Even geduld...
Lezen
Plekjes
Informatie
lezen
Plekjes
bekijken
Vakantiehuis in Zeeland
Boek een vakantiehuis in Zeeland en geniet samen met je partner, gezin, vrienden of de hele familie van alles wat dit deel van Nederland te bieden heeft. Zeeland is een provincie met karakter en het grappige is, dat deze regio bij iedereen wel een bepaalde gedachte of herinnering oproept. Misschien zie je wel meteen het Zeeuwse meisje uit de reclame voor je, hoor je de muziek van BLØF of het Zeeuwse accent van de twee garnalenpelsters uit Koefnoen. Als je van lekker eten houdt, moet je waarschijnlijk meteen aan oesters of mosselen denken en loopt het water je in de mond. Maar het beeld dat nog het meest overheerst, is dat van de zee en het strand. Voor wie daarvan houdt, is Zeeland echt een topbestemming.

Zon, zee, strand in Zeeland

De mooiste vakantiehuizen »

Zoveel zee(land)

De naam Zeeland zegt het al: wat de zon is voor ons zonnestelsel, is de zee voor Zeeland. Dit stukje Nederland ligt bijna helemaal onder de zeespiegel, dus de strijd tegen het water hoort hier bij het leven. Eigenlijk zou elke Nederlander een keer Deltapark Neeltje Jans moeten bezoeken, om te zien wat hier is bewerkstelligd om ons te beschermen tegen hoog water.

Gelukkig is de zee meestal geen vijand, maar een vriend. Een vriend die ons laat varen, duiken, surfen en zwemmen, die ons bij het geluid van de ruisende branding laat ontspannen op het strand en in de duinen en die ons laat proeven van de lekkerste vis en zeevruchten.

Veel vakantiehuizen in Zeeland liggen dicht bij zee. Heerlijk om ‘s ochtends vanuit je huisje naar het strand te lopen, voor een fijne strandwandeling of een dagje aan zee.

Zwart witte vuurtoren tegen blauwe lucht

Bijzondere vakantiehuizen in Zeeland

De provincie Zeeland is divers en heeft veel te bieden aan elke vakantieganger, waaronder een ruim aanbod aan bijzondere vakantiehuizen. Elk eiland is anders. Of je nu kiest voor Schouwen-Duiveland, Zeeuws-Vlaanderen, Walcheren, Noord of Zuid-Beveland, Tholen en Sint Philipsland, je vakantie zal afwisselend en fijn zijn. Eindeloze fiets- en wandelroutes, kilometers zandstrand, meren om te zeilen, surfen, suppen en varen, duinen om in te verdwalen en steden als Middelburg, Goes, Yerseke en Domburg met een prachtig historisch centrum. Proef geschiedenis in Veere of ga op oestertoer,  ontdek Zeeland!

De vakantiehuizen op Bijzonder Plekje staan verspreid over de provincie. Van huisjes op het platteland in Zeeuws-Vlaanderen tot strandhuisjes op Walcheren.

Op vakantie aan de Zeeuwse kust: kustlijn met palen in zee en blauwe lucht met sluierbewolking

Zeeuwse tradities proberen

Ook de Zeeuwse cultuur is meer dan de zee alleen. Denk maar eens aan die kenmerkende klederdracht en streekproducten zoals bolussen en boterbabbelaars. Hoe leuk is het dan om tijdens je verblijf in een vakantiehuis in Zeeland letterlijk en figuurlijk te proeven van die tradities? Dat kan heel makkelijk tijdens een rit langs Zeeuwse musea, dorpjes en landschappen. Zo gaat Zeeland steeds meer voor je leven.

Kies je voor een vakantiehuis in Zeeland, eentje die niet op een park ligt, dan krijg je het gevoel als een local te leven.

Vind jouw vakantiehuis in Zeeland

Met zoveel mogelijke ervaringen is één dag in Zeeland eigenlijk altijd te weinig. Geen nood: op de Zeeuwse eilanden zijn volop vakantiewoningen te huur om deze provincie op je gemak beter te leren kennen. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een strandhuisje, maar er zijn ook veel sfeervolle vakantiehuizen in de Zeeuwse dorpjes en natuur waar je na een dag strand, zee en tradities heerlijk kunt ‘thuiskomen’. Een waarschuwing is wel op zijn plaats: als je het Zeeland-gevoel eenmaal hebt ervaren, wil je zeker nog eens terug!

Zin om te gaan? Kijk snel welk vakantiehuis in Zeeland jouw favoriet is!
Genieten van strand, zee, ruimte en tradities vanuit een vakantiehuis in Zeeland

Een verblijf in een vakantiehuis in Zeeland is het hele jaar door fijn. Ontdek deze provincie van zee en ruimte vanuit een heerlijk vakantiehuis.