Even geduld...
Lezen
Plekjes
Informatie
lezen
Plekjes
bekijken
Vakantiehuis Noord-Holland
Noord-Holland is een leuke vakantiebestemming waar veel te zien en ontdekken is. Je vindt er onze hoofdstad Amsterdam, Volendam, de kaasmarkt in Alkmaar en tal van andere bekende plekken. Maar Noord-Holland is meer dan dat! Van polderlandschappen en bollenvelden tot voormalige vissersplaatsjes, de Noordzeekust, het IJsselmeer en nog zoveel meer. Boek een vakantiehuis in Noord-Holland, een bijzonder plekje, en ontdek wat dit deel van Nederland allemaal te bieden heeft.

De mooiste plekjes in Noord-Holland

Meer »

Huisje huren in Noord-Holland

Waar ga je logeren tijdens je weekendje weg of vakantie in Noord-Holland? Wordt het een B&B, een hotel óf een vakantiehuis? 3 redenen om voor de laatste optie te kiezen:

  – Ruimte, privacy en vrijheid! In een vakantiehuis verblijven geen andere gasten, je hebt alle ruimtes voor jezelf waardoor er lekker veel privacy is. Verder bepaal je zelf hoe laat je wilt ontbijten en hoe de rest van de dag wordt ingedeeld. Heerlijk, die vrijheid!
  – Ook buiten heb je alle ruimte, want vrijwel alle vakantiehuizen hebben een tuin. Heerlijk om op een mooie zomerdag buiten te eten en voor de kinderen fijn om te spelen.
  – Met het ruime aanbod aan vakantiehuizen is er voor ieder wat wils. Een kindvriendelijk huis met trampoline in de tuin, een luxe villa met wellness, een huisje op het strand… De keuze is reuze!

Wat ga je doen in Noord-Holland?

Bewonder de bollenvelden, deze staan van eind maart tot begin mei in bloei, en breng een bezoek aan de oud-Hollandse dorpjes. Wandel of fiets door de polderlandschappen, stop onderweg bij een kaasboerderij of ga op pad met een fluisterbootje. Ontdek Laag Holland met onder andere de Beemster en Volendam of zoek de rust op in de Kop van Noord-Holland. Boek gerust een paar dagen extra, Noord-Holland heeft je veel te bieden!

Onze favoriete vakantiehuizen in Noord-Holland

Op Bijzonder Plekje vind je een verzameling van de mooiste vakantiehuizen in Europa. In Noord-Holland ontdekten we onder andere:

 • Reishuisje by Zee: een 10-persoons vakantiehuis tussen de bollenvelden, niet ver van Callantsoog.
 • Suitelodges Gooilanden: vakantiehuizen met wellness op een kleinschalig vakantiepark vlakbij de Loosdrechtse Plassen.
 • Sea and the City: een hip 2-persoons huisje tussen stad en strand, op 10 minuten fietsen van het strand van Bloemendaal.
 • Strandhuisjes Julianadorp: 6-persoons huisjes op het strand van Julianadorp.
 • Havenhuisje Medemblik: een sfeervol, historisch huisje voor 2 personen in Medemblik aan het IJsselmeer.
Witte bank met plaid bij openslaande deuren


Ook leuk om te lezen:
Kop van Noord-Holland: 5 leuke en lekkere adressen Ontdek de lekkerste restaurants en hippe hotspots in het uiterste puntje van Noord-Holland. Aan zee, in de stad, in een fort... Marleen Brekelmans, 2 juni 2018 Kop van Noord-Holland: 5x bijzonder overnachten Bezoek je de Kop van Noord-Holland, trek er een paar dagen voor uit en logeer bij een van deze bijzondere adressen. 5 tips! Marleen Brekelmans, 3 juni 2018 Ontdek: De Kop van Noord-Holland In het uiterste puntje van Noord-Holland ligt een bijzondere regio, aan drie kanten omringd door zee. Dit is de Kop van Noord-Holland, ookwel de Noordkop. Marleen Brekelmans, 3 juni 2018 5x suppen in Noord-Holland Suppen oftewel Stand-Up Paddling is hot! Rustig en relaxed peddelen in de buitenlucht is heerlijk. 5x suppen in Noord-Holland op de mooiste plekejs. Ellen , 30 juni 2020 Eropuit: 5 wateractiviteiten in Laag Holland Laag Holland ligt ten noorden van A'dam en bestaat uit idyllische dorpjes, polders, water en vergezichten. Ervaar vanaf het water per sup, fluisterboot... Marleen Brekelmans, 17 juli 2016 Eropuit: actief ontspannen in Laag Holland Zin in een ontspannen dagje uit? De regio Laag Holland, ten noorden van Amsterdam, is verrassend veelzijdig. Ga fietsen, wandelen... Marleen Brekelmans, 16 mei 2017 Eropuit: Hop on Hop off door Laag Holland Speel jij wel eens toerist in eigen land? Ik ging een dagje 'over the top' door vanuit Amsterdam de Hop on Hop off bus te nemen. Nieuwsgierig? Marleen Brekelmans, 3 augustus 2018

De mooiste plekjes in Noord-Holland

Zoek je een vakantiehuis in Noord-Holland voor een weekendje weg of vakantie? We hebben de mooiste plekjes verzameld, bekijk de tips!