Even geduld...

Wanneer je mij en Bijzonder Plekje een beetje kent, weet je dat ik hou van kleinschalige accommodaties. Persoonlijke aandacht, niet te druk, een mooie locatie; enkele van de criteria voor de plekjes op Bijzonder Plekje. Het liefst mijd ik vakantieparken, vanwege de drukte en het massale karakter.

Ik moet eerlijk toegeven dat deze voorkeur gebaseerd is op een enkele slechte ervaring. Tijdens een wintersportvakantie, in een bungalowpark, stonden we bij aankomst al enkele honderden meters voor de ingang van het park in een lange file van Nederlandse auto’s. Toen heb ik gezworen nooit meer te gaan!

De voordelen van een vakantiepark

Er zijn natuurlijk heel veel redenen te bedenken waarom je wel voor een vakantiepark kiest. De kinderen hebben gegarandeerd veel vriendjes en vriendinnetjes tijdens hun vakantie. Vaak is er een zwemparadijs aanwezig, goed voor uren plezier (ook handig met ons wisselvallige klimaat), de aanwezigheid van restaurants, winkels en entertainment zorgt ervoor dat je het park niet hoeft te verlaten. Voor sommige mensen de ideale vakantie.

Hof van Saksen

Er is één vakantiepark dat al sinds het ontstaan mijn aandacht heeft; Hof van Saksen in Drenthe. De exclusieve uitstraling en het feit dat Piet Boon de inrichting heeft verzorgd prikkelden me. Zoals Landal zegt: ‘Hof van Saksen is een uniek vakantieresort. Fraaie boerderijen bieden hier een bijzonder onderkomen. Niet zomaar even eropuit, maar een buitengewone vakantiebeleving op het hoogste niveau.’

Naast Hof van Saksen zie je steeds meer bijzondere accommodaties op vakantieparken. Tiny houses, boslodges, strandhuisjes. De meest bijzondere huisjes vind je terug op Bijzonder Huisje. 

Ontdek ook deze plekjes: