Even geduld...
Schrijf een recensie
Message icon
La Petite Truffe
Charmant vakantiehuisje
1 - 4 personen
vanaf € 125 per nacht

2-4 persoons vakantiehuisje in Saint Alvère

La Petite Truffe is een charmant vakantiehuisje voor twee tot vier personen in de Dordogne. Gelegen midden in het dorpje Sainte Alvère, bekend om de truffels, ben je hier onderdeel van het dorp. Ideaal als je er van houdt het Franse leven volop mee te beleven.

Logeren in een levendig Frans dorp

Het huisje ligt midden in het dorp, tegenover de bar/Tabac waar altijd Fransen in en uit lopen. Een koffie voordat ze aan het werk gaan, een krantje kopen, een croissantje halen… Iedere ochtend zitten de oudere dorpsbewoners samen aan de koffie om de dorpsroddels uit te wisselen. In La Petite Truffe ben je onderdeel van dit dorpsleven, een gezellig Frans geroezemoes vult je dagen. Op maandag is er een leuke Franse markt voor de deur. Loop met je rieten mandje naar buiten om wat lekkere kaasjes, broden, een goede Franse wijn en wat fruit te kopen. Op vrijdagavond is er een foodtruck met live muziek, je zit op de eerste rang bij het huisje. Ook in de wintermaanden is er bedrijvigheid in het dorp. Sainte Alvère is beroemd door de truffels. In de winter komen mensen van heinde en ver om truffel te kopen.

Over La Petite Truffe

Past dit Franse leven en de bedrijvigheid in zo’n dorpje  helemaal bij jou? Dan is La Petite Truffe echt het leukste huisje wat je kunt reserveren. Het 2-4 persoons huisje (met vier etages) is met smaak gerenoveerd en ingericht. In het souterrain ligt de badkamer en een doorgang naar je terrasje, met uitzicht op een kleine straat. Op de begane grond de woonkeuken met een zitje. Zwart, wit en hout zijn de hoofdkleuren, smaakvol op elkaar afgestemd. De keuken heeft een oven, vaatwasser, vriesvak in de koelkast en inductie kookplaat. Ga je de trap, dan kom je in de woonkamer met een bank, stoelen en bureautje. De bank kan omgetoverd worden tot slaapbank voor 2 personen. Op de 2e etage ligt de slaapkamer met airconditioning.

Vakantie in de Dordogne

De Dordogne is niet voor niets een favoriete vakantiebestemming voor veel Nederlanders. Mocht je je los kunnen rukken van het dorpsleven dan is er veel te doen en ondernemen in de omgeving.

(foto’s: Brockbernd fotografie)

Bezig...
Ga naar de website


La Petite Truffe Sainte Alvère

Thema's uit dit plekje
Als je dit plekje leuk vindt, dan vind je deze plekjes ook leuk: