot je er één tegenkomt waarvan je spontaan begint te dagdromen. Dan weet je meteen: dit is hem!
De mooiste plekjes

Een vakantiehuis in het bos? Dat betekent genieten in een boshuis, een boomhut of een authentieke boswachterswoning. We tippen de mooiste plekjes.